STORIESΛΟΒΣΧΕΣΕΙΣ

Οι σκόπιμες «τυχαίες» συναντήσεις.

447views

Δεν θέλω να σε μπερδεύω, θα σου εξηγήσω ακριβώς τι εννοώ με αυτό. Δεν υπάρχει κανένας από εμάς – κατά την ταπεινή μου άποψη – που να μην πηγαίνει σκόπιμα σε ένα μέρος, μόνο και μόνο για να συναντήσει κάποιον που τον ενδιαφέρει. Υπάρχουν λοιπόν, ορισμένα μέρη που τα συνδέεις με συγκεκριμένα άτομα. Είναι το στέκι τους, είναι το μέρος που πηγαίνουν σχεδόν καθημερινά και περνούν αρκετές ώρες σε αυτό. Συνήθως ένα μέρος γίνεται στέκι σου, όταν νιώθεις άνετα και είσαι ο εαυτός σου, όταν η ατμόσφαιρα σε βοηθά να χαλαρώσεις και να περάσεις όμορφα με την παρέα σου

Όπως είναι φυσικό, όταν βρίσκεσαι σε μία σχέση, μοιράζεστε το ίδιο στέκι. Εκεί πηγαίνετε λοιπόν μαζί, ο χώρος σου είναι πολύ οικείος, γνωρίζεις τα παιδιά που δουλεύουν εκεί και αυτομάτως, το συγκεκριμένο μέρος αποκτά άλλο νόημα για εσένα. Περνάς πολλές και ευχάριστες στιγμές και αποκτάς ωραίες αναμνήσεις που θα τις κρατήσεις για πάντα μέσα σου. Έρχεται όμως δυστυχώς κάποια στιγμή που η σχέση αυτή τελειώνει και ξαφνικά «γκρεμίζονται» όλες οι ευχάριστες και χαρούμενες στιγμές που έχεις περάσει εκεί.

Στην αρχή αρνείσαι συστηματικά να πας και να περάσεις λίγες ώρες στο στέκι που τόσο αγαπούσες, επειδή μέσα σου επικρατεί ο θυμός και η απογοήτευση, αφού όλα θυμίζουν την παλιά σου αγάπη. Νιώθεις πως δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις και να διαχειριστείς μία απρόσμενη συνάντηση, η οποία θα σε φέρει σε δύσκολη θέση. Με τον καιρό όμως, ο θυμός περνάει και την θέση του παίρνει η επιθυμία σου να τον ξαναδείς. Έτσι, ξεκινάς πάλι να συχνάζεις εκεί και ας ξέρεις πως το πιο πιθανό είναι να έχεις δυσάρεστες – για εσένα πλέον – συναντήσεις. Θεωρείς πως με αυτό τον τρόπο δείχνεις ανωτερότητα, πως πλέον το έχεις ξεπεράσει και πως έχεις προχωρήσει πλέον την ζωή σου.

Και ήρθε η ώρα να αναφερθώ στις συναντήσεις που υποτίθεται δεν θέλεις να σου συμβούν, όμως δεν χάνεις ποτέ την ευκαιρία να τις επιδιώξεις «άθελα σου». Όταν κανονίζεις έξοδο με την παρέα σου συνήθως θα προτείνεις το συγκεκριμένο μαγαζί «τυχαία» επειδή και καλά συχνάζουν εκεί πολλοί φοιτητές. Όσο φίλοι σου και να είναι, δεν θέλεις να φανερώσεις το ύπουλο σχέδιό σου, που είναι να τον πετύχεις εκεί. Η έξοδος κανονίζεται, πηγαίνετε σε αυτό το μαγαζί και μπουυμ, τον βλέπεις εκεί.  Ξαφνικά, μετανιώνεις την ώρα και την στιγμή που πρότεινες να πάτε εκεί, όμως οπλίζεσαι με δύναμη και προσπαθείς να το παίξεις έκπληκτη με αυτή την συνάντηση. Μάλιστα, για να μην καρφωθείς πως το έκανες σκόπιμα, δείχνεις έντονα στους φίλους σου την δυσαρέσκειά σου, επισημαίνοντας πως αν το ήξερες, δεν θα είχες προτείνει αυτό το στέκι.

Παρόλα αυτά, κάθεστε εκεί και η αδρεναλίνη σου χτυπάει κόκκινο. «Με έχει δει που κάθομαι;» ή «Με κοιτάει καθόλου;» είναι οι κλασικές ερωτήσεις που κάνεις στην παρέα σου, αδιαφορώντας για το αν τους έχεις σπάσει τα νεύρα ή όχι. Σκέφτεσαι όλους τους πιθανούς τρόπους για να τον κάνεις να σε προσέξει, αν και το πιθανότερο είναι να καρφωθείς. Γι’ αυτό τον λόγο, αρκείσαι στο να κάτσεις τη θέση σου ήσυχα, ελπίζοντας να σε προσέξει χωρίς να γίνεις ρεζίλι. Ο στόχος όμως για άλλη μια φορά δεν επετεύχθη, επομένως περιμένεις για την επόμενη φορά που όλως τυχαίως θα πάτε και πάλι εκεί!

Η ίδια ιστορία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να προχωρήσεις παρακάτω και να εμπεδώσεις πως όλα τα πράγματα κάποια στιγμή τελειώνουν και εσύ το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να κοιτάξεις μπροστά και να συνεχίσεις τη ζωή σου. Εξάλλου, στέκια όμορφα και άνετα στέκια υπάρχουν παντού, αλλά σημασία έχει εσύ να καλά και οι επιλογές σου να είναι οι καλύτερες κάθε φορά.

Leave a Response