ΣΧΕΣΕΙΣΦΙΛΙΕΣ

Οι φίλοι φαίνονται στις ευτυχισμένες στιγμές

477views

«Τους πραγματικούς σου φίλους θα τους δεις στις δύσκολες στιγμές» αυτό θυμάμαι από μικρή ακόμα να μου λένε. Εγώ ούσα αντιδραστική από κούνια, θα διαφωνήσω και θα σου πω ότι οι φίλοι φαίνονται και στις ευτυχισμένες στιγμές.

Ξέρω, όλοι στις δύσκολες στιγμές έχουμε ανάγκη έναν ώμο να γέρνουμε. Κάποιον να μας πει πως όλα θα πάνε καλά. Ίσως έχει τύχει σε πολλούς, ή ίσως θα τύχει, όταν θα έχουν ανάγκη έναν ώμο να μην είναι εκεί. Να περιμένουμε από ανθρώπους που θεωρούμε φίλους να είναι εκεί όταν τους χρειαστούμε, να είναι το στήριγμα μας. Πολλές φορές όμως, δυστυχώς ή ευτυχώς,-και για να μην παρεξηγηθώ το ευτυχώς πάει για το γεγονός ότι βλέπεις ποιοι πραγματικά είναι δίπλα σου- δεν είναι εκεί όταν τους χρειάζεσαι. Αντίθετα, άτομα που δε φανταζόσουν ποτέ έρχονται όταν τους χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ και σου στέκονται καλύτερα και από οικογένεια. Πάντα θα μας εκπλήσσουν οι άνθρωποι!

Τι γίνεται όμως με τις ευτυχισμένες στιγμές; Πόσο σίγουρος είσαι ότι οι άνθρωποι σου, οι φίλοι σου χαίρονται πραγματικά με τη χαρά σου;

Οι άνθρωποι θέλουν να είσαι καλά, αλλά ποτέ καλύτερα από αυτούς! Θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα είσαι καλά κι αυτοί θα είναι εκεί για σένα να σου πουν τα λόγια της παρηγοριάς, αυτά που όλοι έχουμε ανάγκη να ακούσουμε τέτοιες δύσκολες ώρες. Όμως στις ευτυχισμένες στιγμές θα υπάρξουν κι αυτοί που θα ζηλέψουν, που δε θα χαρούν για σένα. Στην αρχή ίσως δείξουν την δυσαρέσκεια τους με κακόβουλα σχόλια δήθεν “για το καλό σου”. Εσύ φυσικά δε μπορείς να πιστέψεις ότι μπορεί ο φίλος σου, ο κολλητός σου, να ζηλεύει την ευτυχία σου και να μη θέλει να είσαι καλά. Σταδιακά ίσως αρχίσει να απομακρύνεται κιόλας.

 

Οι φίλοι μας , οι άνθρωποι που έχουμε δίπλα μας, τα άτομα για το οποία νοιαζόμαστε και θα κάναμε πολλά γι’ αυτούς και θεωρούμε αυτονόητο ότι θα έκαναν και οι ίδιοι για μας, δε θέλουμε μόνο να είναι δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές αλλά και στις ευτυχισμένες. Ας μην ξεχνάμε και οι φίλοι οι οποίοι κάνουν αισθητή την παρουσία τους όταν μας έχουν ανάγκη, δεν είναι πραγματικοί φίλοι. Δεν είναι τα άτομα που θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας. Γιατί κακά τα ψέματα, αλλά νομίζω χρειαζόμαστε ειλικρινείς ανθρώπους στη ζωή μας. Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι όσο μεγαλώνεις, λιγοστεύουν οι φίλοι. Μη το παίρνεις για κακό! Μαθαίνεις να φιλτράρεις τους ανθρώπους. Αποδεικνύονται έτσι οι λίγοι, οι πραγματικοί, αυτοί που θα είναι εκεί και σε χαρές και σε λύπες και καινούριους από την άλλη δύσκολα θα βάλεις στη ζωή σου. Όσο μεγαλώνεις γίνεσαι πιο δύσπιστος, δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς. Χάνεται με τον καιρό η αθωότητα των παιδικών χρόνων. Όσοι είμαστε πιο μικροί θέλουμε πολλές παρέες για να βγαίνουμε, αρκούμαστε στην επιφάνεια. Μεγαλώνοντας αναζητούμε πιο ουσιώδεις σχέσεις.

Ανεξάρτητα όμως με την ηλικία, όλοι χρειαζόμαστε αληθινούς ανθρώπους στη ζωή μας. Όπως είπα λοιπόν και στην αρχή οι φίλοι ναι μεν φαίνονται στις δύσκολες στιγμές, αλλά θα τους διακρίνουν και στις ευτυχισμένες. Ότι και να γίνει να θυμάσαι πως ό,τι αξίζει μένει και στο τέλος θα μείνουν οι καλύτεροι!

Leave a Response