TIPSΦΟΙΤΗΤΙΚΑ

Φοιτητική ζωή: 5 πράγματα για τα οποία δεν μας προειδοποίησαν.

1.49Kviews

Πολλοί είναι αυτοί που στην Τρίτη λυκείου όταν τους ρωτάς τι θέλουν να περάσουν, σου απαντάνε «α δεν ξέρω, εμένα με νοιάζει να κάνω φοιτητική ζωάρα». Η αλήθεια είναι πως τα φοιτητικά χρόνια είναι μοναδικά και σίγουρα αξέχαστα. Ωστόσο υπάρχουν και κάποια πραγματάκια για τα οποία κανένας δεν μας είχε προειδοποιήσει πριν ξεκινήσουμε την λεγόμενη φοιτητική ζωάρα και τσουυυπ τα βρήκαμε μπροστά μας.

1.Πρωινά μαθήματα

Βαρέθηκες να ξυπνάς κάθε μέρα για το σχολείο στις 7:30 και κάθε πρωί που η μάνα σου φώναζε να σηκωθείς από το κρεβάτι γιατί θα αργήσεις, έβγαινε από μέσα σου ο καημός «που θα πάει, δεν θα γίνω φοιτητής;» και γελούσαν όλα τα μαθήματα των 8 και των 9. Ωστόσο, ως σωστοί ψάρακλες στο πρώτο εξάμηνο όλοι μας είχαμε υποσχεθεί ότι θα πηγαίνουμε σε όλα τα μαθήματα [δεν ξέραμε ακόμη τι επρόκειτο να ακολουθήσει]. Και όμως, στην αρχή το τηρούσαμε και πηγαίναμε [οκ, μόνο την πρώτη, άντε το πολύ και τη δεύτερη βδομάδα] αλλά μετά λούφα, καφέδες και λιώσιμο στο titchu  στο κυλικείο της σχολής. Γιατί ναι, σχολή μπορεί να πηγαίνεις αλλά σίγουρα όχι για να μπεις στο μάθημα. Αυτά όμως μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι πρέπει να πάρεις και ένα πτυχίο και κάποια στιγμή να σοβαρευτείς και να γίνεις ένας υπεύθυνος φοιτητής [μπούρδες].

2.Ξενύχτια

Και μιας και μιλούσαμε για τα πιστόλια που ρίχνουμε στα πρωινά μαθήματα, ένας από τους συχνότερους λόγους που συμβαίνουν είναι εξαιτίας των ξενυχτιών. Μα συγγνώμη τώρα, όπως και να το κάνουμε, το χαρακτηριστικό της φοιτητικής ζωής είναι οι έξοδοι, τα parties, οι μαζώξεις σε σπίτια, ‘’τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια’’. Και τώρα που είπα ποτά, εννοείται πως τα καλύτερα-χειρότερα μεθύσια τα κάνεις ενώ είσαι φοιτητής. Ναι μιλάω για αυτά που έχεις πιει τα έντερα σου, δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει γύρω σου, κάνεις και λες πράγματα που προφανώς και δεν τα ελέγχεις και πολλά άλλα που είμαι σίγουρη αν κοιτάξεις τα κινητά των φίλων σου έχουν ντοκουμέντα για να σε κοροϊδεύουν μια ζωή. Αλλά μαγκιά σου και καπέλο σου γιατί άμα δεν τα κάνουμε τώρα αυτά, πότε θα τα κάνουμε; Και πάμεεε «λιώμα  θα ‘μαι λιώμα..»

3.Αφραγκία και φαγητό

Και κάπως το ένα ακολουθεί το άλλο. Γιατί όταν ως ‘’σωστός φοιτητής’’ βγαίνεις κάθε μέρα έξω, καταλήγεις στα μέσα του μήνα να μετράς μόνο κέρματα στο πορτοφόλι σου που δεν φτάνουν ούτε για να καλύψεις τα βασικά έξοδα, όπως το φαγητό. Και άντε όταν σπουδάζεις στην πόλη σου έχεις τουλάχιστον το σπιτάκι σου και το φαγητό της μαμάς κάθε μέρα ζεστό, ζεστό. Τι γίνεται όμως όταν έχεις περάσει σε άλλη πόλη και από την δεύτερη κιόλας εβδομάδα του μήνα έχουν τελειώσει και τα λεφτά και τα τάπερ της μαμάς; Πράγμα που σημαίνει και απλήρωτα κοινόχρηστα, και άδειο ψυγείο [ή μάλλον γεμάτο μόνο με μπύρες], και μηδέν χρήματα για ντελίβερι και ποτά. Σιγά το πρόβλημα, άλλωστε σαν τις μαζώξεις σε σπίτια με φίλους και μπύρες υπάρχουν ή και να τρως κάθε μέρα μακαρόνια είναι άσχημο; [γιατί μεταξύ μας τώρα μόνο αυτό ξέρει να φτιάχνει ένας φοιτητής].

4.Εξεταστική

Να τα και τα βάσανα φίλε φοιτητή. Τι νόμιζες 4 και βάλε χρονάκια, μόνο κοπάνες, ξενύχτια και όλα μέλι γάλα; Όοοοοχι, υπάρχει και αυτή η ριμάδα η εξεταστική που εκεί που είσαι όλο το εξάμηνο χαλαρουίτα ξαφνικά εμφανίζεται ύπουλα, ύπουλα από το πουθενά και εσύ δεν ξέρεις τι να κάνεις. Να διαβάσεις; Χα χα καλό, ούτε που θυμάσαι από πότε έχεις να πιάσεις βιβλίο στα χέρια σου. Άσε που έρχεται τις πιο λάθος στιγμές, μια μετά τα Χριστούγεννα, μια πριν το καλοκαίρι, μια μετά το καλοκαίρι, ε είναι τώρα αυτά σωστά πράγματα; Πάντως η εξεταστική είναι η καλύτερη περίοδος για να κάνεις πράγματα που σίγουρα δεν θα έκανες υπό άλλες συνθήκες. Όπως για να αρχίσεις [και να τελειώσεις] μια σειρά με 10 σεζόν, να καθαρίσεις το σπίτι σου, να κάνεις μέχρι και διαλογισμό. Για να διαβάσεις πάντως; Ούτε λόγος!

5.Τα καλύτερα χρόνια

Μπορεί λοιπόν πριν γίνεις φοιτητής να τα είχες ακούσει όλα αυτά ή να ανήκεις στην κατηγορία που τα κατάλαβε στην πορεία. Η φοιτητική λοιπόν ζωή έχει τις δυσκολίες τις, τις υποχρεώσεις της και σε βάζει στο τρυπάκι να αρχίσεις σιγά σιγά να συνειδητοποιείς τι πάει να πει «ενήλικας». Ωστόσο, όλα αυτά είναι μηδαμινά απέναντι σε όλα τα θετικά που έχει. Τέτοια ελευθερία, ανεξαρτησία, ανεμελιά και καλοπέραση θα ζήσεις μόνο ως φοιτητής. Για αυτό κοίτα αυτά τα 4 [5-6-7-8…εντάξει μην το παρακάνεις κιόλας] χρόνια να τα ζήσεις στο έπακρο και να τα γεμίσεις με εμπειρίες που θα θυμάσαι όλη σου τη ζωή!

Leave a Response