ΤΣΙΛ

Κατασκήνωση σημαίνει οικογένεια, φιλίες & έντονες στιγμές!

937views

Είναι από εκείνες τις εμπειρίες που αν δεν έχεις ζήσει δε μπορείς να τις καταλάβεις. Είναι τόσα πολλά πράγματα σε ένα μέρος. Αναμνήσεις, σχέσεις, όμορφες & δύσκολες στιγμές. Όλα μαζεμένα σε μερικές μέρες του καλοκαιριού.

Η αλήθεια είναι ότι από τις πρώτες μου εμπειρίες δε με έλεγες και φαν της κατασκήνωσης. Γύρω στα 9-10 που πήγα πρώτη φορά ήθελα να φύγω λίγα λεπτά αφού έφτασα. Και ίσως να ήταν λογικό. Όταν είσαι 10 χρονών και απομακρύνεσαι αρκετά από την οικογένεια σου, νιώθεις λίγο περίεργα, σου λείπουν. Αλλά είναι η αρχή για ένα από τα βασικότερα στάδια κοινωνικοποίησης σου. Το θετικό με την κατασκήνωση είναι ότι θα σε βοηθήσει να ξεχάσεις γρήγορα για λίγες μέρες τους φίλους και την οικογένεια που αφήνεις πίσω, γιατί μια νέα οικογένεια και ακόμη περισσότεροι φίλοι σε περιμένουν μέσα σε αυτή.

Συζητάμε καμιά φορά με φίλους πως γνωριστήκαμε και πότε, ποια κατασκηνωτική περίοδο κ.ο.κ. Όλα αυτά μου φαίνονται τόσο κοντά και τόσο μακριά. Το καλοκαίρι είναι 3 μήνες και όλος ο υπόλοιπος χρόνος 9. Με κάποιο μαγικό τρόπο αυτοί οι 3 μήνες σου μένουν χαραγμένοι και δημιουργούν κάθε χρόνο ένα ξεχωριστό κομμάτι μέσα στο μυαλό και την καρδιά σου. Δεν είναι όμως μόνο οι αναμνήσεις και οι στιγμές.

Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα που βλέπω σε όσους έχουμε πάει κατασκήνωση, είναι η ανεξαρτητοποίηση και η ευκολία του να μείνεις μόνος σου όταν πηγαίνεις φοιτητής. Σίγουρα όταν γίνεσαι φοιτητής έχεις περισσότερες υποχρεώσεις, αλλά μάντεψε: βρίσκεσαι μακριά από τους δικούς σου, γνωρίζεις νέους ανθρώπους & περνάς τις δικές σου ξεχωριστές όμορφες στιγμές.

Ας επιστρέψω όμως στα ενδοκατασκηνωτικά. Πόσα βράδια ξενυχτήσαμε παρέα με φίλους και περάσαμε όμορφα μακριά από το facebook & το Instagram? Πόσα καλοκαίρια κάναμε τα κλασσικά μας αστεία, γελάσαμε με την καρδιά μας και κλάψαμε όταν κάποιοι έφευγαν και κάποιοι άλλοι ερχόντουσαν? Πόσες βραδιές αποχωρισμού αγκαλιαστήκαμε σφιχτά και είπαμε από μέσα μας για να το πιστέψουμε «το επόμενο καλοκαίρι είναι κοντά!» .

12 χρόνια μετά την πρώτη μου εμπειρία σε κατασκήνωση, το καλοκαίρι μου σημαίνει κατασκήνωση και η κατασκήνωση σημαίνει καλοκαίρι. Μετά από 12 χρόνια φτιάξαμε μια οικογένεια που δε περιορίζεται στο καλοκαίρι, που πλέον ο ένας ξέρεις καλά τον άλλον και η φιλία των 22 ημερών έγινε φιλία ζωής.

Εάν δεν έχεις πάει κατασκήνωση φρόντισε να πας έστω για την εμπειρία. Αν έχεις πάει ξέρεις καλά τι εννοώ και τι περιγράφω σε αυτό το άρθρο.

 

Το καλοκαίρι είναι κοντά. Τον Ιούνιο ξανά στην Happy…

Leave a Response