ΛΙΓΟ ΑΠ'ΟΛΑΣΧΕΣΕΙΣ

Δίψα για ζωή.

323views

Ετών 18. Νέα υγιής και ελεύθερη.

Με όλο τον κόσμο στα πόδια της. Στα 18 η σάρκα δεν δαμάζεται. Η σάρκα διακτινίζεται από την ανάγκη της να ζήσει.  Σε αγρίμι μετατρέπεται αν την εμποδίσεις. Τα πόδια της δεν την κρατάνε μα δεν την ενδιαφέρει. Τώρα έχει βγάλει φτερά. Τώρα πετάει.

 

 

Όνειρα, φιλοδοξίες ηδονή. Αυτά αναζητάει μόνο. Αυτά ψάχνει. Για αυτά ταξιδεύει. Το ένα όνειρο διαδέχεται το άλλο. Από τόπο σε τόπο. Από γνωστό σε φίλο. Το βράδυ ξαπλώνει δίπλα και το πρωί που ξυπνάς έχει ήδη φύγει. Κανείς δεν ξέρει που πήγε. Όσους και να ρώτησες κανένας δεν την είδε.

 

Τώρα είναι σε νέες περιπέτειες. Εξερευνά καινούργιους κόσμους. Βρίσκεται σε άλλη εποχή. Είναι ρηξικέλευθη αλλά και συντηρητική. Είναι κλασσική και πάντα στην μόδα. Δεν ξέρει κανέναν όμως την ξέρουν όλοι. Είναι πάντα ένα τραγούδι πιο μπροστά. Χορεύει σε ρυθμούς που ποτέ σου δεν έχεις ξαναδεί. Τραγουδάει, διαβάζει, γράφει, ζωγραφίζει. Όλα πολύ!

 

Δεν ξέρεις την γλώσσα της όμως καταλαβαίνεις  κάθε της στίχο. Σε ανατριχιάζει ο τρόπος που σβήνει το τσιγάρο. Η καρδία σου χτυπάει πιο δυνατά όταν ακούς για αυτήν. Κάθε φορά το ίδιο ερώτημα ” Θα την ξαναδώ άραγε;”. Φοβάσαι για αυτήν μα δεν πρέπει. Δεν την τρομάζει ο κόσμος. Τον αγαπάει. Λαχταράει να γευτεί κάθε του σταγόνα.

Με ποδήλατο, με αμάξι, με πλοίο, με αεροπλάνο, ξυπόλυτη.

Με όλα θα την δεις να παλεύει για το αύριο! Να χαίρεται. Να ζει. Έξαλλη, ανεξάρτητη και άγρια. Αντιδρά σε κάθε ερέθισμα. Έχει έντονες αισθήσεις και τα μάτια της πάντα ανοιχτά. Ανοιχτά, μεγάλα και έντονα. Σαν τον ουρανό και την θάλασσα. Περνά μα δεν γυρνάει ποτέ πίσω. Μην την φωνάξεις θα θυμώσει.

Δεν φοράει ποτέ ρολόι. Δεν ξέρει τι σημαίνει το ”πριν”, το ”μετά”, το ”σε λίγο”. Για αυτήν υπάρχει μόνο το τώρα και το αύριο. Αμφισβητεί για να αποδείξει. Ερευνά, υπολογίζει, σκέφτεται. Δεν λέει ποτέ λόγια άλλων. Αυτοσχεδιάζει και δημιουργεί. Η ποίηση της είναι σαν να βγήκε από το παράδεισο.

 

Στον αγώνα πάντα πρώτη γραμμή, στις πορείες πάντα πρώτη σειρά. Πρώτη στα ταξίδια, πρώτη στις συναυλίες, πρώτη στα κάμπινγκ, πρώτη στον καφέ, πρώτη στο έρωτα. Σε όλα πρώτη. Σε όλα αφήνει το στίγμα της. Για όλα προσπαθεί. Παλεύει για την υγεία, για την παιδεία, για την ειρήνη. Είναι ανθρώπινη μα μοιάζει με αιθέριο πλάσμα. Θαρρείς πως λάμπει.

 

 

Τρέχει χωρίς να αφήνει τις εποχές να περνάνε.

Μέρα δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη. Ξέρει ιστορίες για χαμένες πολιτείες. Μιλάει πολλές γλώσσες. Δεν δειλιάζει, δεν φοβάται δεν κουράζεται. Λέει πάντα ναι. Αγαπάει την φύση. Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο μα είναι σαν να τα έχει όλα. Τίποτα δεν της λείπει. Είναι εκθαμβωτική. Η αίγλη της  θαμπώνει και τον ήλιο.

 

Άμα καταφέρεις και ζήσεις έστω και για λίγο κοντά της θα πρέπει να είσαι πολύ χαρούμενος. Χαρούμενος μα προετοιμασμένος. Θα νιώθεις να πόδια σου να κόβονται από την αγαλλίαση, τα χείλη σου θα καίνε. Θα λάμπεις κι εσύ κοντά της. Όμως η καρδία σου θα σπαράζει όταν φύγει. Γιατί πρέπει να ξέρεις πως όταν γεράσει η σάρκα θα φύγει. Για αυτό να νιώθεις τυχερός τώρα που την έχεις. Γιατί η ζωή θα φύγει από την σάρκα σου και θα συνεχίσει το ταξίδι της.

 

 

 

Leave a Response