ΛΟΒΣΧΕΣΕΙΣ

Η “μάστιγα” των ταινιών της Lacta για τον άνδρα

681views

Αχ, ξέρω τι θα μου πείτε. Ότι δεν είμαι “ρομαντικός” και ότι δεν μπορώ να δω τα πράγματα αλλιώς. Εγώ ξέρω πάντως ότι είμαι ένα πράγμα που πολλοί, ώρες-ώρες δεν είναι. Λογικός. Η λογική είναι το “name of the game” που λένε και οι φίλοι μας στο United States of America και έχοντας αυτήν στο νου μου, ήρθε η ώρα, σαν γνήσιο αρσενικό και “κάφρος”, που παραδέχομαι ότι είμαι, να πω κάτι που κανένας άντρας δεν τολμάει να πει στη γυναίκα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, φοβούμενος την αντίδραση της. Είστε έτοιμοι; Το λέω.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΈΣΟΥΝ ΤΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΆ ΆΡΛΕΚΙΝ ΚΑΙ ΔΗ ΤΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΆ ΆΡΛΕΚΙΝ ΤΗΣ LACTA!

Ουφ. Σαν να ξαλάφρωσες λίγο, έτσι δεν είναι φίλε αναγνώστη; Είπα κάτι που θα σε βασανίζει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και επιτέλους, σαν να βλέπω χαμόγελα στο πρόσωπο σου, έτσι δεν είναι; Οπότε, φίλε μου, πάρε την κοπέλα σου, βάλτην να κάτσει στον υπολογιστή, γιατί έχω να την πω δύο φωνήεντα. Γιατί πλέον, μία από τις μεγαλύτερες αδικίες στις σχέσεις, ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί. Γιατί, ναι κορίτσια, ο άντρας δεν πρέπει να ζει κάτω από το γυναικείο καθεστώς κάθε 14 Φλεβάρη (πάντοτε μαζί μακάρι. Α ρε Νίνο) και να τρέμει στην ιδέα του να σας φέρει αντίρρηση.

Γιατί πάντα, το δικό σας περνάει. “Κάνουμε ότι θέλουμε σε εσάς, μπορούμε να σας επιβληθούμε” λέτε με χαιρέκακο ύφος και γελάς επιδεικτικά, λέγοντας μας μετά κιόλας “Έλα βρε μωρό μου, ξέρεις πόσο σε αγαπάει το κοριτσάκι σου“. Άσε τις αγάπες, Megamind. Επιβάλλεσαι, γιατί δεν έχω την όρεξη πάλι, στο κρεβάτι, να ακούω τον εξάψαλμο. Αλλά αυτά είναι για άλλο άρθρο. Έχω εγώ ράμματα για την δικιά σας την γούνα. Αφού φανταστείτε,  μπορούσα να κάνω άρθρα πάνω στο γυναικείο φύλο για κάνα χρόνο. Ξεφεύγω όμως.


14 Φλεβάρη λοιπόν και γιορτάζουν ( ο Θεός να την κάνει γιορτή) όλα τα ζευγάρια. Ανταλλάζουν μεταξύ τους, αρκουδάκια, σοκολάτες, λουλούδια, αρώματα. Γενικότερα, ότι θες μπορείς να δεις σε δώρο. Και φυσικά το δεύτερο έχει την πρωτοκαθεδρία του. Από όλες τις ημέρες του χρόνου, του Αγίου Βαλεντίνου, πρέπει, οπωσδήποτε να φάει η γυναίκα σοκολάτα. Λες και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου διαφέρει. Δεν έχει αυτό το κάτι που θέλουν (δεύτερη αναφορά σε τραγούδι, τι έχω πάθει;) τότε, μόνο του Αγίου Βαλεντίνου η σοκολάτα αποκτάει το ξεχωριστό το πράγμα.

Και μία από αυτές είναι η Lacta. Και δεν λέω, αγαπάμε Lacta σε όλες της τις γεύσεις (είναι και πολλές, ζωή να έχουν) αλλά δεν αγαπάμε σίγουρα τις ταινίες που βγαίνουν για να σου προωθήσουν την σοκολάτα και να σου εμπορευματοποιήσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αλλά εντάξει, πες, ότι είναι εμπορικό trick, για τις πωλήσεις, το δέχομαι. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι το γεγονός, ότι με το που βγαίνει ταινία για την Lacta, κάθε “ρομαντική ψυχή” που ψάχνει τον ιδανικό και ιδεατό άντρα, τρέχει να την παρακολουθήσει και να κάνει περίπου 100-200 “άααχχχ!” κάθε φορά που κάτι ρομαντικό θα γίνει στην ταινία.


