ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη Men Of Style στους Passengers!

446views

Μπορεί να τους έχει δει στο Facebook, στο Instagram ή να έχεις πετύχει κάποιο βίντεο τους στο Youtube! Ο λόγος για τους Men Of Style, μια παρέα ανδρών που έχει ως σκοπό να φέρει με τον τρόπο της τα δυο φύλλα πιο κοντά! Κάναμε λοιπόν μια συνέντευξη, συζητήσαμε για την ιδέα τους αλλά και για πράγματα που απασχολούν τους φοιτητές σήμερα. Απολαύστε την παρακάτω!

 

P: Αρχικά θα ήθελα να μου πείτε πως ξεκίνησε το Men Of Style και γιατί?

 

MoS : Σπύρος: Στην αρχή είχαμε εμείς διάφορα θέματα. Για παράδειγμα, πολλά από αυτά τα προβλήματα που λύνουμε συνέβαιναν σε εμάς ή στο κοντινό μας περιβάλλον και έπρεπε να τα λύσουμε. Μπήκαμε λοιπόν σε μια διαδικασία αυτοβελτίωσης και αυτοεξέλιξης και προσπαθήσαμε να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό τον τομέα. Σιγα σιγά, όσο γινόμασταν καλύτεροι και όσο το εξελίσσαμε, είδαμε ανθρώπους γύρω μας να μας ρωτούν ( καθώς έβλεπαν τα αποτελέσματα ) πως μπορούν και αυτοί να βελτιώσουν τη ζωή τους. Κάπως έτσι το 2014 γεννήθηκε το men of style!

 

P: Έχετε λοιπόν σχεδόν 5 χρόνια στην πλάτη σας! Ήσασταν κάτι σαν αυτό τον φίλο που έχουμε στην παρέα μας και ξέρει κάτι παραπάνω στο κομμάτι των σχέσεων, εσείς όμως αποφασίσατε να το εξελίξετε περισσότερο.

 

Mos: Σπύρος: Θέλουμε να μας βλέπουν σαν φίλο, αλλά πολλές φορές αυτή είναι η παγίδα που πέφτει ο περισσότερος κόσμος. Κάποιοι φίλοι όντως μπορούν να μας βοηθήσουν, κάποιοι άλλοι όμως όχι. Και τι εννοώ; Εάν ο φίλος που ρωτάς τα πάει καλά με τις γυναίκες, ρώτα τον και άκου τι έχει να σου πει. Αν όμως είναι στην ίδια φάση με σένα και δε τα πάει καλά, η άποψη του μπορεί να επηρεάζεται από τα αποτελέσματα που έχει. Καλό θα ήταν λοιπόν να έχεις έναν πιο αντικειμενικό, ή ακόμη καλύτερα εναν ειδικό όπως είμαστε εμείς!

P: Πιστεύω ότι πολλές φορές ρωτάμε οποιονδήποτε φίλο μας, απλά και μόνο για να μας δώσει την επιβεβαίωση. Και τις περισσότερες φορές, επειδή ο φίλος μας δεν ειναι στη δύσκολη θέση που βρισκόμαστε εμείς για να πάμε και να μιλήσουμε σε μια κοπέλα, πιο εύκολα σου λέει “έλα μωρέ, σιγά, πάνε! “

 

Mos: Σπύρος: Πολλές φορές οι φίλοι είναι αυτοί που κρατάνε κάποιους ανθρώπους πίσω. Πχ Θέλει κάποιος να μιλήσει σε μια κοπέλα. Ο φίλος κρατάει πίσω το αγόρι που θέλει να πάει και να μιλήσει με διάφορες δικαιολογίες του στυλ “μη πας θα μας ρεζιλεψεις” ή “έχει το κινητό στο χέρι τώρα, άστην” κλπ. Δημιουργεί έτσι ένα feedback loop αρνητικό σε αυτό το κομμάτι.

 

P: Όταν ξεκινήσατε το MoS, τι αντιδράσεις είχατε από τον περίγυρο;

 

MoS. Χρήστος: Οταν ξεκινήσαμε, οι δικοί μου συγκεκριμένα δε το πίστεψαν και πολύ όλο αυτό. Ούτε είχαν στο μυαλό τους εννοείται όλοι αυτή την εξέλιξη. Για μένα προσωπικά, οι μόνοι δικοί μου άνθρωποι που το πίστεψαν και το στήριξαν ήταν και οι άνθρωποι που χτίσαμε την εταιρεία, δηλαδή ο Σπύρος και ο Ανέστης.

