ΛΙΓΟ ΑΠ'ΟΛΑ

Κυνήγα το όνειρο

494views

Κυνήγα το όνειρο

Τι είναι το όνειρο;

Όνειρο είναι η λαχτάρα, η επιθυμία για ζωή.

Τα όνειρο μας ξεκινάνε από την κλασική ερώτηση «Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;» που ακούμε συνέχεια ως παιδιά. Εκείνη είναι η στιγμή που το μυαλό ξυπνάει και αρχίζει να δημιουργεί τα πραγματικά όνειρα. Μόλις γίνει η ερώτηση έρχονται στο μυαλό οι ατελείωτες επιλογές που έχεις και καταλήγεις εκεί που οι άλλοι θεωρούν ότι είναι αδύνατο. Στη πραγματικότητα τίποτα δεν είναι αδύνατο, ακόμα και το παιδάκι που λέει πως θα γίνει αστροναύτης, φαντάζεται τον εαυτό του στο διάστημα. Κάθετι που μπορείς να φανταστείς λοιπόν σημαίνει ότι είναι εφικτό και πραγματικό.

Ονειρευόμαστε, αυτό μας δίνει ανάσα, μας τραβάει έξω από την καθημερινότητα, μας αλλάζει τον κόσμο. Τα όνειρα μας δίνουν φτερά να πετάξουμε και να  φτάσουμε στην εικόνα που έχουμε πλάσει ως ιδανική, ως άπιαστη στο μυαλό μας. Να περπατήσουμε στα σύννεφα της δικής μας προσωπικής επιτυχίας και να νιώσουμε την ικανοποίηση που προσφέρει. Να κάνουμε τον εαυτό μας περήφανο και να πούμε ότι ναι, όλα όσα θυσιάσαμε άξιζαν, όλα όσα στερηθήκαμε μπορεί τελικά να μην τα χρειαζόμασταν.

Κάθε μικρή επιτυχία είναι νίκη σε μια μεγάλη μάχη, την καθημερινή μας μάχη με όλα τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο για το όνειρο. Κάθε νίκη κάνει τον δρόμο πιο μικρό, όχι απαραίτητα πιο εύκολο, είναι δύσκολος και επίπονος ο δρόμος. Όλες οι επιτυχίες είναι μια γεύση από τον παράδεισο του ονείρου. Έχοντας γευτεί λοιπόν τον παράδεισο δεν μπορείς να προσγειωθείς έτσι απλά στη γη. Όταν το όνειρο είναι κοντά, συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί ο πόλεμος – Ναι, πόλεμος είναι η διεκδίκηση του ονείρου- δεν σταματάει ποτέ, πάντα θα υπάρχει ένα ακόμα όνειρο πιο πάνω από αυτό που νομίζεις ότι μπορείς να καταφέρεις. Κανένας δεν τα καταφέρνει εύκολα, αναγκαζόμαστε να κοπιάσουμε μέχρι να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορούμε να δώσουμε.
Αρκεί να μην τα παρατάμε.

Πολλοί θα σου πουν πως τα όνειρα και οι στόχοι είναι για τους αφελείς, πως η ζωή είναι σκληρή και δεν θα σε αφήσει να τα καταφέρεις. Πως οι χίμαιρες θα σε στοιχειώνουν για πάντα, γιατί δεν είναι ρεαλιστικοί οι στόχοι σου, είναι παραμύθια που θέλεις να πιστεύεις. Εσύ όμως δουλεύεις και δουλεύεις ελπίζοντας να τα πραγματοποιήσεις, να αποδείξεις ότι το παραμύθι ενδέχεται να γίνει αληθινό, ότι δεν αποτελεί απλά μια τρελή σκέψη σου.

Γιατί εσύ ο ίδιος επηρεάζεις την μοίρα σου, εσύ και οι ίδιες σου οι επιλογές. Αρκεί να γνωρίζεις ποιες επιλογές είναι εκείνες που θα σε βοηθήσουν να πιάσεις το όνειρο, όχι απαραίτητα τις εύκολες αλλά εκείνες που πιστεύεις ότι θα σε καθοδηγήσουν σωστά.

Θα σου πω λοιπόν πως αξίζει να πολεμάς για ένα όνειρο, ακόμα και αν σου μοιάζει αδύνατη η υλοποίηση του.
Αξίζει να ζεις γι’ αυτό το όνειρο, ακόμα και αν όλα είναι εναντίον σου.
Μη σταματάς να παλεύεις και στο τέλος θα δικαιωθείς , κανείς δεν μπορεί να σου το στερήσει παρά μόνο εσύ ο ίδιος κάθε φορά που φοβάσαι και τα παρατάς, κάθε φορά που το νιώθεις να ξεθωριάζει μέσα σου. Όλες εκείνες τις φορές που σκέφτεσαι ότι πλέον δεν αξίζει να το προσπαθείς γιατί δεν το αξίζεις εσύ.

Η μόνη στιγμή που δεν θα αξίζεις το όνειρό σου είναι όταν θα τα παρατήσεις, όταν παραδώσεις τα όπλα. Τότε δεν θα το αξίζεις γιατί θα είσαι πολύ δειλός για να το διεκδικήσεις, γιατί θα έχεις χάσει τον πόλεμο. Μόνο οι δειλοί δεν έχουν θέση στο όνειρο, εκείνοι που θα μείνουν μόνοι με τον φόβο να τους κατακλύζει και να τους φθείρει το μυαλό, εκείνοι που δεν κυνηγάν το όνειρο.

Να θυμάσαι, αν τα όνειρα σου δεν σε φοβίζουν, δεν είναι αρκετά μεγάλα.

Leave a Response