STORIES

Η κάθε πόρτα έχει την δική της ιστορία.

298views

Σήμερα αποφάσισα να κάνω ένα ξεκαθάρισμα στις φωτογραφίες που έχω στο κινητό μου και προς έκπληξη μου διαπίστωσα πως οι περισσότερες φωτογραφίες μου είναι μπροστά από διάφορες πόρτες παλιών αρχοντικών. Μάλιστα, είναι τόσες πολλές, που πιστεύω πως δεν έχει μείνει πόρτα που να μην έχω βγάλει φωτογραφία. Προσπερνώντας αυτό, μετά από λίγες ώρες χάζευα στο instagram και είδα δύο φωτογραφίες διαφορετικών κοριτσιών να ποζάρουν μπροστά από κάποιες πόρτες και αυτές. Και φυσικά, δεν είναι οι μοναδικές, οι περισσότερες κοπέλες βγάζουν τέτοιου είδους φωτογραφίες.

Πόσες ιστορίες υπάρχουν μπροστά από μία πόρτα παλιού αρχοντικού ή εγκαταλελειμμένου σπιτιού; Πόσα άτομα και κυρίως κορίτσια πηγαίνουν με σκοπό να φωτογραφηθούν, για να ανανεώσουν το προφίλ τους στα social media; Είναι βλέπεις της μόδας και όποιος σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα άλμπουμ ολόκληρο από τέτοιες (φυσικά και αστειεύομαι). Κάθε πόρτα λοιπόν, εάν μπορούσε να μιλήσει θα έλεγε με δυνατή φωνή: «ΕΛΕΟΣ». Κάθε κοπέλα, βρίσκοντας τυχαία μία πόρτα ή πηγαίνοντας εκεί σκοπίμως, φωτογραφίζεται είτε με «αυθορμητισμό» σαν να μην περίμενε να την φωτογραφίζει η φίλη της, είτε με πόζες αλά GNTM (τζάμπα παρακολουθούσαμε Next top model; ας δείξουμε τι μάθαμε), είτε απλά χαμογελάει, ποζάροντας αμήχανα γιατί την βλέπει ο κόσμος.

Βέβαια, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως μια τέτοιου είδους φωτογραφία είναι πιο vintage και έχει περισσότερο πρεστίζ, όπως λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι. Καθημερινά λοιπόν, επισκέπτονται παρέες κοριτσιών τις συγκεκριμένες τοποθεσίες και κάνουν ολόκληρες αναλύσεις για το πως θα ποζάρουν στον φακό. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στους φωτογράφους – φίλους που τραβάνε αμέτρητες λήψεις μέχρι να βγει η σωστή φωτογραφία. Μπορεί να είναι ανεβασμένοι πάνω σε παγκάκια, μπορεί να έχουν πέσει κάτω, για να βγει η φωτογραφία από χαμηλά και να φαίνεται το μοντέλο πιο ψηλό ή ακόμη και να εμποδίζουν την κυκλοφορία πεζών και αυτοκινήτων που λέει ο λόγος.

Σειρά τώρα έχουν οι περαστικοί. Υπάρχουν ορισμένοι (συνήθως άτομα μεγάλης ηλικίας) που κοιτούν γεμάτοι απορία διότι δεν μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς γίνεται, υπάρχουν κάποιοι άλλοι οι οποίοι χαμογελούν διακριτικά και είναι σίγουρο πως θα σκέφτονται τι είδους «μόδα» είναι αυτό με τις φωτογραφίσεις δίπλα στην πόρτα και υπάρχουν και εκείνοι που σταματούν και περιμένουν καρτερικά μέχρι να τελειώσει η φωτογραφία, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία τους. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, υπάρχουν και τα άτομα που σου προτείνουν σε ποια άλλα σημεία μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες (ναι, μου έχει συμβεί αυτό και πιστέψτε με, είναι πολύ awkward).

 Με όλα τα παραπάνω, όλο το instagram είναι γεμάτο από πόρτες καινούργιες και παλιές, καλοδιατηρημένες και σπασμένες, άλλες βαμμένες, με έντονα χρώματα και άλλες κλασικές. Όλες αυτές όμως έχουν να διηγηθούν, εκτός από την ιστορία του σπιτιού που ανήκουν, διάφορα stories από πολλά παιδιά που κοντοστέκονται μπροστά τους για κάμποση ώρα, για να φωτογραφηθούν και να κερδίσουν όσα περισσότερα likes γίνεται. Φυσικά, δεν βγάζω τον εαυτό μου στην απ’ έξω, έχω κάνει και λίστα, μπορώ να σου πω, για τις καλύτερες πόρτες ανάλογα με την εποχή, το φως του ηλίου και τα χρώματα των ρούχων που φοράω. Γι’ αυτό λοιπόν, thanks to the doors φίλοι μου.

Σας φιλώ γλυκά!

Leave a Response