Και όχι μόνο αυτό. Υποχρεώνουν και το αγόρι τους να την δει, λέγοντας του κιόλας πως “τέτοιοι άντρες πουθενά”, όταν βλέπουν τον Τότσικα ή τον Φάνη Μουρατίδη να τρελαίνουν τις γυναίκες που αγαπούν. Φυσικά εννοείται, αν ο άντρας δεν θέλει να δει την ταινία, επειδή προτιμάει να δει μια ταινία δράσης ή μπαλίτσα (που και πολύ καλά κάνει), η γυναίκα πάει στο κλασσικό μέσο που έχει την κωδική ονομασία ΓΚΡΊΝΙΑ. “Δεν με αγαπάς, δεν με αγαπάς καθόλου όμως. Γιατί αν με αγαπούσες θα μου έκανες το χατήρι να βλέπαμε κάτι μαζί.” Οπότε ο άντρας βγαίνει ο μ@@@κας της υπόθεσης. Και φυσικά όχι μόνο κάθεται και την βλέπει,  αλλά υπομένει και τις μπηχτές της γυναίκας τύπου “Κοίτα τι δώρο της κάνει” ή “κοίτα πόσο ρομαντικός ο Τότσικας και εσύ τίποτα.

Κάπου εδώ όμως, ανάμεσα σε αυτό το ρομαντικό παραλήρημα, έρχομαι εγώ και κάνω τον πιο λογικό συλλογισμό με ερωτήσεις. Κορίτσια, λύστε μου, μερικές απορίες. Πρώτον, θέλετε στα αλήθεια να πιστέψετε κάτι τόσο μη λογικό; Γιατί αν θέλετε εξιδανικευμένους έρωτες, τότε βγάλτε τους χαρακτήρες από τις ταινίες και βάλτε τους στην πραγματικότητα. Ιδεατός έρωτας, δεν υπάρχει πουθενά. Όλοι έχουν τα στραβά τους. Δεύτερον. Τι φάση με το παράπονο “Κοίτα πόσο ρομαντικός ο Αποστόλης Τότσικας και κοίτα πόσο ευγενικός;” Λες και δεν του έρχεται του Τότσικα, ας πούμε να πιει μπυρίτσες με το crew του και να ρευτεί σαν άντρας; Λες και ο Τότσικας, δεν θα φάει πίτα γύρο με τζατζίκι; Λες και ο Τότσικας δεν κοιμάται ροχαλίζοντας. Μόνο εμείς αυτά.


Τρίτον και βασικότερο, γιατί μας υποχρεώνετε να βλέπετε αυτά που δεν μας αρέσουν; Όταν κοριτσάκι μου, έρχεσαι εσύ στο λαϊκό παιδί όμως και του λες ότι δεν γουστάρεις ταινίες δράσης, γιατί έχουν πολύ βία μέσα, εγώ σου κάνω το χατήρι. Οπότε, όπως εγώ, σου κάνω το χατήρι και βάζω να δεις Power of Love & MasterChef και κάνω τουμπεκί, έτσι και εσύ θα κάτσεις να δεις μόνη σου την ταινία και εγώ θα δω El Classico. Φτάνει πια με αυτές τις εξιδανικευμένες αηδίες, που παρουσιάζουν έναν έρωτα και ένα ρομάντζο, το οποίο εσείς βλέπετε, θαυμάζετε και το παίρνετε ως πρότυπο και ψάχνετε έναν παρόμοιο έρωτα, ενώ δεν θα τον βρείτε πουθενά.

News flash! Ο ιδεατός έρωτας δεν υπάρχει πουθενά. Ο τέλειος άντρας, όπως αντίστοιχα και η τέλεια γυναίκα, δεν υπάρχει πουθενά. Γιατί; Γιατί είναι εντελώς υποκειμενικό το τι θεωρείς τέλειο και αυτό πάλι διαμορφώνεται, μέσα στα χρόνια της σχέσης. Βλέποντας αυτές τις ταινίες, σκέφτεστε, ότι θα βρείτε έναν ιππότη και μετά από λίγο καιρό, ξυπνάτε με τους υπέροχους ύπνους του ροχαλίσματος του Μάκη, τα χνώτα του οποίου, μυρίζουν ακόμα “τζατζικίλα” από τα πιτόγυρα της χθεσινής βραδιάς. Παρ’όλα αυτά είστε χαρούμενες και με αυτό. Γιατί παρουσιάζετε το πρότυπο του έρωτα μιας σοκολάτας ως το ιδανικό πλαίσιο σχέσης, αφού είστε ικανοποιημένες με αυτό που έχετε; Εκτός και αν δεν είστε. Ε; Και επίσης, όλοι οι έρωτες, έχουν τα αρνητικά τους, ακριβώς επειδή οι δύο προσωπικότητες που συμμετέχουν σε αυτόν είναι αντίθετες. Σωστός; Εννοείται πως ναι!

Οπότε, κορίτσια. Την επόμενη φορά, που θα πείτε στους άντρες σας, να δουν το marketing εργαλείο της Lacta, παρουσιάζοντας το ως κάτι το όμορφο, που θα συσφίξει τις σχέσεις σας, do me the favor και όταν σας πει το αγόρι σας όχι (γιατί ναι δεν παίζει), να μην αρχίσετε την γκρίνια, αλλά αντιθέτως να αποδεχτείτε επιτέλους και τον άντρα και να δείξετε με άλλον τρόπο την αγάπη σας. Απλά και όμορφα

Leave a Response