ΤΣΙΛ

Πράγματα που πιστεύαμε ως παιδιά #1

199views

Σαν παιδιά λοιπόν, όλοι μας είχαμε σχηματίσει στο μικρό μας μυαλουδάκι, μπόλικες θεωρίες και σενάρια που πιστεύαμε για τούτο τον περίεργο κόσμο στον οποίο ζούμε. Μάλιστα, κάποια από αυτά δεν καταρρίφθηκαν και πολύ παλιά, αλλά μας συντρόφευαν μέχρι πρόσφατα και όταν μάθαμε την αλήθεια ή ότι δεν ισχύουν; Γκρεμίστηκε όλη η κοσμοθεωρία μας! Για πάμε να δούμε λοιπόν κάποια από αυτά…

#1

Θα ξεκινήσω με την δική μου μεγαλύτερη παιδική φοβία, που δεν ήταν άλλη από την σκωληκοειδίτιδα.

Γενικότερα ρε παιδί μου φοβόμουν τα νοσοκομεία και τα χειρουργεία, αλλά θυμάμαι να λέω ότι προτιμούσα να πεθάνω παρά να πάθω σκωληκοειδίτιδα. Ίσως το είχα συνδυάσει τόσο άσχημα στο μυαλό μου γιατί πίστευα πως όταν παθαίνεις σκωληκοειδίτιδα, αρχίζουν και βγαίνουν σκουλήκια στην κοιλιά σου τα οποία μεγαλώνουν εκεί και έπειτα μετακινούνται και ζούνε σε όλο σου το σώμα.

Έτσι, θυμάμαι πως με τον παραμικρό πονόκοιλο που με έπιανε, έτρεμα και έκλαιγα και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να έχω χιλιάδες σκουλήκια μέσα μου. Και θα μου πεις τώρα ότι η σκωληκοειδίτιδα είναι κάτι αρκετά συχνό, ε ίσως για αυτό φοβόμουν ακόμα πιο πολύ. Και αν αναρωτιέστε αν τελικά έκανα ποτέ, όχι την γλύτωσα την πανούργα!

#2

Και θα περάσω σε μια απορία την οποία είχαμε όλοι μας πιστεύω ως παιδιά. Ακούγοντας λοιπόν τους μεγαλύτερους και πιο συχνά τους γονείς μας να συζητάνε για λεφτά και για την οικονομική κρίση  και πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, πάντα αναρωτιόμουν ότι αφού ο κόσμος δεν έχει πολλά λεφτά, γιατί απλώς δεν τυπώνουμε περισσότερα; Και εκεί που καθόμουν ήσυχη, πεταγόμουν μες τη συζήτηση με το αθώο μου μυαλό και πιστεύοντας ότι έχω βρει την λύση για ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, έλεγα με περηφάνια: «μα είναι χαρτί, γιατί δεν πάμε να φτιάξουμε κι άλλα χαρτονομίσματα;»

#3

Και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ένα φαινόμενο που δεν το λες και πολύ παλιό, αλλά έστω και λίγο πρέπει να το παραδεχτούμε ότι όλοι μας το πιστέψαμε. Και μιλάω για την καταστροφή του κόσμου στις 21.12.2012. Μπορεί να μην ήμασταν πολύ μικροί, αλλά είχαμε υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου από όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, είχε βγει και εκείνη η ριμάδα η ταινία που ήταν κάπως αδύνατον να μην επηρεαστείς και εσύ και να πιστέψεις ότι ναι, για να το λένε όλοι μπορεί τελικά και να καταστραφούμε στα αλήθεια. Εν τω μεταξύ, θυμάμαι να ξυπνάω με έναν τρόμο εκείνο το πρωί και να κοιτάω έξω από το παράθυρό μου για να δω αν ο κόσμος είναι όπως τον άφησα ή αν είχε έρθει η συντέλεια.

#4

Ακόμη μια φορά επηρεασμένοι από την τηλεόραση και τα παιδικά ή αλλιώς μικιμάους όπως τα λέγαμε, μικροί, πολλοί είχαμε την αντίληψη ότι στις δυο άκρες του ουράνιου τόξου υπάρχει ένα τσουβάλι με χρυσά νομίσματα. Δεν ήταν λίγες βέβαια οι φορές που με το μάτι προσπαθούσα να βρω την αρχή ή το τέλος του ουράνιου τόξου και έψαχνα να δω τα τσουβάλια. Έλα και εσύ το έκανες, παραδέξου το!

 

Φυσικά τα πράγματα που πιστεύαμε σαν παιδιά δεν είναι μόνο αυτά, αλλά άμα συνεχίσω να γράφω, αυτό το άρθρο θα καταντήσει τόμος. Οπότε θα ολοκληρώσουμε σεκάποιο επόμενο άρθρο, για αυτό stay tuned..

Leave a Response