 

P: Σίγουρα θα ήταν και πιο δύσκολο να το καταλάβουν και να το στηρίξουν, μιας και δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στα Ελληνικά δεδομένα.

 

Mos. Σπύρος: Ειδικά για την Ελληνική αγορά, όταν αρχίσαμε και το παρουσιάζαμε στην αρχή υπήρχαν διάφορες αντιδράσεις. Αρκετός κόσμος θεωρούσε ότι είναι ένα “ευχολόγιο”, και ως γνωστόν ότι δε γνωρίζουμε το βλέπουμε με περισσότερη άρνηση. Βέβαια όσο γινόμασταν καλύτεροι και μας γνώριζε ο κόσμος, καταλαβαινε ότι πρόκειται για επιστήμη, και όπως λέει και ο Χρήστος, “ το φλερτ είναι μια ανεπτυγμένη μορφή επικοινωνίας, και η επικοινωνία είναι μια ολόκληρη επιστήμη από μόνη της” !

P: Σίγουρα το κομμάτι της επικοινωνίας είναι αρκετά σημαντικό. Και ειδικά όταν μιλάμε για κάτι που θέλει πρακτική εξάσκηση και όχι μόνο θεωρητική.

 

MoS : Σπυρός : Χρειάζεται πρακτική, εκπαίδευση. Να δοκιμάσεις και να κάνεις πράγματα που είναι έξω από την ζώνη άνεσης σου. Ειδικά για τους νέους ανθρώπους όπως είναι και οι αναγνώστες της σελίδα σας! Οτιδήποτε διαβάσεις στο ίντερνετ μπορεί να σου δώσει κάποιες γνώσεις. Αν όμως δεν πειραματιστείς στο πρακτικό κομμάτι δε θα είσαι αυτός που πρέπει! Πρέπει να φας απορρίψεις, να γνωρίσεις γυναίκες, να δεις αντιδράσεις… Και σιγά σιγά να γίνεσαι καλύτερος!

 

P: Πιστεύετε ότι οι άντρες πιο παλιά ίσως δε το έψαχναν τόσο αυτό το κομμάτι; Ίσως δεν κάναμε τόση ανάλυση;

 

MoS: Χρήστος : Θεωρώ ότι υπήρχαν κάποιες ράγες οι οποίες δεν είχα αναπτυχθεί τόσο πολύ. Ισως δε γνωρίζαμε τι θα πει δημιουργώ ή αισθάνομαι έλξη. Τι θα πει για μια γυναίκα οτι περιποιείται τον εαυτό του ο άντρας ή είναι επικοινωνιακός και αυτό του δίνει αξία. Γιατί η ηγεσία και η αποφασιστικότητα δημιουργούν στη γυναίκα έλξη και αξία ταυτόχρονα κ.ο.κ. Δεν υπήρχαν αυτά! Υπήρχε η πραγματικότητα : περιμένω την τύχη ! Ο παράγοντας τύχη μέσω κοινωνικού κύκλου έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο τότε ! Ένα μεγάλο ποσοστό του φλερτ στηριζόταν στην τύχη.  

 

P: Ίσως σήμερα πολύ νέοι φοβούνται να μιλήσουν για να μην το παρεξηγήσει η κοπέλα κ.ο.κ Θεωρώ ότι αν προσεγγίσεις μια κοπέλα για να τη γνωρίσεις καλύτερα με καλή διάθεση κλπ δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Τι πιστεύετε;

 

