Η ΕΞΟΔΟΣΤΣΙΛ

Καλοκαιρινά φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

561views

5ο Φεστιβάλ Δάσους

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το Φεστιβάλ Δάσους έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του Θεσσαλονικιώτικου καλοκαιριού. Έτσι και φέτος, έρχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα απ’ όπου δε λείπει ούτε το θέατρο, ούτε η μουσική, ούτε ο χορός. Κεντρικοί χώροι είναι το θέατρο Δάσους και το θέατρο Γης, ωστόσο θα γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις και στις άλλες σκηνές του ΚΘΒΕ (Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Βασιλικό θέατρο, Μονή Λαζαριστών).

Τον Ιούνιο η μουσική έχει την τιμητική της. Μεγάλοι καλλιτέχνες θα γεμίσουν με τις φωνές τους τα δύο ανοιχτά θέατρα. Θα δούμε, επίσης, μια μουσικοχορευτική απόδοση του γνωστού μελοποιημένου “Ἑρωτόκριτου”. Από τον Ιούλιο το αρχαίο δράμα μπαίνει δυναμικά στο πρόγραμμα, χωρίς να λείπουν και κάποιες νεότερες κλασικές επιλογές όπως το “Όνειρο θερινής νυκτός” (Σαίξπηρ) και ο “Κατά φαντασίαν ασθενής” (Μολιέρος). Θέατρο μέσα στην ατμόσφαιρα του δάσους και με θέα τα φώτα της πόλης είναι μια εμπειρία που δε χάνεται. Ζακέτα να πάρεις γιατί κάνει ψύχρα!

Διάρκεια: 1 Ιουνίου – 27 Σεπτεμβρίου

Δείτε το πρόγραμμα εδώ: https://www.ntng.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=2&production=50911

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Και η δυτική πλευρά της πόλης όμως δε μένει πίσω. Σταθερή επιλογή του κοινού της Θεσσαλονίκης για το καλοκαίρι είναι το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. Διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από το 1992 και λαμβάνει χώρα στον υπαίθριο χώρο του συγκροτήματος που μετατρέπεται σε συναυλιακή σκηνή.

Είναι κυρίως μουσικό φεστιβάλ και εμφανίζονται καλλιτέχνες από διάφορα μουσικά είδη: ελληνικό rock, λαϊκό, έντεχνο, hip hop, rap. Ειδική θέση μέσα στο σύνολο του φεστιβάλ δίνεται στους αστικούς και πιο σύγχρονους ήχους με το urban festival που διαρκεί δύο μέρες.  Αυτό το φεστιβάλ ίσως είναι η απόδειξη για την ποικιλομορφία του κοινού της Θεσσαλονίκης.  Ο χώρος γεμίζει σε κάθε συναυλία και με φόντο τα διατηρητέα κτήρια το γλέντι ανάβει!

Διάρκεια: 7 Ιουνίου – 15 Ιουλίου

Δείτε το πρόγραμμα εδώ: https://www.monilazariston.gr/55406054.el.aspx

1ο Φεστιβάλ Επταπυργίου

Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι η πόλη αδειάζει; Αν κάνεις μια βόλτα στην Άνω Πόλη κάποια καλοκαιρινή νύχτα θα τη βρεις γεμάτη με παρέες αραχτές στα πέτρινα σκαλάκια και τα τείχη. Τη ζωή της Άνω Πόλης έρχεται να ενισχύσει επιπλέον το Φεστιβάλ Επταπυργίου, που διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος. Στο βορειοανατολικό άκρο των τειχών, η εσωτερική αυλή του Επταπυργίου (ή αλλιώς Γεντί Κουλέ) θα φιλοξενήσει μουσική, θέατρο και ποίηση.

Τζαζ, μπλουζ και αργεντίνικο τάνγκο για τους χαλαρούς και ερωτικούς. Όπερα για όσους αγαπούν τις έντονες συγκινήσεις . Μίκης Θεοδωράκης γι’ αυτούς που ξέρουν ότι καλοκαίρι χωρίς παλιό λαϊκό τραγούδι δε γίνεται. “Ο Ελύτης συναντά τον Ελιάρ”  για τους λάτρεις της ποίησης. Και αυτά είναι μόνο μερικά απ’όσα θα συμβούν φέτος τον Ιούλιο στο Επταπύργιο.

Διάρκεια: 2 Ιουλίου – 22 Ιουλίου

Δείτε το πρόγραμμα εδώ: https://www.thessalonikiguide.gr/event/festival-eptapurgiou/

Φεστιβάλ paralia_zo

Ένας άλλος αγαπημένος προορισμός για το σβήσιμο της ημέρας είναι η νέα παραλία. Ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο των εξετάσεων. Έτσι, η νέα παραλία έχει κάτι εναλλακτικό να σου προτείνει και μάλιστα με δωρεάν είσοδο. Ενώ κάνεις τη βόλτα σου ανάμεσα σε πωλητές καλαμποκιού και πράσινα πατίνια, μην ξαφνιαστείς αν αντιληφθείς φώτα να παίζουν κάπου μέσα στα δέντρα των κήπων και φωνές να σε καλούν με τα τραγούδια τους. Είναι το φεστιβάλ “paralia_zo”.

Επτά εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών (στάση Σχολή Τυφλών) και μία στον κήπο της Μουσικής (στάση Γεωργίου). Το πρόγραμμα έχει ποικιλία, από ρετρό ελληνικό τραγούδι έως ξένο rock, καθώς και χορό.  Κατηφόρισε, λοιπόν, μια από αυτές τις μέρες προς τα ‘κει για ένα διάλειμμα από το διάβασμα.

Διάρκεια: 22 Μαΐου – 30 Ιουνίου

Δείτε το πρόγραμμα εδώ: https://www.thessalonikiguide.gr/event/festival-paraliazo-2019-programma/

Με παρέα ή χωρίς, με μπύρα ή χωρίς, σίγουρα όμως με τη χαλαρή σου διάθεση, τα φεστιβάλ και οι σκηνές της Θεσσαλονίκης σε περιμένουν!

Τα λέμε σύντομα

Έλλη

Leave a Response