TIPSΦΟΙΤΗΤΙΚΑ

Οδηγός εκπτώσεων (unisex & student edition)

378views

Ξέρω, σου τα έχουν πει κι άλλοι αυτά. Αυτός ο οδηγός όμως είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό, believe me. Σήμερα θα σου δώσω όλα τα μικροτιπς μου (παλιά καραβάνα στις εκπτώσεις) που χρειάζεται να ξέρει ένας φοιτητής και μία φοιτήτρια για το πώς να ψωνίσει κατά την περίοδο των εκπτώσεων.

Η προετοιμασία

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, λοιπόν. Για να μη πέσεις θύμα του καταναλωτισμού (ή απλώς του παρορμητισμού σου) μία λίστα είναι αυτό που θα σε σώσει. Ψάξε στη ντουλάπα σου αλλά και γενικά στο σπίτι σου να βρεις τις πραγματικές σου ανάγκες και δημιούργησε μια λίστα  ξεκινώντας απ’ αυτά που χρειάζεσαι περισσότερο. Αυτό θα σε βοηθήσει για να μη ξεφύγεις οικονομικά. Όρισε από νωρίς τι ποσό θέλεις και μπορείς να διαθέσεις για να μη περάσεις τον υπόλοιπο μήνα.. με σκέτα μακαρόνια. Κατόπιν έρχεται η ώρα της έρευνας αγοράς. Μη το προσπερνάς σα βήμα! Δε φαντάζεσαι τι απογοήτευση μπορείς να νιώσεις αν βρεις ένα καλύτερο παλτό λίγα λεπτά αφού έχεις αγοράσει ήδη ένα…

Και ξεκινάμε!

1ον – Μαγαζιά fast fashion

Είναι όλα τα μαγαζιά τα οποία περικλείω στον όρο «ζαρομπέρσκα». Μετά από τόσα χρόνια εξοικείωσης με τις εκπτώσεις, επιλέγω την πρώτη και τελευταία μου στάση σε εκπτωσιακά να είναι σε τέτοιας κατηγορίας μαγαζιά. Αυτό γιατί στην αρχή θα έχεις μεγαλύτερο εύρος επιλογής (όσο πιο νωρίς, τόσο πιο καλά), ενώ στο τέλος θα βρεις «διαμαντάκια» που έχουν ξεμείνει σε σούπερ τιμές. Αν τα νούμερά σου είναι τα μη συνηθισμένα, τότε πίστεψέ με θα βγεις από το μαγαζί τρισευτυχισμένος/η.

2ον – Αντικείμενα ελαφρώς «τσιμπημένα»

Είμαι της γνώμης ότι στις εκπτώσεις αξίζει να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα για να αγοράσεις κάτι καλής ποιότητας που υπό μη εκπτωσιακές συνθήκες θα δυσκολευόσουν να αγοράσεις. Αυτό το κάτι μπορεί να είναι ένα καλής ποιότητας πανωφόρι ή παπούτσια ή κάποιο καλό ρούχο ή γενικά ό,τι χρειάζεσαι. Προσωπικά, σ’ αυτή τη δεύτερη στάση των αγορών μου ψάχνω για ένα καλό παλτό που θα μου χρησιμεύσει σε επίσημες περιστάσεις.

3ον – Μη ξεχνάμε και το σπίτι!

Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου οι εκπτώσεις έχουν μπει για τα καλά. Αφού έχεις ήδη ασχοληθεί με τον εαυτό σου, κοίταξε να αναβαθμίσεις και το χώρο σου στα σημεία που το έχει ανάγκη. Μπορεί να χρειάζεσαι κάποιο καινούριο έπιπλο ή ακόμα και μικρά διακοσμητικά που θα ανανεώσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου. Τώρα είναι η στιγμή για να το κάνεις! Ήθελα εδώ και καιρό να πάρω μια συσκευή που ένα κεράκι ζεσταίνοντας αιθέριο έλαιο αρωματίζει το χώρο και τη βρήκα με γενναιόδωρη έκπτωση. Μάντεψε τι έκανα..

4ον – Τα κοριτσίστικα και τα αγορίστικα

Σ’ αυτήν την κατηγορία – που βάφτισα με αυτό τον στερεοτυπικό τίτλο- θα συμπεριλάβω αυτά που είναι συνήθως αμιγώς γυναικεία ή αμιγώς αντρικά. Για τα κορίτσια που με διαβάζουν, πιστεύω θα ξέρεις ότι τώρα είναι η εποχή να ανανεώσεις το ρουζ που σου τελειώνει ή να πάρεις εκείνο το άρωμα που έχεις λατρέψει αλλά είναι πανάκριβο. Και εσείς αγόρια μου ( ή και κορίτσια βέβαια) ψάξτε τι προσφορές παίζουν στα ηλεκτρονικά, αν είστε λάτρεις του σπορ.

 

Αν ρωτάς εμένα, οι εκπτώσεις είναι η ευκαιρία να πάρω αντικείμενα που αν δεν είχαμε εκπτώσεις δε θα μπορούσα να πάρω, μη ξεχνώντας βέβαια το μινιμαλιστικό πνεύμα που με χαρακτηρίζει. Γι’ αυτό το λόγο κιόλας φροντίζω να εξοικονομήσω και χρήματα για να τα χρησιμοποιήσω για αυτό το σκοπό. Πάρε κάτι καλό, κάτι που θα αντέξει στο χρόνο, είτε είναι ρούχο είτε κάποιο άλλο χρηστικό αντικείμενο. Κι ας πάρεις μόνο ένα, τουλάχιστον θα ξέρεις ότι έχεις επενδύσει σωστά τα χρήματά σου. Μονόχρωμα πουλόβερ από τα «ζαρομπέρσκα» έχεις αρκετά!

Εύχομαι να σε βοήθησα και να σου έδωσα ιδέες!

Μέχρι το επόμενό μου άρθρο, φιλιά!

Άννα Παπαδημητροπούλου

Leave a Response