Η ΕΞΟΔΟΣΤΣΙΛ

Αυστηρά για εναλλακτικούς θαμώνες

1.59Kviews

Ο εναλλακτικός αξιολογεί το καφέ και όχι τον καφέ!

Πλήττεις εύκολα; Είσαι ο τύπος ανθρώπου που σιχαίνεται τα κλισέ; Μοναχικός και ενίοτε βαθυστόχαστος; Αν ανήκεις σ’ αυτή την κατηγορία ή απλώς θες να ξεφύγεις από τα τετριμμένα και να αποδράσεις για λίγο από την αστική σου πλήξη σου έχω τη λύση. Τρία εναλλακτικά στέκια για να αλλάξεις τον αέρα σου, την αύρα σου και να σπάσεις το καλούπι των κλισέ καφέ.

 

  • LAIKA, the cosmonaut kafe (καφέ)

LAIKA. Ένα διαφορετικό και εναλλακτικό καφενείο- χώρος εκθεσεων- μπαρ στα ανατολικά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας παίζει τζαζ μουσική και η θέα του μπρος και πίσω , μιας και διαμπερές, είναι μαγευτική. Μπροστά το ιστορικό Αλλτίνι και πίσω ένα καταπράσινο πάρκο μέσα στο γκρίζο της πόλης. Η LAIKA είναι μια νέα πρόταση για τους ανθρώπους των ανατολικών συνοικιών αλλά και του κέντρου. Είναι για ανθρώπους που τους αρέσει η κουβέντα, η διασκέδαση, το καλό κρασί και η καλή παρέα και για πρώτη φορά να γυρίσουν σπίτι χωρίς αυτή τη βαριά μυρωδιά του τσιγάρου στα ρούχα τους, καθώς η Laika είναι ακαπνη! Τα ωράρια είναι σχεδόν ολοήμερα καθώς ανοίγει νωρίς το πρωί και κλείνει αργά τη νύχτα! Πλέον η Θεσσαλονίκη επαναπροσδιορίζει τα στέκια της και τις γειτονιές της. Και αυτή των εξοχών είναι μια από τις καλύτερες της.

Γεωργίου Παπανδρέου (Ανθέων) 53

FB: https://www.facebook.com/LAIKATHECOSMONAUTKAFE/

 

  • Χοζεβά, καφενείο

Το Χοζεβά είναι ένα ταξιδι στην Αμοργό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στο Καπάνι, στην καρδιά της πολυβοης αγοράς. Δίνει μια νησιωτική και άκρως ελληνική νότα αυτο το μικρό και τόσο ζεστό καφενείο . Το ωράριο του ξεκινά νωρίς το πρωί με τον ελληνικό καφέ στη χόβολη να μοσχομυρίζει. Το μεσημεράκι, οι μυρωδιές της κουζίνας από τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα ταξιδεύουν και ικανοποιουν τις λιγούρες των περαστικών . Είναι ένας χώρος εξαιρετικής αισθητικής και ένα αρκετά οικείο περιβάλλον , ιδανικό για να χαλαρώσεις αλλά και να διακσεδασεις. Το Χοζεβά είναι ένας τρόπος να πλεύσεις στο Αιγαίο χωρίς πλοίο.

Σπανδώνη 5

FB: https://www.facebook.com/hozeva/

 

  • Tabya

Η Tabya αποτελεί μια από τις πιο όμορφες διατηρητέες μονοκατοικίες του 1912- που ανακαινίστηκε το 2014 – επί της Μελενίκου, κοντά στην Πανεπιστημιούπολη. Ο πολυχώρος χωρίζεται σε τρεις ενότητες : το cafe-bar, το δισκοπωλείο – βιβλιοθήκη και τον χώρο που φιλοξενούνται διάφορες εκθέσεις στον πρώτο όροφο. Η μονοκατοικία της Tabya ανοίγει τις πόρτες της σε εκθέσεις ζωγραφικής, προβολές ταινιών, βιβλιοπαρουσιάσεις, bazaar δίσκων, σεμινάρια και άλλες ενδιαφέρουσες και εναλλακτικές δραστηριότητες. Η αυλή της είναι αξιοζήλευτη , καθώς είναι γεμάτη από φυτά και βότανα με φερ φορ ζε τραπέζια και ένα πηγάδι εν ενεργεία να κλέβει την παράσταση στην είσοδο της. Είναι ένα ήσυχο μέρος για κουβέντα , στοχασμό και ενίοτε για διάβασμα.

Κων/νου Μελενίκου 14

FB: https://www.facebook.com/pages/category/Bar/TABYA-1467117063556485/

 

3 Comments

  1. Εκπληκτικό αρθρο που σε προκαλει να τα επισκεφθεις και τα τρια ολοταχως!

  2. Εκπληκτικό άρθρο γι εκείνους που δεν ξέρουν καλά τη Θεσσαλονίκη σε προκαλεί μα τα επισκεφθείς !!!

Leave a Response