ΛΟΒΣΧΕΣΕΙΣ

Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες… φυγείν αδύνατον

1.01Kviews

         Σου έχει τύχει ποτέ να θέλεις τόσο πολύ ένα άτομο και αυτός να μην ξέρει καν ότι υπάρχεις ή να ξεκίνησε κάτι μεταξύ σας αλλά να μην ολοκληρώθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να σου μείνει απωθημένο και να είναι ένας ανεκπλήρωτος έρωτας για εσένα; Αν ναι, join the club, πάρε μια σοκολάτα για παρηγοριά και προσπάθησε να μην σε πιάσουν τα κλάματα από αυτά που θα ακολουθήσουν.

Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε ερωτευτεί κάποιον πάρα πολύ. Όταν ερωτεύεσαι σκέφτεσαι το συγκεκριμένο πρόσωπο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο ανεκπλήρωτος έρωτας σε κάνει πάντα να δημιουργείς σενάρια στο μυαλό σου για το τι θα κάνατε παρέα εάν ήσασταν ζευγάρι. Θέλεις να μάθεις όλα του τα ενδιαφέροντα τα οποία τελείως «τυχαία» θα αρέσουν και σε εσένα. Προσπαθείς να βρεις σε ποια μαγαζιά πηγαίνει και εννοείται πως θα τα κάνεις στέκι. Θέλεις να βρεις κάποιον τρόπο να τον προσεγγίσεις μιας που δεν έχετε κάποιον κοινό φίλο. Ξέρεις πως αυτό είναι δύσκολο αλλά δεν χάνεις τις ελπίδες σου. Όταν είσαι στον ίδιο χώρο μαζί του ρίχνεις κάποια διακριτικά βλέμματα αλλά αυτός δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται. Σκέφτεσαι να βρεις μια αφορμή να του στείλεις μήνυμα στο instagram, μήπως και γίνει κανένα θαύμα και αρχίσετε να μιλάτε, όμως θα κάνει μπαμ πως σου αρέσει και εσύ δεν θέλεις να καρφωθείς.

Θέλεις να μάθεις που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Περιμένεις να δεις αυτό το αναθεματισμένο story, που είτε θα σε κάνει να νιώσεις καλά επειδή αράζει μόνος του σπίτι βλέποντας ταινία ή θα σε στεναχωρήσει επειδή είναι έξω, διασκεδάζει με τους φίλους του και δεν σε έχει ανάγκη. Για να μην μιλήσω για την χαρά που παίρνεις όταν ανεβάζεις μια φωτογραφία και σου κάνει ένα απλό like… Ούτε σε γάμο να σε ζητούσε. Μπαίνεις στο προφίλ του 10 φορές τη μέρα, βλέπεις τις φωτογραφίες του έχοντας ζωγραφισμένο στο πρόσωπο σου ένα ηλίθιο χαμόγελο. Κοιτάς τα σχόλια μήπως δεις κάτι «ύποπτο» και ανακαλύψεις ότι έχει κοπέλα. Ανακουφίζεσαι όταν δεν βρίσκεις κάποιο σχόλιο που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Σε πιάνει το παράπονο. Έχεις τόσα πολλά να του δώσεις όμως δεν μπορείς. Το ζεις μόνη σου όλο αυτό και είναι πολύ κρίμα. Για εσένα είναι σημαντικός στη ζωή σου όμως δεν είναι στη ζωή σου και ούτε πρόκειται να είναι.

Το χειρότερο συναίσθημα είναι το κενό που νιώθεις όταν ξεκινάς κάτι όμορφο με ένα άτομο και ξαφνικά τελειώνει. Ο καιρός περνά, εσύ δεν τον έχεις ξεπεράσει και σου μένει απωθημένο. Σκέφτεσαι διαρκώς τα λάθη που έκανες και τον έχασες. Ορκίζεσαι πως θα κάνεις τα πάντα να τον ξανακερδίσεις παρηγορώντας τον εαυτό σου και ας ξέρεις πως αυτό είναι αδύνατο. Ταυτίζεσαι με όλα τα τραγούδια χωρισμού, κλαις με το παραμικρό και σιγά – σιγά κλείνεσαι στον εαυτό σου. Πάντα θα βρίσκεις αφορμές να τον αναφέρεις στις φίλες σου παρόλο που εκείνες σου έχουν απαγορεύσει να μιλάς γι’ αυτόν. Προσπαθείς να γεμίσεις την καθημερινότητα σου με διάφορες δραστηριότητες για να ξεχαστείς, όμως ο ανεκπλήρωτος έρωτας έχει «ριζώσει» μέσα σου και δεν μπορείς να τον αποβάλλεις.

Με τον ανεκπλήρωτο έρωτα μαθαίνεις πως είναι να αγαπάς κάποιον χωρίς να περιμένεις ανταπόκριση. Θέλεις να περνάει καλά, να είναι ευτυχισμένος και ας είναι μακριά σου. Οι έρωτες και οι σχέσεις πάνε και έρχονται. Παρόλα αυτά, ακόμα και αν έχεις προχωρήσει τη ζωή σου, ακόμα και αν νιώθεις πως είσαι καλά, ο ανεκπλήρωτος έρωτας δεν ξεπερνιέται ποτέ. Το υποσυνείδητο σου θα τον σκέφτεται συνέχεια.

Leave a Response