ΤΑΞΙΔΙΑΤΣΙΛ

7 tips για να οργανώσεις σωστά τη βαλίτσα σου

428views

Έχεις σχεδιάσει ένα ταξίδι και έχει έρθει η ώρα να φτιάξεις τη βαλίτσα σου! Η διαδικασία της ετοιμασίας είναι συνήθως ευχάριστη, ταυτόχρονα όμως και αγχωτική…ειδικά αν πρόκειται να ταξιδέψεις με μικρή αποσκευή. Όλοι έχουμε ζήσει αυτή την αγωνία, σα να παίζουμε Tetris με τα ρούχα και τα παπούτσια, προκειμένου να χωρέσουν όλα μέσα στη βαλίτσα. Το Tetris δεν το γλιτώνουμε…ωστόσο, με τις παρακάτω συμβουλές μπορεί να γίνει λίγο πιο εύκολο!

  1. Όχι στοίβες, αλλά ρολά.

Τα ρούχα καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο στη βαλίτσα, γι’ αυτό θα πρέπει να τα τοποθετήσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να εκμεταλλευτείς κάθε σπιθαμή. Δοκίμασε αντί να τα διπλώσεις, να τα τυλίξεις κυλινδρικά. Έτσι κερδίζεις τρία πλεονεκτήματα. Πρώτον, εξοικονομείς χώρο, δεύτερον, τα ρούχα τσαλακώνονται λιγότερο και τρίτον, βλέπεις πολύ εύκολα τι ρούχα έχεις, καθώς μπορούν να τοποθετηθούν στη σειρά, το ένα δίπλα στο άλλο. Εμένα τουλάχιστον με έχει βολέψει αυτό το σύστημα!

  1. Εκμεταλλεύσου τις τσάντες και τα παπούτσια.

Όταν ταξιδεύεις με μικρή αποσκευή, κάθε χώρος πρέπει να αξιοποιείται. Οι τσάντες (εάν παίρνεις μαζί σου) και τα παπούτσια σου είναι πιθανοί χώροι αποθήκευσης. Στο εσωτερικό τους μπορείς να βάλεις κάλτσες, εσώρουχα και άλλα μικρά ρούχα που δεν ανησυχείς μη τσαλακωθούν. Με αυτό τον τρόπο, εξοικονομείται χώρος και επιπλέον, διατηρείται η φόρμα της τσάντας ή των παπουτσιών, που κινδυνεύει να χαλάσει από το ζούληγμα μέσα σε μια παραγεμισμένη βαλίτσα.

  1. Choose wise!

Φυσικά, σημασία έχει και το τι ακριβώς θα πάρεις μαζί σου στο ταξίδι. Απόφυγε τα πολύ ογκώδη ρούχα και παπούτσια. Αν έχει κρύο προτίμησε να κάνεις layering με λεπτότερα υφάσματα από το να πάρεις το πιο χοντρό σου πουλόβερ που θα καταλάβει τον περισσότερο χώρο της αποσκευής. Επίσης, σκέψου από πριν τα outfits που θα κάνεις κάθε μέρα και διάλεξε ρούχα που να μπορούν να φορεθούν σε πολλούς συνδυασμούς. Έτσι, πέρα από το ότι θα μειώσεις τα περιττά ρούχα και αξεσουάρ, θα ντύνεσαι και πιο γρήγορα.

  1. Σακούλες κενού αέρος

Αν, αντιθέτως, χρειάζεσαι οπωσδήποτε πολλά ρούχα και δε σε ενδιαφέρει να μη τσαλακωθούν μέσα στη βαλίτσα, μπορείς να αγοράσεις σακούλες κενού αέρος. Τοποθετείς μέσα τα ρούχα και μετά αφαιρείς από ένα στόμιο όλο τον αέρα. Είναι ιδανικές και για ογκώδη ρούχα, όπως μπουφάν, ή μεγάλα αντικείμενα και θα τις βρεις σε πολύ καλή τιμή. Τις προτιμούν συχνά όσοι πρόκειται να λείψουν για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι τους και χρειάζονται πολλά από τα υπάρχοντά τους.

  1. Καθαριότητα

Όλους μας έχει απασχολήσει λιγότερο ή περισσότερο το ζήτημα της καθαριότητας. Εάν ταξιδεύεις για αναψυχή τότε πιθανότατα δε θα έχεις τρόπο να πλύνεις τα ρούχα σου. Γι’ αυτό, μπορείς να πάρεις μαζί σου μια άδεια σακούλα κι εκεί να βάλεις αργότερα τα «άπλυτά» σου. Έτσι, τα καθαρά δεν έρχονται σε επαφή με τα φορεμένα και αποτρέπεις τις δυσάρεστες οσμές. Κάποιες φορές τα ίδια τα ξενοδοχεία προσφέρουν τέτοιες σακούλες, οπότε ρίξε μια ματιά στο δωμάτιό σου!

  1. Προϊόντα μπάνιου: κράτα τις μικρές συσκευασίες.

Ένα άλλο ζήτημα είναι τα προϊόντα μπάνιου και περιποίησης. Δε χρειάζεται να παίρνεις το σαμπουάν, την κρέμα σου, το τζελ σου μέσα στις μεγάλες συσκευασίες τους. Μια έξυπνη λύση είναι να βάλεις λίγη ποσότητα από το κάθε προϊόν σε μικρότερα μπουκαλάκια και δοχεία (μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρές συσκευασίες άλλων προϊόντων που έχουν τελειώσει). Επίσης, εάν ενδεχομένως έχεις δείγματα προϊόντων, που προμηθεύουν συχνά τα καταστήματα, το ταξίδι σου είναι η ιδανική ευκαιρία για να τα καταναλώσεις. Έτσι ξεμπερδεύεις εύκολα από τις ογκώδεις συσκευασίες.

  1. Πάντα σε ετοιμότητα!

Τέλος, οι σακούλες που χρησιμοποίησες σε αυτό το ταξίδι μπορούν να παραμείνουν μέσα στη βαλίτσα για την επόμενη φορά. Αντίστοιχα, κράτα πάντα έτοιμο ένα τσαντάκι με τα προϊόντα μπάνιου μέσα στις μικρές συσκευασίες, όπως αναφέραμε, με είδη πρώτης βοήθειας και ότι άλλο αντίστοιχο χρειάζεσαι, έτσι ώστε να μην αναγκαστείς να «πακετάρεις» ξανά από την αρχή όλα αυτά τα μικρά αντικείμενα στο επόμενο ταξίδι.

Άντε, μην καθυστερείς, ήρθε η ώρα να ετοιμάσεις τη βαλίτσα σου!

Τα λέμε σύντομα

Έλλη

Leave a Response