ΣΧΕΣΕΙΣΦΙΛΙΕΣ

Οι Υπερήρωες!

259views

Δεν μπορώ να σου πω ποιος είσαι
ούτε ποιος πρέπει να γίνεις.
Μόνο μπορώ
να σ’ αγαπώ όπως είσαι
και να είμαι φίλος σου.

Jorge Luis Borges

 

Όλοι περνάμε τις στιγμές μας. Υπάρχουν μέρες που θα σηκωθείς με χαμόγελο, θα θέλεις να γελάσεις, να μιλήσεις, να κάνεις μια βόλτα. Υπάρχουν και αυτές βέβαια που θα σε κυριεύσει μια τάση απομόνωσης, θα έχεις νεύρα χωρίς λόγο και δεν θα ξέρεις τι και ποιόν να κατηγορήσεις. Αν πρέπει τώρα να επιλέξεις με ποιους θα μοιραστείς αυτές τις στιγμές, η απάντηση είναι με τους κολλητούς σου!

 Θυμάσαι ακόμα εκείνη την πρώτη μέρα στο προαύλιο του σχολείου που τους γνώρισες. Ήταν το ίδιο φοβισμένοι με εσένα. Όλα άλλαξαν όμως όταν ανταλλάξατε την πρώτη λέξη, όταν μοιραστήκατε την πρώτη σας στιγμή!

Από τότε κατάλαβες.

  Μέσα σε μια παρέα η διαφορετικότητα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Προσωπικότητες με διαφορετικά ενδιαφέροντα, τρόπο σκέψης, όνειρα και εμπειρίες. Μονάδες που στο σύνολο όμως δένουν απλά τέλεια! Στο πέρασμα του χρόνου η αλήθεια είναι πως πολλές φορές θα διαφωνήσετε, θα πείτε αυτό το κάτι παραπάνω μεταξύ σας με αποτέλεσμα μια θυμωμένη γκριμάτσα για πέντε λεπτά. Τόσο θα σας πάρει μέχρι να  ακουστεί η φωνή του αστείου της παρέας που θα σας ενώσει.

Όσο διαφορετικοί και αν είναι οι κολλητοί που επέλεξες  τους αγαπάς τον καθένα τους ξεχωριστά. Είναι αυτοί οι άνθρωποι με τους οποίους μοιράστηκες τα πρώτα όνειρα σου για το μέλλον, τις πρώτες ανησυχίες για εκείνα τα διαγωνίσματα, το φόβο της αποτυχίας στις πανελλήνιες, την χαρά σου την πρώτη μέρα στο πανεπιστήμιο.  Ήταν εκεί στην πρώτη ερωτική σου απογοήτευση, σε κάθε στιγμή που η συνέχεια σου φαινόταν απλά αδιέξοδος. Δεν ήξερες ποτέ αν όσα σου λένε είναι σωστά. Ούτε και εκείνοι άλλωστε. Ήξερες όμως πόσο ανάγκη τους είχες την δεδομένη στιγμή!

Είσαι ο εαυτός σου όταν είσαι μαζί τους. Μπορείς να γελάσεις, να τσαλακωθείς, να κλάψεις. Ξέρεις ότι κανένας από αυτούς δεν θα σε κρίνει για αυτό που είσαι ούτε θα προσπαθήσει να σε αλλάξει. Θα σε αγαπάει πάντα με τα ελαττώματα σου, με εκείνες τις παραξενιές που είχε εκείνο το παιδάκι τότε στο προαύλιο. Άλλωστε, όσο και να μεγαλώσετε, είστε ακόμα η ίδια παρέα! Η κατανόηση και η απόλυτη αποδοχή είναι αυτά που σας κρατάνε ενωμένους!

  Κάθε φορά, που συναντιέστε, αναπολείτε εκείνες τις στιγμές ξεγνοιασιάς στο πάρκο τα απογεύματα, τα γέλια σας, τις δύσκολες στιγμές σας, τις φορές που ξεφεύγατε όταν δεν σας έβλεπε κάνεις, την χαμένη παιδική ηλικία σας! Κάνετε ακόμα όμως όνειρα! Όνειρα ενηλικίωσης! Σχεδιάζετε ταξίδια, μιλάτε για μελλοντικές καριέρες και ελπίζετε σε μια όμορφη συνέχεια.

Μαζί!   

Σήμερα πολλοί λένε πώς η αληθινή φιλία είναι σπάνια. Ο ανταγωνισμός, τα social media, οι followers και η ανάγκη των ανθρώπων να πετύχουν δημιουργούν άτομα μονάδες χαμένα μέσα στον κόσμο. Όταν οι φιλοδοξίες κάθονται στο θρόνο της εγγύτητας, τότε το αποτέλεσμα είναι πάντα αρνητικό!

Ο Αριστοτέλης έλεγε, πώς η φιλία είναι ένα φρούτο που ωριμάζει αργά. Η αληθινή φιλία λοιπόν φαίνεται στη διάρκεια, στην υπομονή, την αγάπη και την θέληση απέναντι σε διαφορετικούς χαρακτήρες. Όσο και να μεγαλώνεις, όσους ανθρώπους και αν γνωρίζεις, όσα και αν πετύχεις στη ζωή σου πάντα, θα γυρίζεις πίσω στους κολλητούς σου. Δεν θα σταματήσεις ποτέ να τους χρειάζεσαι! Ούτε αυτοί εσένα! Θα είναι αυτοί οι υπερήρωες, όταν τα βρίσκεις σκούρα. Θα είναι η ρότα σου και το χαμόγελο σου! Θα είναι πάντα η οικογένεια που επέλεξες,  οι διπλανοί σου στο θρανίο, τα μυστικά σου και η παντοτινή σου παιδικότητα!

 

 

 

Leave a Response