ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΦΟΙΤΗΤΙΚΑ

Ακόμη προλαβαίνεις να περάσεις τα μαθήματα της εξεταστικής!

547views

Κάθε αρχή εξαμήνου σα σωστός φοιτητής βάζεις στόχο ότι σε αυτό το εξάμηνο να παρακολουθείς όλα τα μαθήματα, να κρατάς σημειώσεις και φυσικά να διαβάζεις για να περάσεις όλα- ή σχεδόν- όλα τα μαθήματα της εξεταστικής. Το εξάμηνο ξεκινάει και ξεκινάς και συ δυναμικά. Στη πορεία βεβαία αρχίσεις να αποκλίνεις από το στόχο σου λίγο το πάπλωμα που είναι βαρύ, λίγο τα ξενύχτια της προηγούμενης μέρας με τους κολλητούς… Πλησίασαν τα Χριστούγεννα και είπες στον εαυτό σου πως θα κάτσεις να διαβάσεις για την εξεταστική μέσα στις γιορτές αλλά πάλι που όλο κάτι τύχαινε και το διάβασμα αναβαλλόταν συνεχώς. Τελείωσαν οι διακοπές η εξεταστική πλησιάζει και συ βρίσκεσαι σε πανικό…KEEP CALM! Υπάρχει λύση αρκεί να το πάρεις απόφαση και να οργανωθείς σωστά.

Ας οργανωθούμε λοιπόν!

 

  • Πρώτα απ’ όλα πάρε χαρτί και στυλό και σημείωσε την ύλη από κάθε μάθημα. Μ’ αυτό τον τρόπο θα είσαι σίγουρος ότι ξέρεις την ύλη από όλα τα μαθήματα και θα ξέρεις τι περίπου έχεις να διαβάσεις.

 

  • Αφού θα έχεις την ύλη γραμμένη πάρε το βιβλίο και σημείωσε πάνω του σελίδες και κεφάλαια. Έτσι θα έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το εύρος της ύλης γεγονός που θα σε βοηθήσει στη συνέχεια στην οργάνωση του χρόνου σου.

 

  • Και ερχόμαστε στην οργάνωση του χρόνου! Αφού τσεκάρεις το πρόγραμμα της εξεταστικής με τις μέρες , τις ώρες και τις αίθουσες που δίνεις το κάθε μάθημα ήρθε η ώρα να οργανώσεις το διάβασμα σου με βάση το χρόνο που έχεις και τα ενδιάμεσα κενά και φυσικά την ύλη του κάθε μαθήματος. Σε ένα μάθημα για παράδειγμα μπορεί να έχεις κενό μιας εβδομάδας αλλά το συγκεκριμένο μάθημα μπορεί να χρειάζεται διάβασμα μιας μέρας μόνο όποτε εννοείται πως σε εκείνο το διάστημα θα διαβάσεις και κάποιο μάθημα που ενδεχομένως είναι πιο δύσκολο και έχει μεγαλύτερο εύρος ύλης.

  • Μέσα σε όλα αυτά μην ξεχάσεις τις εργασίες! Σε πολλά μαθήματα έχεις υποχρεωτικές εργασίες όπου αποτελούν μέρος του βαθμού αλλά και καθηγητές που βάζουν προαιρετικές εργασίες για έξτρα βαθμό στην εξεταστική. Αν λοιπόν σου δίνεται η ευκαιρία να πάρεις κάποιον παραπάνω βαθμό εκμεταλλεύσου το! Μπορείς να πάρεις έναν καλό βαθμό με λιγότερο διάβασμα και μια καλή εργασία οπότε why not?!

 

  • Και αφού λοιπόν τα έχεις οργανώσει όλα τέλεια και εργασίες και ύλη και χρονοδιάγραμμα και τα πάντα ήρθε η ώρα να διαβάσεις… Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, ξέρω καμία όρεξη για διάβασμα- όλοι στην ίδια μοίρα είμαστε αγαπητέ- αλλά επειδή όπως λένε «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» έτσι και με το διάβασμα το θέμα είναι να γίνει η αρχή! Για να βρεις λοιπόν όρεξη για διάβασμα πρώτον θα σου προτείνω το διάβασμα με παρέα. Κακά τα ψέματα όπως και να το κάνουμε το διάβασμα με παρέα είναι αλλιώς γιατί και τη πλάκα σου θα κάνεις και θα σε βοηθήσει σε τυχόν απορίες, σε κάτι που μπορεί να σε δυσκολεύει αλλά και σε έξτρα σημειώσεις. Επίσης μην επιχειρήσεις να διαβάσεις μόνος σου στο σπίτι είναι θέμα χρόνο είτε να ανακαλύψεις πόσο ενδιαφέρον είναι να παρατηρείς το ταβάνι είτε να θυμηθείς να κάνεις γενική καθαριότητα στο σπίτι – που μεταξύ μας είμαι σίγουρη ότι έχεις να κάνεις από την προηγούμενη εξεταστική – γι’ αυτό λοιπόν μπορείς να βρεις όμορφα μαγαζάκια για διάβασμα ή να πηγαίνεις στη βιβλιοθήκη της σχολής σου, μόνος σου ή με παρέα.

 

Αυτά είχα να σου προτείνω εγώ , ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο! Καλή επιτυχία, μην αγχώνεσαι! Εξάλλου εξεταστική είναι θα περάσει…εμείς δεν ξέρω!

Leave a Response