ΛΙΓΟ ΑΠ'ΟΛΑ

My mum my hero!

283views

Μαμά , μία τόσο δα λέξη, δύο συλλαβές μόνο, μα με τόσο μεγάλη σημασία, κρύβει μέσα του όλη την αγάπη. Είναι το πρώτο άτομο που γνωρίζουμε και αυτό που θα είναι πάντα δίπλα μας.

Από μωρά να είναι αυτή που ξενυχτάει στο πλευρό μας αλλά ακόμα κι όταν μεγαλώνουμε είναι αυτή που θα ζήσει μαζί μας τα άγχη, τα νεύρα, τις χαρές, τις λύπες άλλες φορές αμέτοχη κι άλλες φορές παίζοντας σημαντικό ρόλο στη ζωή μας.

Πάντα διαθέσιμη και πρόθυμη να ικανοποιήσει τις ανάγκες και επιθυμίες μας. Από το να έχουμε έτοιμο μαγειρεμένο φαγητό, σιδερωμένα ρούχα μέχρι το να μας κάνει τον ψυχολόγο, τον δικηγόρο και ότι κατά καιρούς έχουμε ανάγκη. Η λέξη κούραση θαρρείς και δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της. Όσο γεμάτη και κουραστική κι αν είναι η μέρα μιας μαμάς και ακόμα περισσότερο μιας εργαζόμενης μαμάς δε θα πει όχι σε οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούμε.

Το να είσαι μαμά δεν είναι απλά μια ιδιότητα, χρειάζεται διαρκή αφοσίωση και πάντα διαθέσιμες είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Είναι ίσως η πιο μεγάλη απόδειξη της ανιδιοτελούς αγάπης. Δίνει απλόχερα χωρίς να περιμένει κανένα αντάλλαγμα. Πόσες φορές έχουμε πληγώσει άθελα μας τις μανούλες μας χωρίς να το θέλουμε. Αυτές ποτέ δε σκέφτηκαν ποτέ να μας κρατήσουν καμία κακία, αρκεί μια μεγάλη αγκαλιά και ένα φιλί και τα έχουν ξεχάσει όλα. Πόσα συγγνώμη άραγε και πόσα ευχαριστώ τους χρωστάμε;

Ευχαριστώ λοιπόν μαμά γι’ αυτό που είμαι που το οφείλω σε σένα. Που προσπάθησες να με μεγαλώσεις με τόσο κόπο και θυσίες για να γίνω αυτό που είμαι σήμερα, το οποίο το οφείλω ειδικά σε σένα. Χωρίς εσένα, χωρίς τις συμβουλές σου, τη στήριξη σου ακόμα και τις φωνές δεν θα είχα καταφέρει τίποτα από όσα έχω κάνει μέχρι τώρα. Ευχαριστώ που ήσουν πάντα δίπλα μου από μικρή μέχρι και τώρα, από τα πρώτα βήματα, τη πρώτη μέρα στο σχολείο, τη πρώτη ερωτική απογοήτευση, τη πρώτη επιτυχία αλλά και αποτυχία. Ευχαριστώ για όλες τις φορές που ήμουν λάθος και ήσουν εκεί να μου δείξεις το σωστό δρόμο.

Συγγνώμη για όλες τις φορές που ξέσπασα σε σένα χωρίς να φταις, για όσες φόρες σε πλήγωσα χωρίς να το θέλω αλλά και για όλες τις φορές που μπορεί να περιμένεις κάτι καλύτερο από μένα και σε απογοήτευσα.

Μερικές φορές θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα και όντως μπορεί η μητρική αγάπη να είναι δεδομένη. Όμως κι επειδή και οι μαμάδες είναι άνθρωποι και όχι υπερήρωες όπως εμφανίζονται και δυστυχώς δεν θα τις έχουμε για πάντα έχουν κι αυτές ανάγκη να τις δείχνουμε λίγο πιο συχνά την αγάπη μας. Ας προσπαθήσουμε να μην τους δείχνουμε μόνο μία μέρα την αγάπη μας αλλά κάθε μέρα. Ας δείξουμε πόσο ευγνώμονες είμαστε για όλα αυτά που έχουν κάνει για μας. Ας μη γκρινιάζουμε κάθε φορά που μας παίρνουν δεκαπέντε φορές την ημέρα τηλέφωνο για να δουν τι κάνουμε.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες, και ένα μεγαλύτερο χρόνια πολλά στη δική μου τη μανούλα που με ανέχεται και είναι πάντα δίπλα μου!

Leave a Response