ΕΡΓΑΣΙΑΦΟΙΤΗΤΙΚΑ

Έξι λόγοι για να δουλέψεις σε κατασκήνωση το καλοκαίρι !

878views

Μπορεί ακόμη να έχουμε Φεβρουάριο, είναι όμως γεγόνος πως όλο και περισσότερος κόσμος σκέφτεται από τώρα πως θα περάσει το φετινό του καλοκαίρι. Εαν σκέφτεσαι να δουλέψεις το καλοκαίρι και δε ξέρεις που ( ή αν σκεφτόσουν από πριν να δουλέψεις σε κατασκήνωση αλλά δεν ήσουν σίγουρος), το συγκεκριμένο άρθρο θα σε κατατοπίσει αρκετά! Πάμε να δούμε λοιπόν έξι λόγους για να δουλέψεις σε κατασκήνωση το καλοκαίρι!

 

1. Τα παιδιά

Δε θα σου πω ψέματα. Το να είσαι υπεύθυνος για κάποια παιδιά, που ουδεμία σχέση έχουν μαζί σου για τόσο καιρό, δεν είναι εύκολο. Όταν μάλιστα είναι και σε ηλικία που ζητούν ολημερίς τη μαμά τους, θα έλεγα ότι φτάνεις σε σημείο να κλαις μαζί τους, επειδή κι εσύ θες να έρθει η μαμά σου να σε σώσει. Ωστόσο, όσες κι αν είναι οι δύσκολες στιγμές, υπάρχουν πράγματα που θα σε αποζημιώσουν και θα τα κρατήσεις για πάντα μέσα σου. Ακόμα κι αν δεν προλάβεις να τα εκτιμήσεις όσο είσαι στην κατασκήνωση, θα τα εκτιμήσεις γυρνώντας στην ζοφερή πραγματικότητα της καθημερινότητας.

Τα παιδιά είναι όντως το μεγαλύτερο κίνητρο για να δουλέψεις σε κατασκήνωση. Αν το ζήσεις, θα δεις ότι είναι πιο μεγάλο απ’ όσο νομίζεις το να σε βλέπει ένα παιδί σαν φίλο, αδερφό ή γονιό. Για όσες μέρες είσαι εκεί, θα μοιραστείς με τα παιδιά σου στιγμές με γέλια, κλάματα, παιχνίδι, χαρά, κούραση, ενθουσιασμό αλλά και ολόκληρα 24ωρα που θα ξυπνάτε και θα κοιμάστε μαζί. Θα γελάτε μαζί κάθε φορά που τρως τα μούτρα σου σα να ‘σαι μωρό, θα χορεύετε σαν τρελοί τα βράδια στην disco και θα λυπάστε μαζί όταν θα πλησιάζουν οι τελευταίες μέρες.

 

2. Οι φίλοι

Μια κατασκήνωση είναι μικρογραφία της πραγματικότητας. Θα βρεις πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους με τους οποίους πρέπει να συνυπάρξεις και να συνεργαστείς. Από αυτούς, σίγουρα με κάποιους θα ταιριάξεις και με κάποιους θα διαπιστώσεις πόσο διαφορετικός είσαι, όπως και στην πραγματική ζωή. Και με τους μεν και με τους δε θα σε δέσει η τριβή και οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίζετε, τα προβλήματα που θα λύνετε μαζί και οι στιγμές που θα αράζετε παρέα στο τέλος της μέρας. Ορισμένοι από αυτούς, θα χαθούν όταν φύγεις, όμως άλλοι ήρθαν για να μείνουν για τα καλά και να ριζώσουν στα καλοκαίρια σου.

 

3. Το μέρος

Πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία σου που θα παίξει το μέρος που βρίσκεται η κατασκήνωση. Ειδικά αν βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα καταλαβαίνεις, ότι και το θαλάσσιο μπάνιο θα είναι καθημερινή διαδικασία αλλά και οι υπόλοιπες δραστηριότητες που θα γίνονται στην παραλία θα σου δημιουργούν πολύ ευχάριστες στιγμές. Άλλωστε πολλοί δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν για μεγάλο διάστημα  διακοπές, οπότε το να έχουν την θάλασσα στα πόδια τους είναι αξία ανεκτίμητη, έστω και αν παίζουν στην θάλασσα μονίμως με τα παιδάκια τους.

