ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...ΛΙΓΟ ΑΠ'ΟΛΑ

Ποιο είναι το σχέδιο;

213views

 Σχέδια!

Όλοι κάνουμε σχέδια, από τα πιο μικρά και ασήμαντα στα πιο μεγάλα και σημαντικά. Σχεδιάζουμε μελλοντικές σπουδές, καριέρες, οικογένειες, έρωτες, συζητήσεις! Σκέψεις εγκλωβισμένες σε κουτάκια που για άλλους αποτελούν κίνητρο, για άλλους εμπόδιο, για κάποιους ψευδαίσθηση και για μερικούς θαρραλέους πίστη σε κάτι πιο όμορφο.

 

Γιατί άραγε κάνουμε συνεχώς σχέδια; Πόσο ανάγκη έχουμε να οργανώνουμε τα πάντα γύρω μας; Θυσιάζουμε τον αυθορμητισμό μας στο βωμό ενός καλού πλάνου! Μας τρώει η σιγουριά και η υπερβολική αυτοπεποίθηση. Δεν έχουμε ιδέα πώς μπορούμε να πετύχουμε όλα όσα σκεφτόμαστε και εμείς αντί να ζούμε για τις στιγμές του τώρα ξυπνάμε για το αύριο και χάνουμε εμπειρίες, γιατί απλά δεν ταιριάζουν στο πλάνο μας! Φοβόμαστε να νιώσουμε, να απογοητευτούμε, να κάνουμε λάθος!

  Σχέδια αποτελούν οι πράξεις μας. Σχέδια αποτελούν οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας. Σχέδιο αποτελεί ο ίδιος μας ο εαυτός! Μερικά από αυτά, όσο προχωράει η καθημερινότητα θα πραγματοποιηθούν, άλλα θα μείνουν στη μέση και κάποια θα χαθούν έτσι ξαφνικά! Τότε για τους περισσότερους είναι η τέλεια στιγμή να αποσυντονιστούν. Μόλις βγήκαν από τα περιορισμένα αλλά ασφαλή όρια του εγώ τους.

Χαμένα πιόνια στο παιχνίδι της πραγματικότητας!

Η αλήθεια είναι πώς, όταν ένα σχέδιο καταρρέει δεν είναι και η καλύτερη στιγμή μας. Έχουμε θυσιάσει χρόνο σε αυτό και μας πληγώνει, όταν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό! Στη περίπτωση, που τα σχέδια μας σχετίζονται με ανθρώπους, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο! Κλειδωνώμαστε στον εαυτό μας, κλονίζεται η εμπιστοσύνη μας σε πρόσωπα και η έκφραση συναισθημάτων απλά παύει να υφίσταται! Γινόμαστε άδικοι, καχύποπτοι, μοναχικοί και απαισιόδοξοι! Το πιο σημαντικό όμως είναι που μαζί με ένα ατυχές πλάνο, χάνεται και η πίστη μας σε όλα τα υπόλοιπα! Εγκαταλείπουμε κάθε προσπάθεια και μένουμε παθητικοί δέκτες της συνέχειας!

Είναι περίεργο να πιστεύουμε πως σκέψεις ντυμένες με φανταχτερά χρώματα είναι το κλειδί της ευτυχίας μας. Είναι ακόμα πιο περίεργο όμως να μειώνουμε τον εαυτό μας εξαιτίας μιας αποτυχίας ενός σχεδίου! Τα σχέδια αυτά μένουν στο μυαλό μας, για να μας θυμίζουν πως πάντα έχουμε και δεύτερη επιλογή και πως τίποτα από όσα ελπίζουμε να πετύχουμε δεν χάνεται έτσι αβίαστα! Πρέπει απλά να μάθουμε να δίνουμε χώρο σε καινούργια σχέδια και νέους ανθρώπους.

Και έτσι απρόσμενα και ίσως από το πιο περίεργο σημείο της ιστορίας έρχεται αυτό το όμορφο, που περιμέναμε αλλά δεν σχεδιάζαμε. Μπορεί να είναι έξω από τα όρια μας όμως μέρα με τη μέρα μας κερδίζει όλο και περισσότερο. Αν δεν σταματήσουμε να φοβόμαστε δεν θα δημιουργήσουμε πότε τη συνέχεια. Θα μένουμε στάσιμοι σε μια μιζέρια, σε μια ψευδαίσθηση σχεδίων ότι όλα θα πάνε καλά.

Είναι επιλογή μας να συνεχίσουμε να κάνουμε σχέδια, να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε και να θέλουμε να βιώσουμε νέες στιγμές και να γεμίσουμε χαμόγελα και αισιοδοξία! Δεν ξέρουμε αν αυτό το νέο πλάνο είναι σωστό, όμως δεν θα μάθουμε ποτέ αν δεν δώσουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να αποδείξει ότι μπορεί! Και αν αξίζει, θα φανεί στο χαμόγελο. Αν πάλι όχι, μην αγχώνεσαι, είναι όλα μέρος του σχεδίου!

Είσαι έτοιμος να δεις τι συμβαίνει παρακάτω;

 

 

Leave a Response