TIPSΦΟΙΤΗΤΙΚΑ

10 MUST εμπειρίες για τα φοιτητικά χρόνια

372views

Ξέρω, ζωή σου είναι και ό,τι θέλεις κάνεις… Αλλά οι παρακάτω εμπειρίες αγγίζουν τα όρια του υποχρεωτικού για “πετυχημένα” φοιτητικά χρόνια, γι’αυτό ρίξε μια ματιά!

  1. Καλοκαιρινές διακοπές με φιλαράκια από την σχολή.

Έχετε κολλήσει σαν παρεόνι από την πρώτη στιγμή (έρωτας με την πρώτη ματιά που λένε…), κάθε μέρα όλη μέρα μαζί στις χαρές και τα “βάσανα” του φοιτητικού βίου, καφέδες, παρτάκια, σχολή 9 η ώρα το πρωί και γέλια μέχρι δακρύων!

Γιατί να μην το πάτε ένα βήμα παραπέρα; Ένα summer break together βρε αδερφέ! “Του νόου ασ-μπέτε” που λέει και ο Χρόνης Εξαρχάκος (στην ελληνική ταινία “Ο Κατεργάρης”… Τι σου λέω τώρα, ε;) Θέτε σε νησί, θέτε σε πόλη, θέτε σε χωριό; Όπου τραβάει η ψυχούλα σας!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτές οι διακοπούλες θα σας φέρουν ένα τσικ πιο κοντά.

  1. Να αποκτήσεις μία δεξιότητα που δεν είχες.

Θες να είναι μια καινούρια γλώσσα; Θες ένα μουσικό όργανο; Θες ένα άθλημα; Θες πλέξιμο;

Ό,τι και να θες καλό είναι. Εκτός του ότι σε κάνει να νιώθεις γεμάτος και ενεργός σε αυτό που λέγεται ζωή, σε αναβαθμίζει και σαν άνθρωπο βρε παιδί μου. Μία νέα δεξιότητα θα σου φανεί σίγουρα χρήσιμη στο μέλλον και ενδιαφέρουσα στο παρόν για να γεμίζεις τις (πολλές, μεταξύ μας) ελεύθερες ώρες σου.

  1. Ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Πανέμορφη η Ελλαδίτσα μας, δεν λέω, αλλά η εμπειρία ενός ταξιδιού στο εξωτερικό είναι μοναδική και ασύγκριτη! Τελείως διαφορετικοί άνθρωποι, πολιτισμοί, γεύσεις, ήχοι, χρώματα… Τι να σου λέω τώρα, αφού τα ξέρεις! Το μόνο που μένει είναι να το κανονίσεις. Πτήσεις με 10 ευρώ βρίσκεις που λέει ο λόγος,.. τι περιμένεις;

  1. Μάζωξη με φίλους για (πολύ) φαγητό (κατά προτίμηση σε ταράτσα).

Νομίζω πως η περιγραφή δεν χρειάζεται σχολιασμό, τα λέει όλα! Τι καλύτερο από καμιά 10ρια φιλαράκια, πολυυυυυυυ φαΐ, πολύ ποτό και ξεφτιλέ μουσικούλα; (Χόρεψε το και το παραδοσιακό σου, δεν κάνει κακό, μεταξύ μας θα μείνει).

  1. Να εξερευνήσεις κάθε γωνιά της πόλης στην οποία σπουδάζεις.

Κρίμα δεν είναι να περάσεις 4+ χρόνια σε μία πόλη και να γνωρίζεις μόνο το κέντρο της και τα βασικά μαγαζιά; Εγώ προσωπικά σου εγγυώμαι πως οι κρυμμένες γωνίες της θα είναι οι καλύτερες! Μην τις αφήνεις ανεξερεύνητες! (Κάτι άκουσα για μια κρυφή ταράτσα που βλέπεις τα αστέρια…)

  1. Να κάνεις ένα παρτάκι στο σπίτι σου.

Νιώσε λίγο οικοδεσπότης! Κάν’τα όλα όπως τα θες εσύ! Κι ας γίνει το σπίτι ……… Κι ας κάνουν παρατήρηση οι γείτονες! Αξίζει να το έχεις ως ανάμνηση.

  1. Να κάνεις κάτι σχετικό με την σχολή σου

(συμμετοχή σε σεμινάριο/πρόγραμμα, εκπαιδευτικό ταξίδι, πρακτική (έστω και άτυπη), σχετικό χόμπυ, erasmus κλπ).

Αμέτρητα τα οφέλη! Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω… Βασικότερο; Η εμπειρία και η αίσθηση ότι (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) κάνεις κάτι κοντά στο αντικείμενο σου, σε αυτό που διάλεξες να κάνεις μια ολόκληρη ζωή γιατί το γουστάρεις (ελπίζω).

  1. Να μείνεις μόνος για ένα διάστημα.

Το πικ της ανεξαρτησίας. Να ζήσεις για λίγο μόνος. Ακόμα κι αν έχεις συγκάτοικο, πρέπει να βιώσεις αυτήν την εμπειρία, έστω για 1 μήνα. Θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να νιώσεις πιο αυτόνομος και ελεύθερος από ποτέ.

   9. Μικρές αυθόρμητες αποδράσεις, χωρίς πρόγραμμα.

Κι εκεί που κάθεστε και πίνετε το γνωστό καφεδάκι μετά το μάθημα, σκάει ιδεάρα για 3ημεράκι στα Πόζαρ. Η απάντηση; Αυτονόητη!

   10. Πολιτισμός

Να διαβάσεις τουλάχιστον ένα βιβλίο, να παρακολουθήσεις τουλάχιστον μία ταινία ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ, να δεις τουλάχιστον μία θεατρική παράσταση, να επισκεφτείς τουλάχιστον ένα μουσείο/έκθεση, να παρευρεθείς τουλάχιστον σε μια συναυλία μες τον χρόνο. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο.

 

Leave a Response