ΛΟΒ

Ένα άρθρο για τους αυστηρά λογικούς

548views

Πως γίνεται στον έρωτα και στην αγάπη να λειτουργείς με τον μυαλό σου; Πως γίνεται να μην είναι η καρδιά σου κινητήριος μοχλός για τις αποφάσεις σου; Πως μπορείς και είσαι τόσο αδύναμος και δυνατός ταυτόχρονα;

Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω αυτό τον τρόπο σκέψης ή μάλλον ποτέ δεν προσπάθησα να τον καταλάβω γιατί ξέρω πόσο πολύ απέχω από όλο αυτό.

Ξέρεις κάτι; Αν στον έρωτα ή στην αγάπη λειτουργείς και παίρνεις τις αποφάσεις σου με συνισταμένη την λογική τότε ας πούμε στις εκλογές ή στις αποφάσεις για τη δουλειά σου με τι θα λειτουργείς; Θέλω να πω γιατί και εκεί; Και αν όχι εκεί τότε που;

Αν δεν αφεθείς στο πιο όμορφο συναίσθημα που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος τότε τι θα ζήσεις; Αν δεν νιώσεις τις πεταλούδες στο στομάχι σου- τόσο κλισέ αλλά τόσο αληθινό-, αν δεν νιώσεις το ρίγος όταν σε κοιτάνε δύο μάτια που ξέρεις πως δεν θα βρεις άλλα σαν κι αυτά, γιατί ξέρεις πως μόνο για εκείνα θα έδινες όλο σου το είναι τότε τι; Αν δεν απελευθερώσεις τον εαυτό σου από κάθε φόβο και από κάθε ανασφάλεια και δεν πεις απλά θα το ζήσω μαζί του/ης και όπου μας βγάλει τότε τι; Πώς αντέχεις;

 

Περνάνε τόσο γρήγορα οι ώρες και μετά οι μέρες και μετά τα χρόνια που δεν μπορείς να το ελέγξεις, δεν μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί και να παγώσεις το χρόνο αλλά εκεί βρίσκεται όλη η μαγεία. Γιατί τελικά μπορείς να κάνεις κάτι και αυτό είναι αυτό που θες πραγματικά! Τόλμα, ρίσκαρε, πάλεψε και διεκδίκησε τον άνθρωπο που θες πραγματικά στην ζωή σου. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, το ξέρω πως κάποιες φορές φοβάσαι αλλά τα πάντα στη ζωή είναι δύσκολα, τώρα θα το μάθεις; Από το να μάθεις να γράφεις μέχρι να πάρεις πτυχίο και να βρεις μια δουλειά που να σε γεμίζει είναι δύσκολο. Αλλά τι θα κάνεις θα παρατάς ό, τι είναι δύσκολο ώστε να μην πληγωθείς; Θα το κάνεις μια, δύο, τρείς και μετά τι; Θα συνεχίσεις έτσι; Θα περάσουν τα χρόνια και θα καταλάβεις πως δεν έζησες, πως δεν πάλεψες όσο έπρεπε για κάτι που μόνο εσύ ξέρεις πόσο πολύ το ήθελες.

Σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα σε θέλουν, που δεν θα τους κάνεις το κλικ, που θα φας τα μούτρα σου και θα απογοητευτείς αλλά αν δεν προσπαθήσεις μια ζωή θα σε τρώει και θα σκέφτεσαι αν του/της είχες μιλήσει τότε τι θα γινόταν; Αν δεν ρισκάρεις ποτέ, αν δεν εκδηλωθείς ποτέ δεν θα πάρεις απάντηση. Έχεις μια ζωή και εσύ αυτό που θα κάνεις είναι να την χαραμίσεις για να δημιουργείς απωθημένα; Γιατί;

Παλεύεις για τα δικαιώματα σου, παλεύεις για να βρεις μια καλή δουλειά, παλεύεις για να πάρεις ένα καλό αυτοκίνητο, παλεύεις για να πάρεις ένα δικό σου σπίτι και δεν παλεύεις για τον έρωτα και την αγάπη; Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό; Είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.

Δεν θέλω να σε κατακρίνω αλήθεια, ούτε να σου πω το πώς να ζήσεις, άλλωστε ποια είμαι εγώ για να το κάνω απλά δεν μπορώ να βλέπω και να ακούω ανθρώπους να παραδέχονται πως δεν είναι με αυτόν που θέλουν πραγματικά από φόβο. Είναι κρίμα.

Το μόνο δεδομένο σε αυτή τη ζωή είναι αυτό το δευτερόλεπτο που αναπνέεις. Τίποτα άλλο. Για αυτό φρόντισε να το ζήσεις έτσι όπως εσύ θες και το έχεις ονειρευτεί. Μην συμβιβαστείς με κάτι που να μην είναι ακριβώς αυτό που επιθυμείς. Βασικά σκέψου αξίζει να συμβιβαστείς; Αν η απάντηση είναι όχι τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις αλλά αν η απάντηση είναι ναι πάλι ξέρεις το πώς να κινηθείς. Πάρε την απόφαση σου όσο είναι καιρός γιατί ήδη έχεις χάσει πολύ χρόνο άδικα!

Leave a Response

Ελένη Μαϊδώνη
Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα του τμήματος φιλολογίας. Της αρέσει να αρθρογραφεί, να παίζει μπάσκετ, να κάνει ταξίδια, να διαβάζει βιβλία και να κοιμάται επί ώρες. Ελπίζει πως κάποια μέρα θα γίνει αυτό που πραγματικά ονειρεύεται.