ΣΧΕΣΕΙΣΦΙΛΙΕΣ

Οι φίλοι που είναι δίπλα σου, ακόμη κι αν δε τους βλέπεις κάθε μέρα!

897views

Οι φίλοι λένε είναι η οικογένεια που επιλέγεις. Κι όντως έτσι είναι. Την οικογένεια δεν την διαλέγεις, οι φίλοι όμως είναι τα άτομα εκείνα που επέλεξες να είναι δίπλα σου σε διάφορες στιγμές της ζωής σου, ευχάριστες και δυσάρεστες. Είναι οι άνθρωποι με τους οποίους έχεις επιλέξει να μοιραστείς σημαντικές και ασήμαντες στιγμές. Άλλοι με το χρόνο από φίλοι έγιναν αδέρφια κι άλλοι αποδείχθηκαν ανάξιοι και χάθηκαν. Όπως και να έχει ο χρόνος δείχνει και όποιος αξίζει μένει.  Παρ’ όλα αυτά δεν χρειάζεται να κάνουν επιβλητική την παρουσία τους, συνήθως είναι αθόρυβοι. Οι φύλακες άγγελοι μας που βρίσκονται πάντα εκεί όταν τους χρειαζόμαστε.

Με κάποιους γνωριζόμαστε από πολύ παλιά, από το σχολείο ακόμα. Άλλοι που θεωρούσαμε σημαντικοί στη πορεία έφυγαν. Κι άλλοι πάλι στην πορεία ήρθαν από το πουθενά και αποδείχθηκαν θησαυροί.

Αυτούς λοιπόν τους φίλους δε χρειάζεται να τους βλέπουμε κάθε μέρα ούτε να μιλάμε με τις ώρες στα τηλέφωνα. Ξέρουμε ότι όταν τους χρειαστούμε θα είναι δίπλα μας. Δε χρειάζεται πολλά ένα τηλέφωνο να τους πεις ότι δεν είσαι καλά και αμέσως θα τρέξουν να σου σταθούν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί φίλοι. Δε χρειάζονται βαρύγδουπες κουβέντες μόνο απλές πράξεις για να σου δείξουν ότι σε νοιάζονται.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι και εσύ δε θα έκανες το ίδιο γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Με ένα τους τηλέφωνο , με ένα μήνυμα τους, με μια τους κουβέντα ότι σε χρειάζονται εσύ θα πας δίπλα τους. Μπορεί να απουσιάζουν σωματικά, μπορεί να σας χωρίζουν χιλιόμετρα λόγω σπουδών ή λόγω δουλειάς, μπορεί από την άλλη να είστε στην ίδια πόλη αλλά λόγω υποχρεώσεων να μην μπορείτε να βρίσκεστε συχνά, παρ’ όλα αυτά θα είναι πάντα δίπλα σου πνευματικά. Θα είναι τα πρώτα άτομα που θα μάθουν πριν από όλους τις πιο κρυφές σου σκέψεις, τα όνειρα σου, τα σχέδια σου, τα νέα σου, τις ανησυχίες σου. Πολλές φορές θα είναι αυτοί που θα μάθουν τα σχέδια σου πριν ακόμα και από την οικογένεια σου γιατί άλλωστε και οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέξαμε.

Η αληθινή φιλία πρέπει λοιπόν να αποτελείται από αγάπη, πραγματικό ενδιαφέρον, τρυφερότητα και όλα αυτά μαζί με την παρουσία στα καλυτέρα και στα χειρότερα μας. Μπορεί να είναι σπάνιο να βρεις την αληθινή φιλία αλλά όταν την βρεις είναι μαγεία. Σε οδηγεί στο να αφεθείς, να είσαι ο εαυτός σου, να μπορείς να εκφράσεις τις πιο κρυφές σου σκέψεις, τα πιο τρελά σου όνειρα.

Όταν λοιπόν την βρεις αυτή τη φιλία μην την αφήσεις να φύγει, πάλεψε γι’ αυτήν και κέρδισε την, μαζί μ’ αυτήν θα κερδίσεις πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεσαι.

1 Comment

  1. Υπέροχο κείμενο. Βγαλμένο από την ζωή. Ένα θέμα που πάντα πρέπει να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Περιμένουμε τη συνέχεια. ?

Leave a Response