Mos: Σπύρος: Ποτέ δεν είχες να φοβηθείς κάτι ! Ούτε πριν από 20 χρόνια, ούτε σήμερα! Βέβαια οι ανάγκες αυξάνονται και εξελίσσονται. Για παράδειγμα, πριν 20 χρόνια μπορεί να μην χρειαζόταν μια σχολή φλέρτ, όπως υπάρχει τώρα το Men of Style, αλλά πριν 20 χρόνια ίσως δε χρειαζόταν και μια σχολή μαγειρικής, αφού ο κόσμος μαγείρευε. Επειδή όμως θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, μιας και η κοινωνία αλλάζει συνεχώς, μια σχολή φλερτ για εμάς θεωρείται απαραίτητη, ειδικά αν θες να μπεις ομαλά στην ερωτική ζωή. Σκέψου πχ ότι το προξενιό δεν υπάρχει πλέον & το φλερτ γίνεται περισσότερο μέσα από τα Social Media. Είμαστε υπερ της Old School προσέγγισης, οπουδήποτε τις γνωρίσεις. Αν όμως κάποιος προτιμάει τα Social Media, πάλι θα πρέπει να γνωρίζει πως να φλερτάρει γιατί σίγουρα θα υπάρξει και η στιγμή που θα χρειαστεί να βρεθούν από κοντά !

 

MoS: Σπύρος: Σκέψου ότι υπάρχουν πολλοί γονείς που έρχονται με τα παιδιά τους και θέλουν να τα εντάξουμε ομαλά στο κομμάτι της ερωτικής ζωής και του φλέρτ. Αυτές οι πρώτες επαφές και τα πρώτα ερεθίσματα είναι που καθορίζουν κατά ένα μεγάλο βαθμό και μετέπειτα την ερωτική ζωή. Εαν έχεις αρνητικές φάσεις στα 16-17, πολύ πιθανόν να τις θυμάσαι και στα 30-31 και να σε περιορίζουν κ.ο.κ.

P: Εσείς να φανταστώ προτιμάτε την face to face γνωριμία και όχι τα Social Media.

 

Mos: Σπύρος: Δε κατηγορούμε το online φλερτ, άλλωστε κι εμείς το έχουμε χρησιμοποιήσει. Αλλα όπως είπαμε και πριν, θα έρθει η στιγμή που θα γινει η επαφή από κοντά και θα πρέπει ο άντρας να γνωρίζει πως θα μιλήσει, πως θα φλερτάρει κλπ.

 

P: Ίσως ιδανικά ο συνδυασμός επικοινωνίας από κοντά και online είναι ο καλύτερος. Τι λέτε;

 

MoS: Σπύρος: Κοίτα, ας μην κρυβόμαστε. Σε μια εποχή όπου ο χρόνος είναι χρήμα, το να φλερτάρεις online ή το να χρησιμοποιείς dating apps είναι μια λύση ! Είμαστε υπερ στο να γίνει από εκεί η πρώτη επικοινωνία, αλλά μετέπειτα καλό θα ήταν να εξελιχθεί από κοντά.

 

P: Και πάμε τώρα στο ψητό! Οι αναγνώστες μας είναι φοιτητές! Είμαι φοιτητής λοιπόν και πάω πρώτη μέρα στο πανεπιστήμιο. Πως γνωρίζω μια καινούργια κοπέλα; Πως φλερτάρω;

 

Mos: Χρήστος: Πρώτα από όλα είναι πολύ σημαντική η κοινωνικοποίηση. Το να είσαι αυτός που κάθεται σε μια γωνιά και δε μιλάει σε κανεναν αλλά θες να φλερτάρεις, δε θα είναι και ότι πιο εύκολο. Σίγουρα δε χρειάζεται να είσαι η ψυχή της παρέας, αλλά από τη στιγμή που μπορείς εύκολα να κοινωνικοποιηθείς σε μεγάλες παρέες μέσα στη σχολή, οι οποίες παρέες θα έχουν γυναίκες, τα πράγματα τότε γίνονται πιο εύκολα ! Εκείνη τη στιγμή η προσέγγιση δε γίνεται ανάμεσα σε δύο αγνώστους αλλά σε δύο ανθρώπους που έχουν ειδωθεί τουλάχιστον μια φορά !

 

MoS : Σπύρος: Ακόμη κι αν δε ξερεις κανενα την πρώτη μέρα στη σχολή, πας σε μια γυναίκα που σου αρέσει και πιάνεις συζήτηση! “Γεια, σε είδα και μου άρεσες! Το όνομα σου;” Κ.ο.κ  Πολλοί άνθρωποι το θεωρούν πάρα πολύ απλό αυτό, αλλά ταυτόχρονα και πολύ δύσκολο ! Θα δεις όμως ότι πάρα πολλές γυναίκες είναι θετικές σε αυτό, γιατί είναι ειλικρινέστατο και ωραίο !

