STORIESΣΧΕΣΕΙΣ

Και ξαφνικά όλα άλλαξαν

322views

Έχεις σκεφτεί ποτέ,  πόσο διαφορετικά σκεφτόσουν έναν χρόνο πριν; Πόσα πράγματα άλλαξαν μέσα σου, αλλά και γύρω σου; Πράγματα που σε στεναχώρησαν, αλλά και πράγματα που σου έβγαλαν μια πίκρα και πράγματα που μπόρεσαν να σου βγάλουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Άνθρωποι που είχες στη ζωή σου και τώρα ούτε που μιλάτε; Έχεις αναρωτηθεί πως ακόμα και εσύ αλλιώς ήσουν πέρσυ τέτοια μέρα και αλλιώς τώρα; Αν λοιπόν, δεν έχεις αναρωτηθεί τίποτα απ’ όλα τα παραπάνω, ήρθε η ώρα να το κάνεις. Θα σε βοηθήσει αρκετά να κάνεις την αυτοκριτική σου και να καταλάβεις αν πραγματικά άξιζαν όλες οι αλλαγές που σου συνέβησαν.

Πέρσυ τέτοια μέρα, τέτοια ώρα, ήσουν μέσα στο άγχος, εξαιτίας μιας δύσκολης εργασίας που είχες να κάνεις για την σχολή σου. Νόμιζες πως δεν θα τα καταφέρεις, πως δεν θα το περάσεις το μάθημα και γινόσουν υπερβολική λέγοντας πως δεν θα τελειώσεις ποτέ την σχολή. Να λοιπόν, ένα χρόνο μετά που τα κατάφερες και γελάς με το πόσο αγχωνόσουν για κάτι τόσο απλό.

Είχες γύρω σου πολλά άτομα με τα οποία περνούσες ώρες ατελείωτες μαζί τους. Ξενυχτούσατε σχεδόν κάθε μέρα, δεν είχατε αφήσει κανένα πάρτυ που να μην είχατε πάει, ήταν η δεύτερη οικογένεια σου και δεν τους άλλαζες με τίποτα άλλο πάνω στη γη.

Τώρα πλέον, χαθήκατε χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Συναντιέστε και δεν ανταλλάζετε ούτε «γεια», άσχημο πολύ, αφού για εσένα αυτά τα άτομα σήμαιναν πολλά στη ζωή σου εκείνο τον καιρό. Αργότερα, έκανες καινούργιες παρέες οι οποίοι σε γεμίζουν χαρά και εμπιστοσύνη. Κάποια άλλα άτομα φρόντισες να τα διώξεις απ’ τη ζωή σου, όταν κατάλαβες πως δεν έχουν να σου προσφέρουν κάτι και δεν είσαι ο πραγματικός σου εαυτός μαζί τους.

Από την άλλη ένιωθες πως ήσουν ερωτευμένη με ένα παιδί που είχατε τις ίδιες αντιλήψεις σχεδόν σε όλα τα θέματα, περνούσες καλά μαζί του και πίστευες πως ήταν ο «ένας και μοναδικός». Τώρα πλέον, δεν τον θέλεις και απορείς πως ήσουν τόσο κολλημένη μαζί του και δεν του έβρισκες κάτι αρνητικό.

Τώρα σκέψου πως ήσουν εσύ η ίδια ένα χρόνο πριν.

Έχεις τις ίδιες ανησυχίες, που είχες και τον προηγούμενο χρόνο; Οι συνήθειές σου είναι ίδιες; Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες είναι ο ίδιος ή πια τις αντιμετωπίζεις με περισσότερη ψυχραιμία;

Τελικά, οι δύσκολες καταστάσεις σε έχουν κάνει πιο δυνατή και πιο σίγουρη για τον εαυτό σου. Ο τρόπος σκέψης σου, όσο και να μην το καταλαβαίνεις αλλάζει και αυτός, ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο ζεις. Η ψυχολογία σου μπορεί να είναι περισσότερο ανεβασμένη και να νιώθεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Είναι δύσκολο να πιστέψεις πόσο εύκολα αλλάζουν όλα, χωρίς να το περιμένεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Κάποιες φορές μπορεί να μην θέλεις να αλλάξει κάτι και, όταν αυτό γίνει, να χάνεις την γη κάτω απ’ τα πόδια σου, όμως κάποιες άλλες φορές η αλλαγή μπορεί να σε κάνει να νιώσεις περισσότερη ευτυχία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως, όσο περνούν τα χρόνια, τόσο περισσότερο θα αλλάζεις και εσύ αλλά και όλα γύρω σου. Σημασία έχει όμως να είσαι εσύ καλά και να αποδέχεσαι όλα όσα σου συμβαίνουν. Να χαμογελάς και στις όμορφες αλλά και στις άσχημες στιγμές. Ακόμη και αν χάσεις κάποιους φίλους σου να θυμάσαι πως οι άνθρωποι πάνε και έρχονται, γι’ αυτό να μάθεις να κρατάς στη ζωή σου αυτούς που πραγματικά έχεις ανάγκη και νιώθεις άνετα μαζί τους.

 Και να θυμάσαι το εξής: όταν δεν είσαι καλά, όταν νιώθεις στεναχώρια ή πίεση και άγχος για κάτι, σκέψου πως την ίδια μέρα, ένα χρόνο αργότερα θα το έχεις ξεχάσει, δεν θα σε προβληματίζει καθόλου. Γιατί ο χρόνος όλα τα γιατρεύει, όλα τα πράγματα αλλάζουν και εξελίσσονται και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμη για όλες τις αλλαγές που θα έρθουν στη ζωή μας.

Leave a Response