ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ

CodeBiz: ένα event με άφθονο προγραμματισμό και επιχειρηματικότητα στην Αθήνα

280views

Η αλήθεια είναι ότι μόλις μάθαμε για το συγκεκριμένο event, θέλαμε από την πρώτη στιγμή να ενημερωθούμε καλύτερα. Ο λόγος για το CodeBiz, ένα event γεμάτο με άφθονο προγραμματισμό και επιχειρηματικότητα! Το CodeBiz είναι μια πρωτοβουλία του ThinkBiz, του 1ο Οργανισμού Επιχειρηματικότητας Νέων στην Ελλάδα.

Το CodeBiz από 3 διαφορετικές φάσεις σε διάστημα 10 ημερών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες και αναπτύσσουν ιδέες που μπορούν να αλλάξουν την ελληνική startup σκηνή! Με τη βοήθεια από έμπειρους μέντορες, οι ομάδες στοχεύουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις των κριτών και να κατακτήσουν την 1η θέση για να λανσάρουν τις ιδέες τους.

Το Codebiz αποτελείται από 3 γύρους! Αναλυτικά:

 

1ος γύρος:

Κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες προωθούν τις ιδέες τους μπροστά στο πλήθος, προκειμένου να πείσουν άλλους συμμετέχοντες να συμμετάσχουν στην ομάδα τους.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία του pitching, αρχίζει το networking! Μίνι συνεντεύξεις και συνομιλίες μεταξύ των συμμετεχόντων συμβαίνουν επί τόπου και αυτό οδηγεί στην τελική διαμόρφωση της ομάδας.

Το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο κάθε ομάδα αρχίζει να εργάζεται για την ιδέα της, συμφωνώντας στο τελικό προϊόν και εξετάζοντας κάθε πτυχή της.

 

2ος γύρος:

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, οι ομάδες έχουν μια ολόκληρη εβδομάδα για να δουλέψουν στην ιδέα τους, τόσο στο επιχειρηματικό κομμάτι της ιδέας όσο και στο τεχνολογικό.

Στη συνέχεια, το επόμενο Σάββατο επιστρέφουν στο χώρο της εκδήλωσης για να συναντηθούν με τους έμπειρους μέντορες. Οι μέντορες προέρχονται από διαφορετικές εταιρείες και τμήματα & μπορούν να βοηθήσουν τις ομάδες με κάθε απορία που μπορεί να έχουν.

Στο τέλος της ημέρας οι ομάδες παρουσιάζουν την πρόοδό τους και οι μέντορες ψηφίζουν τους φιναλίστ.

 

Ο μεγάλος τελικός :

Ο τελικός γύρος του CodeBiz θα είναι ένα μεγάλο και διασκεδαστικό γεγονός που θα συμβεί 4 μέρες μετά τη δεύτερη φάση.

Οι ομάδες που έφτασαν στον τελικό γύρο μάχονται μεταξύ τους, προσπαθώντας να κερδίσουν τις εντυπώσεις του πλήθους και να κατακτήσουν την 1η θέση του διαγωνισμού για να λανσάρουν την ιδέα τους!

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Εισιτήρια | Website | Facebook | Email

 

Εαν το CodeBiz σου φαίνεται ένα ενδιαφέρον event και θα ήθελες να συμμετάσχεις, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην ιστοσελίδα του event εδώ ή να κλείσεις απευθείας το εισιτήριο σου από εδώ.

Leave a Response