 

MoS: Χρήστος: Ξεκίνα με μια καλημέρα! Ξεκίνα να δημιουργείς γέφυρες επικοινωνίας. Σιγά σιγά θα τη δεις ξανά, θα πείτε περισσότερα πράγματα και κάποια στιγμή θα της πεις “πάμε για ένα καφέ;” ή αν φοβάσαι το άμεσο, πήγαινε το πιο έμεσσα. Πχ “Μετά το μάθημα θα πάω με κάτι φιλαράκια για ένα καφέ, έλα αν θέλεις”.

 

MoS: Σπύρος : Κι επειδή πολλοί μας ρωτάνε, αν έχεις άμεση πρόσβαση σε μια κοπέλα και επιλέγεις την έμμεση λύση που είναι το αίτημα φιλίας, δείχνει δειλία και η κοπέλα το καταλαβάινει απευθείας! Παίζεις λοιπόν ήδη με 2-0 χαμένος από τα αποδυτήρια !

P: Στα γραφεία του Men Of Style τι ακριβώς κάνετε;

 

MoS Σπύρος: Πέρα από τους ανθρώπους πίσω από τις κάμερες, υπάρχει μια ομάδα 15 ανθρώπων που στηρίζει όλη αυτή την προσπάθεια. Πέρα από τα βίντεο υπάρχει και η εκπαιδευτική διαδικασία. Έρχονται οι μαθητές μας, βλέπουν βίντεο, συζητάμε και μετά από το θεωρητικό κομμάτι βγαίνουμε έξω και προχωράμε στο πρακτικό κομμάτι, γνωρίζουμε γυναίκες! Στα γραφεία επίσης υπάρχουν και τα στούντιο που γυρνάμε τα θεματικά βίντεο του Χρήστου και του Θέμη αλλά και την εκπομπή Apla + Andrika, την πρώτη εκπομπή για τον άνδρα.

 

P: Πέρα απο άντρες σας παρακολουθούν όμως και γυναίκες!

 

MoS: Χρήστος: Η αλήθεια είναι ότι μας παρακολουθούν και γυναίκες και τις ευχαριστούμε πολύ!

 

MoS: Σπύρος: Είναι και αρκετά ενεργές, σχολιάζουν στα social media κ.ο.κ. Σκοπός μας άλλωστε είναι να φέρουμε γενικότερα τα δύο φύλλα πιο κοντά. Στην κοινωνία μας αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο στρατόπεδα, οι άντρες και οι γυναίκες. Είναι σαν τα συνθήματα του δημοτικού “αγόρια ιππότες κορίτσια μαύρες κότες”. Αυτό δεν ισχύει! Έχουμε περισσότερα κοινά από όσα νομίζουμε, απλά δε τα επικοινωνούμε σωστά !

 

MoS : Ένα σημαντικό μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στους αναγνώστες σας είναι το εξής: Μπορεί κάποιος να πιστεύει ότι θα πάει να μιλήσει σε μια κοπέλα και θα πάνε όλα χάλια ! Η συμβουλή μας; Να πάει να της μιλήσει! Αν δε παει η ευκαιρία δε θα του έρθει ποτέ. Αν πάει, ακόμη κι αν θεωρεί ότι δε μπορεί να επικοινωνήσει σωστά ή αν θεωρεί τον εαυτό του άσχημο, άπειρο κλπ, μπορεί και πάλι να φέρει θετικά αποτελέσματα ! Η απόρριψη δεν είναι τίποτα ! Με τον καιρό όλο αυτό περνάει. Ο δισταγμός όμως μένει και δε βοηθάει!

Μπορείτε να δείτε περισσότερο υλικό από τους Men Of Style εδώ : https://www.menofstyle.gr

 

5 τυχεροί θα κερδίσουν από μια σακούλα με δώρα από τους Men of Style! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στη φωτογραφία του Post στο Instagram εδω και να κάνετε ταγκ 2 φίλους σας στα σχόλια ! Η κλήρωση θα γίνει την Κυριακή 19 Μαϊου !

Leave a Response