ΣΧΕΣΕΙΣΦΙΛΙΕΣ

«Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΩΡΑ»

Santa Claus shows the clock, nearly midnight. Pop art retro vector illustration. New year and Christmas. Wrist watch with dial
681views

Ανυπομονησία και βιασύνη,να κάνουμε,να ζήσουμε,να επιτύχουμε και να ξεπεράσουμε.Εμείς τα παιδιά,η γενιά αυτή που μεγάλωσε στην τεχνολογία και στα οφέλη που αυτή προσφέρει δεν έχει πια υπομονή να περιμένει,τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα.

Δείτε το αυτό στις σχέσεις που αναπτύσσετε. Όλα πλέον είναι ένα ‘κλικ’. Είσαι ένα ‘κλικ’ μακρυά από τον καινούργιο σου φίλο ή την καινούργια σου σχέση.Και ναι, σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο το Facebook,το Instagram, γιατί πλέον μοιράζεσαι στιγμές,δικές σου στιγμές με αγνώστους που ξαφνικά έχουν γίνει φίλοι σου και όταν τους δεις στον δρόμο δεν θα πεις ούτε ‘γεια’. Τόσο εύκολα κάνουμε φίλους τώρα,τόσο γρήγορα. Και η σχέση μας; Γρήγορα θα γίνει,γρήγορα θα τελειώσει. Και αν γίνει,γιατί αν δεν βιαστείς τοτε πάμε παρακάτω. Έτσι είναι αυτά, και γιατί να προσπαθήσω αν με άλλον θα γίνει πιο γρήγορα ,πιο εύκολα ;

 

Και θα το παρατηρήσετε αυτό και μετά στην δουλειά σας. Όλοι θέλουν μια δουλειά,την ιδανική όμως δουλειά, με τις ιδανικές απολαβές και την γρήγορη ανέλιξη. Και αν δεν το έχουμε αυτό; Τοτε κάτι δεν έχουμε κάνει σωστά,αποτύχαμε.Εχουμε συνηθίσει τόσο να βιαζόμαστε που δεν έχουμε την υπομονή να περιμένουμε και πολλές φορές ούτε καν να προσπαθήσουμε.

Ανυπομονησία λοιπόν,γιατί μάθαμε με ένα ‘κλικ’ να τα βρίσκουμε όλα και δεν ψάχναμε με τις ώρες σε βιβλία, γιατί θα δούμε όλα τα επεισόδια σε μια νύχτα αφού πρέπει να μάθουμε το τέλος,γιατί έχουμε την εφαρμογή στο κινητό για να κοιτάμε πότε θα έρθει το αστικό και δεν καθόμαστε να το περιμένουμε με τις ώρες. Βιασύνη να γίνουν όλα εύκολα, να γίνουν όλα ΤΩΡΑ!

 

Και έτσι δεν αναπτύσσουμε ουσιαστικές σχέσεις,από αυτές που προσπάθησες και τις έχτισες εσυ λίγο λίγο. Είμαστε απογοητευμένοι με την δουλειά μας(αν δεν τα έχουμε παρατήσει ακόμα).

Και όλα στην καθημερινότητα μας πια γίνονται γρήγορα και πολλές φορές ανούσια.

Leave a Response