TIPSΦΟΙΤΗΤΙΚΑ

7 συμβουλές για το φοιτητικό σου σπίτι!

636views

Γνωρίζω πολύ καλά το άγχος ενός πρωτοετή όταν μπαίνει πρώτη φορά στο φοιτητικό του σπίτι και αναρωτιέται με ποιόν τρόπο να κινηθεί ώστε να το διακοσμήσει και φυσικά με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Ελπίζω οι παρακάτω ιδέες να σε βοηθήσουν και να δημιουργήσεις το σπίτι των ονείρων σου.

  1. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΧΡΩΜΑΤΑ

 

Το πιο σημαντικό είναι να ξεκινήσεις με ένα πλάνο γιατί έτσι θα γλυτώσεις περισσότερα χρήματα και δεν θα κουραστείς με το να κοιτάς αριστερά και δεξιά στα ράφια των καταστημάτων διότι θα έχεις στο μυαλό σου κάτι συγκεκριμένο και θα οδεύεις προς αυτό το δρόμο. Τι ποιο σημαντικό, λοιπόν, από τα χρώματα που θα έχει το σπίτι σου;

 

Τα χρώματα δεν αφορούν μόνο τους τοίχους του σπιτιού αλλά και τα διακοσμητικά, τα μαξιλάρια, τα σεντόνια ακόμα και τις πετσέτες του μπάνιου. Μπορείς να επιλέξεις κατηγορίες χρωμάτων όπως παστέλ ή να παίξεις με τόνους ενός μόνο χρώματος δηλαδή να επιλέξεις καναπέ σε γαλάζιο χρώμα και να τον συνδυάσεις με μαξιλάρια σε πιο σκούρο τόνο. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα επικρατεί μια αρμονία χρωμάτων και εικόνων μέσα στο χώρο ενώ θα υπάρχει η αίσθηση ότι έχεις προσπαθήσει πολύ για να πετύχεις ένα τόσο ομοιογενές αποτέλεσμα.

 

  1. ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ

 

Εύχομαι να είσαι από τους τυχερούς και το σπίτι σου να είναι τόσο μεγάλο που να χάνεσαι αλλά επειδή κατά πάσα πιθανότητα δεν είσαι, χρησιμοποίησε καθρέφτες.

Ο καθρέφτης δαπέδου θα βοηθήσει στο να φαίνεται ο χώρος πιο μεγάλο και σαφώς δίνει στυλ και μια πιο μοντέρνα νότα. Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς μαγαζιά με παλιά έπιπλα και αντικείμενα καθώς οι τιμές εκεί είναι πιο χαμηλές.

 

  1. ΚΡΕΒΑΤΙ ΑΠΟ ΠΑΛΕΤΕΣ

 

Μια ακόμη οικονομική λύση είναι να αφήσεις στην άκρη τα «κλασικά» κρεβάτια και να δημιουργήσεις μόνος σου μια βάση από παλέτες έτσι θα νιώθεις καθημερινά την ευχαρίστηση ότι έφτιαξες κάτι μόνος σου. Μ’ αυτό τον τρόπο θα δώσεις και έναν πιο εναλλακτικό αέρα στο χώρο ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα. Αν έχεις όρεξη για περαιτέρω μαστορέματα μπορείς να επιχειρήσεις να φτιάξεις κομοδίνο ή πλάτη κρεβατιού από παλέτες ώστε να ταιριάζει ακόμα περισσότερο.

  1. ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑΣ

 

Η ιδέα να τοποθετήσεις είτε έναν πίνακα κιμωλίας σε κάποιο τοίχο του φοιτητικού σου σπιτιού ή να μετατρέψεις έναν ολόκληρο τοίχο σε μαυροπίνακα είναι μια έξυπνη και ασυνήθιστη ιδέα. Ταυτόχρονα, θα αποτελέσει και πόλο έλξης για τους επισκέπτες σου που θα τσακώνονται για το χώρο, που δεν θα υπάρχει, ώστε να γράψουν.

 

  1. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ

 

Είναι πολύ συνηθισμένο να διακοσμούμε όλο το σπίτι και να αφήνουμε τους τοίχους κενούς γεγονός που κάνει το χώρο να μοιάζει αφιλόξενος. Μπορείς να κάνεις μια σύνθεση από κάδρα με φωτογραφίες ή να βάλεις κάποιο πίνακα που έχεις φτιάξει εσύ μαζί με κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο ώστε κάθε φορά που τον βλέπεις να σου το θυμίζει. Επίσης, μια ακόμα καλή ιδέα είναι να ντύσεις τον τοίχο με ταπετσαρία, σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις κάποιο μοτίβο για παράδειγμα, το ριγέ θα βοηθήσει  να φανεί το σπίτι πιο ψηλό και κατ’ επέκταση πιο μεγάλο.

 

  1. ΣΚΕΨΟΥ ΕΞΥΠΝΑ

 

Προσπάθησε πέρα από ωραία διακόσμηση να δημιουργήσεις ένα σπίτι που να καλύπτει τις ανάγκες σου και να σε διευκολύνει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για παράδειγμα βάλε το γραφείο σου σε ένα σημείο του σπιτιού που θα μπαίνει πολύ φως, τοποθέτησε το ρολόι τοίχου απέναντι από το κρεβάτι σου για να βλέπεις τι ώρα είναι μόλις ξυπνήσεις και βάλε το ξυπνητήρι από την έξω πλευρά του κομοδίνου ώστε να μπορείς πιο εύκολα να το φτάσεις.

 

  1. ΤΟΣΟ ΟΣΟ

 

Μην υπερφορτώσεις το σπίτι με διακοσμητικά και έπιπλα, βάλε ότι χρειάζεσαι πραγματικά διότι διαφορετικά θα δυσκολεύεσαι να το μαζέψεις. Άσε που θα φαίνεται πιο μικρό καθώς παντού θα υπάρχουν πράγματα γι ‘αυτό καλύτερα μόνο ό, τι έχεις πραγματική ανάγκη ώστε να μην ξοδέψεις άσκοπα  τα χρήματα σου.

 

 

 

 

Leave a Response

Ελένη Μαϊδώνη
Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα του τμήματος φιλολογίας. Της αρέσει να αρθρογραφεί, να παίζει μπάσκετ, να κάνει ταξίδια, να διαβάζει βιβλία και να κοιμάται επί ώρες. Ελπίζει πως κάποια μέρα θα γίνει αυτό που πραγματικά ονειρεύεται.