ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΤΣΙΛ

Η απομυθοποίηση του σγουρού μαλλιού

377views

‘’Αχ, τι ωραία τα σγουρά μαλλιά’’, ‘’Μακάρι να είχα και εγώ σγουρά μαλλιά’’, ‘’Καλά άλλες κάνουνε περμανάντ και εσύ που έχεις σγουρά μαλλιά, δεν τα θέλεις;’’

Είναι κάποιες από τις πολλές φράσεις που ακούει καθημερινά μια σγουρομάλλα. Στην πραγματικότητα όμως μόνο εμείς ξέρουμε το ζόρι που τραβάμε καθημερινώς με το μαλλί μας, γιατί ναι φίλη μου, και εγώ είμαι σγουρομάλλα και σε νιώθω.

Το κύριο θέμα με τα σγουρά μαλλιά είναι πως είναι απρόβλεπτα, κοιμάσαι ωραία και καλά αλλά ποτέ μα ποτέ σου λέω, δεν ξέρεις πως θα ξυπνήσεις. Είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός που παίρνει πρωτοβουλίες χωρίς καν να σε ρωτήσει. Τις περισσότερες βέβαια φορές, μπορεί να έχεις κοιμηθεί με τέλεια μαλλιά και τσουυυπ το πρωί να ξυπνήσεις έχοντας έναν θάμνο στο κεφάλι σου, και όχι, δεν υπερβάλλω καθόλου.

Υγρασία

Αδιαμφισβήτητα ο μεγαλύτερος εχθρός μιας σγουρομάλλας είναι η βροχή και η υγρασία. Κυριολεκτικά φοβόμαστε να  βγούμε έξω τις βροχερές μέρες, λες και είμαστε από ζάχαρη. Πάντως μας λες και μετεωρολόγους, αφού και μόνο από το φριζάρισμα των μαλλιών μας μπορούμε να καταλάβουμε πόση υγρασία έχει έξω [ταλέντο, δεν μπορείς να πεις]. Και όταν λέω φριζάρισμα δεν εννοώ να αρχίσουν να πετάνε μια-δυο τουφίτσες, αλλά την ξαφνική αφηνίαση ολόκληρου του μαλλιού. Σε αυτό όμως το σημείο θα ήθελα να πω «ευχαριστώ υγρασία, πάντα ήθελα να γίνω ο βασιλιάς των λιονταριών».

Χτένισμα

Πόσο μου σπάει τα νεύρα η ερώτηση ‘’καλά δεν χτενίζεις τα μαλλιά σου;’’ Φυσικά και τα χτενίζω καλό μου αλλά μόνο όταν είναι βρεγμένα, γιατί αν τολμήσω να τα βουρτσίσω ενώ είναι στεγνά θα νομίζεις ότι ξεπροβάλλει κάποιο τέρας πάνω στο κεφάλι μου που θέλει να σου ορμήσει. Εντάξει, ίσως είμαι λίγο υπερβολική αλλά αν δεν έχεις σγουρό μαλλί και δε κατσαρό, δεν μπορείς να με καταλάβεις. Και μιας και έπιασα το θέμα χτένισμα, ας μιλήσουμε για τη δυσκολία διαχείρισης αυτού του ζωντανού οργανισμού. H αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν και πολλά χτενίσματα που να «κάθονται» στα σγουρά μαλλιά. Όσο και να παιδεύεσαι φίλη μου αν αυτά είναι σε bad hair day δεν υπάρχει καμία, μα καμία όμως, περίπτωση να στρώσουν.

Ίσια μαλλιά

Είναι και κάτι μέρες όμως που έχουμε απίστευτη όρεξη να φτιαχτούμε, να σενιαριστούμε, να σουσουμιστούμε ρε παιδί μου. Αυτές οι μέρες φυσικά περιλαμβάνουν το πολυπόθητο, για εμάς τις σγουρομάλλες, ίσιο μαλλί. Δεν είναι όμως κάτι απλό, για να ισιώσουμε εμείς την αφάνα μας, χρειάζεται και μια διαδικασία κάποιων ωρών και πολλών προϊόντων styling, όχι αστεία. Και όλο αυτό μέχρι να βγούμε έξω και να μας «χτυπήσει» το πρώτο κύμα υγρασίας που μέσα σε λίγα μόλις λεπτά θα καταστρέψει όλο αυτό τον κόπο και θα μας μετατρέψει ξανά σε θάμνους. Φανταστικό ε; Όταν όμως πετύχει το ίσιωμα, ξαφνικά όλοι έκπληκτοι ‘’μα τι ωραίο μαλλί’’, ‘’μα πως σου πάει το ίσιο’’, ‘’α, άλλος άνθρωπος είσαι’’. Το ξέρω και κάθε μέρα καταριέμαι την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκα με σγουρό μαλλί.

Κατάλαβες τώρα φίλη μου ισιομαλλούσα πόσα προβλήματα έχουν τα σγουρά μαλλιά; Για αυτό μην σε ξανά ακούσω να παραπονιέσαι για το ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι στα μαλλιά σου ή ότι δεν σου αρέσουν και σε δυσκολεύουν, γιατί γίνομαι έξαλλη και με τα δίκια μου. Μπορεί λοιπόν τα σγουρά μαλλιά να έχουν τα χίλια μύρια, όμως είναι και κάπως ενδιαφέρον μαζί με εσένα να ξυπνάει κάθε πρωί και η ζούγκλα ή να ξοδεύεις όλο σου τον ελεύθερο χρόνο προσπαθώντας να δαμάσεις αυτό το θηρίο στο κεφάλι σου που λέγεται μαλλιά.

Leave a Response