ΛΟΒΣΧΕΣΕΙΣ

Προς υπεράσπιση της ξεπέτας (και της σχέσης)

672views

Αν ρωτάς εμένα οι άνθρωποι φτιάχτηκαν για να γίνονται ζευγάρια. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο μισό, έρωτας με την πρώτη ματιά και τα σχετικά, ούτε και θεωρώ ότι κάποιος είναι ανολοκλήρωτος χωρίς το σύντροφο του. Πιστεύω όμως ότι σίγουρα είναι πιο ευτυχής, πιο ήρεμος και πιο ευχαριστημένος από τη ζωή όταν έχει δίπλα του το σωστό άνθρωπο. Όχι οποιονδήποτε άνθρωπο … Τον σωστό. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα μας.

Κι έτσι πέφτω σε ένα αδιέξοδο στις σκέψεις μου. Γιατί παρόλο που στ’αλήθεια πιστεύω ότι η ευτυχία κρύβεται σε μια υγιή σχέση, θεωρώ ότι η ίδια η λέξη ευτελίζεται στην εποχή μας και ότι έχουμε κάπως ξεχάσει τι σημαίνει. Βλέπω γύρω μου σχέσεις ανούσιες μεταξύ ατόμων που δε βλέπουν τίποτα στον άλλο παρά πρόσκαιρη ευχαρίστηση και ένα αντικείμενο για να κυκλοφορούν ή για να τους κυκλοφορεί. Σχέσεις άρρωστες, εξαρτημένες με τη ζήλια και τον εγωισμό να κυριαρχούν και τη συντροφικότητα να χάνεται.

Και έτσι περνάμε στην άλλη κατηγορία ανθρώπων… Τους «δεν κάνω σχέσεις». Μπορείς να τους κατηγορήσεις; Ίσως…

Παρασυρμένοι από το πλήθος των κενών σχέσεων, δεν δίνουν οι ίδιοι την ευκαιρία στον εαυτό τους να νιώσουν όμορφα και κάνουν κενές ξεπέτες δίχως νόημα, σώματα και αντικείμενα γίνονται ένα… Ή μήπως όχι;

Μπορείς πραγματικά να κάνεις ξεπέτες και να βλέπεις τους παρτενέρ σου ως ανώνυμα αντικείμενα, όπως μας πλασάρουν χρόνια τώρα σειρές και ταινίες με το στερεοτυπικό άντρακλα-ελεύθερο πνεύμα που γράφει το όνομα της κοπέλας στο πακέτο με τα τσιγάρα για να το θυμάται την άλλη μέρα το πρωί (μια μπύρα σε όποιον ξέρει από ποια ελληνική σειρά είναι αυτή η σκηνή).

Μπορείς όμως να κάνεις περιστασιακό σεξ με νόημα…

Δεν είναι ντροπή να παραδέχεσαι ότι δεν είσαι έτοιμος για σχέση.

Ίσως και με τον τρόπο αυτό να σέβεσαι περισσότερο τον εαυτό σου και τις ίδιες τις σχέσεις. Δεν είναι – δεν θα πρεπε να είναι – κατακριτέο το να μην είσαι ψυχολογικά έτοιμος να αφιερώσεις μέρος της ζωής σου σε κάποιον (γιατί αυτό είναι η σχέση), να μην είσαι έτοιμος να δεθείς με κανέναν τόσο, να μην είσαι διατεθειμένος να βάλεις κάποιον πάνω από τις σπουδές σου, τη δουλεία σου, το πάθος σου για κάτι που σε αναγκάζει να μετακινείσαι συχνά, να μην είσαι σε θέση να υποσχεθείς σε κάποιον ένα κάποιο μέλλον γιατί ούτε εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις που πας, και να το παραδέχεσαι. Είναι υπευθυνότητα, είναι ωριμότητα, είναι ειλικρίνεια προς τον εαυτό σου και προς τον άλλον ρε γαμώτο.

Και για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι υπάρχει μια μαγεία στις σχέσεις που δεν είναι σχέση. Όχι τόσο στις απλές ξεπέτες αλλά σ’αυτά που εγώ ονομάζω κατά συρροή ξεπέτες και στα friends with benefits. Ας πούμε ότι σου δίνουν εμπειρίες που δεν τις έχεις ζήσει όχι τόσο γιατί αυξάνεις τα stats σου, όσο γιατί αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση και άνεση με το σώμα σου, γιατί κάθε άτομο το αγγίζεις και σε αγγίζει διαφορετικά και μπορεί πραγματικά να ανακαλύψεις νέους ορίζοντες ηδονής και γιατί μια στο τόσο μπορεί να πετύχεις και κάποιον που να έχετε την απόλυτη χημεία και εκεί η απόλαυση περνάει σε άλλα επίπεδα.

Α, και για τις 5 κουβέντες που θα ανταλλάξεις με ένα άτομο που με το ζόρι ξέρεις αλλά σας έφεραν κοντά τα σώματα σας. Και ανάμεσα σε φιλιά και τσιγάρα θα του ξεφύγουν μερικές αλήθειες που θα σου αλλάξουν και σένα οπτική έστω και για μερικά λεπτά.

Κανένας από τους δύο δεν φέρεται λάθος ή σωστά ψάχνοντας σχέση ή ξεπέτα… Όλοι θα φάμε τα μούτρα μας ανεξάρτητα από το ποιο από τα δύο κυνηγάμε και όλοι θα κριθούμε και δυστυχώς θα κρίνουμε.

Σκοπός είναι να ψάχνεις αυτό που κάνει εσένα να περνάς καλά, να απολαμβάνεις το σεξ και τον έρωτα ή και τα δύο ή κανένα.

1 Comment

  1. Συγχαρητήρια Χρυσάνθη, έχεις εξαιρετική πένα, καθαρή σκέψη και άποψη!

Leave a Response