ΛΙΓΟ ΑΠ'ΟΛΑΤΣΙΛ

Προς όλους τους λάτρεις της βροχής.

308views

Είναι απίστευτη τύπισσα η βροχή.

Ξεκινάει από το πουθενά και τελειώνει πάντα απότομα. Όποτε αυτή θέλει. Κανείς δεν μπορεί να την πειράξει, να την ελέγξει ή να την σταματήσει.

Από όποια πλευρά και αν το πιάσουμε το ζήτημα, η βροχή είναι ερεθιστική. Όταν ήμουν μικρή θεωρούσα την βροχή ως κάτι μαγικό και περίεργο. Μεγαλώνοντας εξακολουθούσα να μην βλέπω την βροχή ως ένα απλό  καιρικό φαινόμενο αλλά συνέχισα να πιστεύω πως είναι κάτι άλλο,ίσως ένας τρόπος να βιώνεις την μαγεία, ή καλύτερα η ίδια η μαγεία.

Από την άλλη, πολλές φορές η βροχή θα σου έχει καταστρέψει ραντεβού.  Θα σου έχει ακυρώσει διακοπές, επαγγελματικές υποχρεώσεις. Σίγουρα θα σου έχει στερήσει την συναυλία που περίμενες μήνες, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Και όλα αυτά είναι μόνο το εύκολο κομμάτι!

Μην ξεχνάμε όλες εκείνες τις στιγμές που σε έκανε λούτσα και ας είχες μόλις φτιάξει μαλλί. Τις στιγμές που τα καινούργια σου ρούχα φρέσκο πλυμένα ρούχα μόλις ξαναμπήκαν στον πάτο των άπλυτων. Τις στιγμές που πάνω που έχεις γίνει παπί, καταριέσαι την αναθεματισμένη χαλασμένη σου ομπρέλα.

Επίσης, θα είναι έγκλημα αν δεν αναφερθώ στις ώρες που η βροχή πέφτει στη γη σαν ασταμάτητος καταρράκτης. Νιώθεις ότι θα μείνεις εγκλωβισμένος στο σπίτι ή ακόμα χειρότερα στο αμάξι. Μην ξεχνάμε το σημείο με το αμάξι όπου οι υαλοκαθαριστήρες χαροπαλεύουν κυριολεκτικά με την βροχή. Μια άνιση μάχη που εκείνη πάντα θα κερδίζει. Αλλά τι να κάνουμε αφού δεν μπορούμε να τις κρατήσουμε κακία; Αφού είπαμε είναι ωραία τύπισσα η βροχή.

Και αφού δεν μπορείς να της αντισταθείς, τότε απόλεσε την!

Η βροχή είναι ένας τρόπος εκδήλωσης της ελπίδας.Σου θυμίζει πως μετά από κάθε καταρρακτώδης βροχή, ξεπροβάλλει ένα ουράνιο τόξο. Άλλο μαγικό φαινόμενο πάλι και αυτό. Μα πόσο τρελός είναι πια αυτός ο πλανήτης;

Ίσως τελικά η βροχή να είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της μαγείας. Είναι πανέμορφη, είναι αέρινη, αδιαφανή, ναι, η βροχή είναι απίθανη!

Είναι φορές, όμως, που η βροχή σου προκαλεί θλίψη. Και άλλες πάλι που σε κάνει να ελπίζεις σε έναν γυρισμό και σε παραπέμπει σε μια στενάχωρη ανάμνηση.

Ώρες ώρες νομίζεις πως έχει φωνή η άτιμη. Θαρρείς πως τραγουδάει. Αλλά δεν είναι μόνο ο ήχος! Είναι το γαλήνιο άκουσμα της καθώς σκορπάει στους δρόμους, σε συνδυασμό με την περίεργη αίσθηση που αφήνει η μυρωδιά της.

Τέτοιες στιγμές νιώθεις πως ολόκληρη η φύση βρίσκεται σε αγαλλίαση και η κάθε τρίχα σου σηκώνεται. Τότε είναι που βιώνεις το μεγαλείο της βροχής και βάζω στοίχημα πως ένας ζεστός καφές αρμόζει τέλεια για αυτήν την περίσταση.

Θαρρείς πως θα βουλιάξει η ψυχή σου στην υγρασία.

Αν και εσύ λατρεύεις την βροχή σίγουρα δεν είσαι ο μόνος. Ειδικά άμα διανύεις μια περίοδο στην ζωή σου που ο έρωτας σε έχει χτυπήσει κατακούτελα, τότε η βροχή γίνεται ένα μέσο έκφρασης σου.Όλοι οι ερωτευμένοι αγαπούν την βροχή, μιας και όλα μοιάζουν λίγο πιο ερωτικά όταν βρέχει.

Εσύ έχεις χορέψει ποτέ στην βροχή; Έχεις τρέξει ποτέ στην βροχή; Έχεις κάνει ποτέ τρέλες στις βροχή;

Έχεις νιώσει ποτέ αυτό το συναίσθημα που η αδρεναλίνη σου ανεβαίνει στα ύψη; Εκείνο το συναίσθημα που νιώθεις πως ο χρόνος έχει σταματήσει, ενώ ταυτόχρονα μια παλιά ανάμνηση ξεδιπλώνεται μπροστά σου;

Για σένα που το ‘χεις νιώσει, ξέρεις πως ο χρόνος σταματάει εκεί. Δεν έχεις πουθενά αλλού να πας μετά. Δεν θέλεις να φύγεις, ούτε μπορείς. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σκέφτηκες ή τι θυμήθηκες. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί σε ποιον κόσμο ταξίδεψες. Μόνο εσύ και αυτή. Για αυτό την αγαπάς την βροχή, γιατί μέσα της καθρεφτίζεται ο εαυτός σου.

Και ύστερα όλα τέλειωσαν. Ξαφνικά άνοιξε ο ουρανός και βγήκε η λιακάδα.

Leave a Response