ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΤΣΙΛ

Δέρμα απαλό σαν μωρού!

475views

Πώς μπορείς να περιποιηθείς το δέρμα σου για να γίνει απαλό και ακαταμάχητο;

Μία είναι η λύση φίλες μου. ΚΡΕΜΑ ΣΩΜΑΤΟΣ.

 

Μία οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα σώματος μπορεί να κάνει το δέρμα μας να φαίνεται τόσο λαμπερό και ταυτόχρονα τόσο απαλό που δεν θα το πιστεύετε. Η ενυδάτωση είναι ένα από τα πιο απαραίτητα στοιχεία που κάνουν το δέρμα μας να φαίνεται υγιές χωρίς κανένα ίχνος θαμπής όψης. Όμως στις μέρες μας, με τον τόσο πιεστικό ρυθμό ζωής που έχουμε τα τελευταία χρόνια, ξεχνάμε ποσό σημαντικό είναι να ενυδατωνόμαστε επαρκώς, αφού ξεχνάμε να πίνουμε την απαραίτητη  ποσότητα νερού, που αντιστοιχεί σε 8-10 ποτήρια ημερησίως. Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να φέρει αρνητικά αποτελέσματα στην όψη του δέρματός μας, με αποτέλεσμα να αναρωτιόμαστε πού πήγε η νεανική φρεσκάδα που είχαμε. Την λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορούν να δώσουν οι ενυδατικές κρέμες, καθώς  καλύπτουν ένα ποσοστό αυτής της έλλειψης, λειτουργώντας σαν τροφή για το δέρμα μας. Πιο συγκεκριμένα, οι κρέμες αυτές αποτελούνται από ένα μείγμα χημικών και φυσικών συστατικών, ειδικά φτιαγμένες έτσι ώστε να παρέχουν στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας περισσότερη απαλότητα, σφριγηλότητα και ευκαμψία.

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το πόσο σημαντικές είναι και οι κρέμες προσώπου ειδικά με την καθημερινή έκθεση μας, σε καυσαέρια, καπνούς και γενικά της σύγχρονης «κακής» ατμόσφαιρας που επηρεάζουν το δέρμα του προσώπου μας. Μάλιστα οι γυναίκες καλό θα ήταν να φροντίζουμε λίγο παραπάνω το σημείο αυτό, καθώς χρησιμοποιούμε σχεδόν σε καθημερινή βάση πλέον και από μικρές ηλικίες προϊόντα καλλυντικών, με συνέπεια να απορροφώνται διάφορες χημικές ουσίες στην επιδερμίδα μας. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα του προσώπου μας να «γεράσει» πιο γρήγορα κάτι το οποίο δεν θα ήταν ευχάριστο σε κανέναν. Σημαντικό είναι επίσης να ξέρουμε ότι η κατάλληλη στιγμή να απλώσουμε την κρέμα στο σώμα μας αλλά και στο πρόσωπό μας είναι μετά από ένα ‘’καυτό’’ μπάνιο, όπου όλοι οι πόροι μας θα είναι ανοιχτοί και έτοιμοι να απορροφήσουν το υλικό. Ανεξάρτητα από το ποιά κρέμα θα επιλέξουμε για το σώμα, όλες έχουν πάνω κάτω τα ίδια αποτελέσματα.

Η μόνη μας δυσκολία είναι να επιλέξουμε ανάμεσα στο άρωμα όπως.. καρύδα ή βανίλια; Καραμέλα ή κακάο; Ενώ στις κρέμες προσώπου οφείλουμε να διαλέξουμε εκείνη που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες, οι οποίες διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία, τον τύπο δέρματος και τις συνήθειές μας.

Υ.Γ. Προσοχή μόνο οι κρέμες να είναι ελεγμένες για τυχόν αλλεργίες!

Leave a Response