ΣΧΕΣΕΙΣΦΙΛΙΕΣ

Οι καλύτεροι μας φίλοι πάντα θα είναι εκεί για εμάς όσα χιλιόμετρα και αν μας χωρίζουν

767views

Λένε πως οι φίλοι μας είναι η δεύτερη οικογένεια που εμείς επιλέγουμε. Μοιράζεσαι τα πάντα μαζί τους, μπορούν να σε καταλάβουν χωρίς καν να μιλήσεις, ξέρουν όλα τα ντροπιαστικά πράγματα που έχεις κάνει και παρόλα αυτά δηλώνουν «περήφανοι» που κάνετε παρέα.

Οι περισσότερες φιλίες δημιουργούνται στο σχολείο. Μπορεί να προκύψει είτε την πρώτη σχολική μέρα, όταν προσπαθείς απεγνωσμένα να γνωρίσεις καινούρια παιδιά για να ενσωματωθείς στο σχολικό περιβάλλον, είτε να προκύψει από επιλογή του δασκάλου, όταν σε βάζει ο ίδιος να κάτσεις με κάποιον στο ίδιο θρανίο. Ξεκινώντας να μοιράζεσαι απλά πράγματα μαζί του όπως για παράδειγμα γόμες και μολύβια, καταλήγεις στη συνέχεια να έχεις πει πράγματα για την οικογένεια σου, για το σπίτι σου, για το δωμάτιο σου και στο τέλος κάποια μέρα να τρώτε μαζί στο σπίτι σου. Οι φιλίες μπορούν να δημιουργηθούν και εκτός σχολείου είτε από κοινές παρέες είτε από οικογενειακούς φίλους, είτε από τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Με τον καιρό σου είναι τόσο απαραίτητοι που θα έχεις την ανάγκη να μιλάς μαζί τους 10 φορές την μέρα, τους λες όλα τα νέα που έγιναν τις ώρες που δεν ήσασταν μαζί, μοιράζεσαι όλους τους προβληματισμούς σου και φυσικά συμφωνούν μαζί σου ακόμα και αν έχεις άδικο.

Τα χρόνια περνούν και ξεκινούν οι βόλτες, τα πάρτυ σε σπίτια, οι ατέλειωτες νυχτερινές συζητήσεις στο τηλέφωνο μέχρι που να μην αντέχουν άλλο τα μάτια και να σε παίρνει ο ύπνος, ώσπου αρχίζουν τα πρώτα φλερτ και τα χτυποκάρδια τα οποία φυσικά μόνο με τους φίλους σου τα μοιράζεσαι. Και φτάνουμε στο οριακό σημείο όπου πλησιάζει η περίοδος των πανελληνίων, αρχίζουν οι αγωνίες και το άγχος και μόνο στους φίλους σου βρίσκεις παρηγοριά καθώς και εκείνοι συμπάσχουν. Κάνεις όνειρα μαζί τους για το μέλλον, ελπίζεις και εύχεσαι να περάσεις στην ίδια πόλη που θα περάσουν και οι φίλοι σου, για να μετατραπεί η μαθητική παρέα σε φοιτητική. Παρόλα αυτά όμως η μοίρα δεν τα φέρνει πάντα έτσι όπως τα θέλεις, περνάτε σε διαφορετικές πόλεις και να ‘σου τα κλάματα και οι στεναχώριες. Δεν μπορείς να δεχτείς ότι οι φίλους σου που τους βλέπεις καθημερινά θα διασκορπιστούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ή στην χειρότερη περίπτωση σε πόλεις του εξωτερικού και δεν θα έχετε την δυνατότητα να βρίσκεστε και να περνάτε χρόνο μαζί.

Και εκεί που ετοιμάζεις τις βαλίτσες για να ξεκινήσεις την φοιτητική σου ζωή, δίνεις όρκο φιλίας μαζί τους πως θα μιλάτε καθημερινά με μηνύματα και βιντεοκλήσεις, μέχρι που να τελειώσουν τα λεπτά ομιλίας ή η μπαταρία του κινητού την ώρα που είσαι εκτός σπιτιού. Τι κάνεις όμως όταν είσαι για κάποιο θέμα στεναχωρημένος ή αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα, που δεν ξέρεις πως να το λύσεις και έχεις την ανάγκη να τους έχεις δίπλα σου και να σε πάρουν αγκαλιά; Δυστυχώς αλά και ευτυχώς η μόνη λύση είναι διαδικτυακή «συνέλευση» όπου διαρκεί ώρες ατελείωτες. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα, κάτι που στο τέλος το καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία, γιατί όπως είπαμε μόνο αυτοί μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις καλά. Η συζήτηση λοιπόν αλλάζει και από στενάχωρη μετατρέπεται σε ευχάριστη και διασκεδαστική καθώς σου αλλάζουν το θέμα και συζητάς για τα κουτσομπολιά που έμαθες και για πολλά άλλα νέα. Στο τέλος, καταλήγετε να σχεδιάζετε για το τι πρόκειται να κάνετε όταν ξαναβρεθείτε και να μετράς τις μέρες για το πότε θα τους δεις και πάλι από κοντά.

Ένα είναι το μόνο σίγουρο: οι φιλίες μένουν άφθαρτες στο χρόνο. Σίγουρα θα υπάρξουν τσακωμοί και διαφωνίες όμως στο τέλος της ημέρας όλα θα έχουν ξεχαστεί. Οι φίλοι σου θα είναι πάντα εκεί για εσένα όποτε και αν τους θέλεις, δεν πρόκειται ποτέ να σε προδώσουν και με τα χρόνια θα γεμίζεις αναμνήσεις οι οποίες θα αποτελούν το πιο πολύτιμο φορτίο που θα «κουβαλάς» για πάντα μαζί σου.

Leave a Response