ΣΧΕΣΕΙΣ

Καταργήστε τώρα τα Instagram Stories “μπηχτές”, όλοι όμως!

513views

Συγγνώμη παιδιά που ξεκινάω έτσι τόσο νευριασμένα την πορεία μου στο Passengers, αλλά νομίζω πως ήρθε η ώρα να πω κάτι που με “τρώει” εδώ και πάρα πολύ καιρό! Δεν αντέχω άλλο, να βλέπω στο Instagram μου stories που έχουν ένα συγκεκριμένο quote και αυτό να πηγαίνει ως “σπόντα”, “μπηχτή”¨, όπως θέλετε πείτε το, σε πρώην, νύν ή ακόμη και κολλητούς/κολλητές.

Γιατί να εκφράζουμε έτσι τα συναισθήματα μας, μπορείτε να μου πείτε; Μόνο εγώ σκέφτομαι ρομαντικά ή έστω, όπως θεωρώ εγώ τουλάχιστον λογικό, ότι είναι προτιμότερο να πεις ό,τι έχεις να πεις στον άλλον από κοντά, παρά από stories;

Εσύ, αγαπητή φίλη. Πες μου. Νομίζεις ότι με αυτόν τον τρόπο ο άντρας που έχεις ερωτευτεί ή ο άντρας που σε πλήγωσε, θα νοιαστεί λίγο παραπάνω; Αν δεν του το κάνεις ξεκάθαρο ότι τον θες, τότε ο ίδιος θα συνεχίσει ήρεμα να πίνει μπυρίτσες με το crew, μιλώντας για μπάλα και για “γκόμενες”. Ή εσύ, αγαπητέ φίλε. Πιστεύεις ειλικρινά ότι με ένα σου story, όπου συνήθως θα βάζεις ένα quote με background έναν άλλον άντρα να καπνίζει ή να πίνει ή να κάνει κάτι που για εσένα θεωρείται cool, θα κάνεις την γυναίκα που σε πλήγωσε ή που έχεις εσύ καψουρευτεί να νιώσει κάτι; Το πιο πιθανό είναι να βάζει stories με φίλες της, λέγοντας σου με τραγούδια πως “περνάει και μόνη της καλά”, άλλο ένα σπαστικό πράγμα που βλέπω γενικότερα στα social media.


To Instagram είναι καλό για να βάζεις φωτογραφίες, για να τσεκάρεις το τι κάνουν οι φίλοι σου και οι αγαπημένοι σου celebrites και το τι ανεβάζουν στον λογαριασμό τους, αλλά μέχρι εκεί. Γιατί, για εμένα, αν έχεις να πεις κάτι, δεν χρειάζεσαι καν το χαρακτηριστικό “Instagram Stories”. Πάρε ένα τηλέφωνο, κανόνισε μια συνάντηση για καφέ ή έστω, στείλε ένα μήνυμα και πες επιτέλους αυτό που σε τρώει ή σε ενοχλεί.

Με εικασίες, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καμία σχέση. Ούτε φιλική, ούτε ερωτική. Δεν μπορείς να βάλεις τον άλλον να μυρίσει τα νύχια του, προκειμένου να σκεφτεί αυτό που γράφεις. Ειδικά εσύ, φίλη αναγνώστρια; Νομίζεις ειλικρινά πως ο άντρας θα κάτσει, θα δει αυτό το φιλοσοφικό story που ανέβασες για την σχέση, θα κάτσει με σκεπτόμενο ύφος, θα μυρίσει λίγο τα νύχια του και θα πει Χμμ, τι να εννοεί τώρα άραγε ο θηλυκός Πάολο Κοέλιο;”. Ή εσύ, άντρα, που νομίζεις ότι πας να αποφύγεις την οργή μου;  Ειλικρινά, αν ανεβάσεις Instagram story που γράφει “Πάμε βόλτα;”, δείχνοντας ένα αντρόγυνο χαρούμενο σε αμάξι, νομίζεις ότι η κοπέλα που γουστάρεις θα σε ερωτευτεί εκείνη την στιγμή; Δεν νομίζω. Το πιο πιθανό είναι να αράζει με τις φίλες της (και καλά θα κάνει).


Εν κατακλείδι, αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι ανθρώπινες σχέσεις, σε όποιο επίπεδο και αν τις δει κανείς, δεν πρόκειται να φτιαχτούν ή να ξεκινήσουν, αν όλες οι συζητήσεις ή τα συναισθήματα γίνονται απρόσωπα μέσω μιας διάσημης εφαρμογής. Η επαφή, η κουβέντα, το κοίταγμα στα μάτια του άλλου. Αυτά παίζουν ρόλο. Όχι το πόσο ψαγμένο θα είναι το Instagram story που θα ανεβάσεις, ούτε το πόσο θα την πεις στον άλλον, μέσω των social media.

Άμα θέλεις το άτομο στο οποίο απευθύνεσαι πραγματικά να σε ακούσει, πες του ό,τι έχεις να του πεις από κοντά, πρόσωπο με πρόσωπο. Και τότε θα δεις την πραγματική διαφορά. Γιατί η ζωή δεν καθορίζεται από τα social media αλλά από τους ίδιους τους ανθρώπους.

Leave a Response