 

4. Αποσύνδεση από την πραγματικότητα

Όταν φτάνεις στην πόρτα της κατασκήνωσης τα άπειρα προβλήματα που βασανίζουν το μυαλό σου μένουν απ΄ έξω, δε θυμάσαι ούτε ένα από αυτά. Όχι επειδή η κατασκήνωση θα σου τα λύσει προφανώς αλλά επειδή το κεφάλι σου θα είναι τόσο γεμάτο με το πρόγραμμα, τις υποχρεώσεις, τα παιδιά, την ψυχαγωγία, τα παιχνίδια, που δε θα έχεις χρόνο να σκεφτείς κάτι άλλο. Θα αποβάλλεις το άγχος σου χωρίς καν να το καταλάβεις και σε συνδυασμό με το όμορφο περιβάλλον, θα βρεις εσωτερική ηρεμία παρά τα εκατοντάδες πράγματα που έχεις να κάνεις καθημερινά.

5. Η ψυχική ικανοποίηση

Πάντα πίστευα ότι η κοινωνία και η ζωή μας γενικότερα θα βελτιωθεί, αν συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να επηρεάσεις τον περίγυρό σου προς το καλύτερο. Ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά, που χρειάζονται παρακίνηση και καθοδήγηση, το χρέος σου γίνεται ευθύνη.  Αν καταφέρεις να οδηγήσεις τα παιδιά να βιώσουν την εμπειρία της κοινότητας, μακριά από το σπίτι και τους γονείς, σε ένα φυσικό περιβάλλον αναψυχής, που περιλαμβάνει καθημερινές δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη φυσικών, πνευματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, θα έχεις σημαντική συμβολή και θετική επίδραση σε διαστάσεις όπως η ανεξαρτησία τους, η προθυμία τους να δοκιμάσουν νέα πράγματα και η μείωση των αντικοινωνικών τους συμπεριφορών. Επίσης στο χέρι σου είναι να ωθήσεις τα παιδιά να καταλάβουν ότι η συνεργασία, οι καλές σχέσεις, η επίτευξη στόχων, η δυνατότητα της προσωπικής επιλογής μέσα από την συμβίωση σε ένα κοινό σπιτάκι και η ομαδική δουλειά θα τους οδηγήσει στην αυτοεκτίμηση και στην βελτίωση της αυτοπεποίθησης τους. Η ψυχική ικανοποίηση που θα νιώσεις αν πετύχεις τους παραπάνω στόχους θα σε συνοδεύει μια ζωή και θα έχεις να καυχιέσαι στον καθρέφτη ότι ΝΑΙ έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου στην σωστή ανάπτυξη και καθοδήγηση των παιδιών που πέρασαν από τα χέρια μου και αυτό αποτελεί προσωπική επιτυχία, που δεν μπορεί να σου πάρει κανείς.

 

6. Αναμνήσεις

Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στις αναμνήσεις. Για κάποιους καλοκαίρι σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ και αυτή η κατηγορία των ανθρώπων συλλέγει εμπειρίες, φιλίες και αναμνήσεις, που θα μείνουν για πάντα σαν θησαυρός. Πολλά χρόνια, ατελείωτες περίοδοι, αμέτρητες στιγμές από κατασκηνωτής μέχρι ομαδάρχης έχεις ρουφήξει, σαν μέλισσα την κατασκηνωτική γύρη και έχεις ζωγραφίσει με τα πιο ζωντανά χρώματα τα συναισθήματα σου. Το ξέρω δεν μπορείς να τα μοιραστείς γιατί σου φαίνονται ένα πολύτιμο κομμάτι του εαυτού σου, ξέρω όμως ότι τα θυμάσαι όλα και κάθε φορά στα κλεφτά τρέχει ένα μικρό δάκρυ, γιατί αυτές οι αναμνήσεις αποτελούν την ευτυχία σου και θέλεις κάθε καλοκαίρι να εμπλουτίζεις τον θησαυρό σου.

Σαν επίλογο θα αναφέρω τις φράσεις ενός αδελφικού μου φίλου, που έχουμε περάσει μαζί τα κατασκηνωτικά χρόνια: Θα έδινα τα πάντα για να ξαναζήσω λίγες από αυτές τις υπέροχες στιγμές, αφού όμως δεν μπορώ, σε ευχαριστώ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ γιατί ζεις πάντα μέσα στην καρδιά μου και κάθε φορά που ανοίγω τις φωτογραφίες της ψυχής μου ξαναζωντανεύει η ιστορία των ευτυχισμένων μου καλοκαιριών.

Τι λες; Θες να δουλέψεις σε κατασκήνωση το καλοκαίρι; Η Happy Days έχει διαθέσιμες θέσεις ανοιχτές! Ρίξε μια ματιά : https://www.happydays.gr/executives/registration

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Response