STORIESUncategorized

Summer body… it is YOUR BODY!

93views

Είναι καλοκαίρι! Σχεδόν όλοι μας έχουμε ξεκινήσει τις λατρεμένες μας εξορμήσεις στις παραλίες!

Μαγιό, ηλιοθεραπεία, αντηλιακό, βουτιές, ρακέτες…μπρατσάκια και όλες αυτές οι λέξεις που ξεκινούν να έρχονται ξανά στο λεξιλόγιο μας και μας θυμίζουν την αίσθηση της ξεγνοιασιάς.Εκτός από ένα. Το σώμα μας!

Είναι η μοναδική σκέψη που ανησυχεί και στρεσάρει μεγάλο ποσοστό των  ανθρώπων,  άντρες και γυναίκες. Οι μεν για το πώς θα εμφανιστούν στην παραλία χωρίς κοιλιακούς, πλάτες και δικέφαλους (λαϊκιστήν μπράστα) και οι δε στο πώς θα χάσουν την κυτταρίτιδα, τα ”ψωμάκια” και την κοιλίτσα. Όλες αυτές οι ανησυχίες οδηγούν τους περισσότερους  σε λύσεις όπως δίαιτες express, υπερβολική άσκηση εως και αφαγία, ενώ οι ανασφάλειες, τα κόμπλεξ και το αίσθημα κατωτερότητας…κάνουν πάρτι!

Όσο η ενασχόλησή μας με τα social media μεγαλώνει και η πρόσβασή μας σε αυτά γίνεται συχνότερη, πολύωρη και αμεσότερη τόσο τα ιδανικά πρότυπα ομορφιάς  θα επηρεάζουν την ιδέα που έχουμε για τους εαυτούς μας και για το σώμα μας.

Προσπαθούμε να μοιάσουμε σε κάτι ”ιδανικό” ”όμορφο” και ”κοινωνικά θαυμαστό” ξεχνώντας το τι είναι το ιδανικό  για την ψυχή μας. Πιστεύουμε ότι με το να αποκτήσουμε ένα γυμνασμένο και γραμμωμένο σώμα θα έχουμε μια καλύτερη κοινωνική ζωή, γιατί έτσι δίδαξε το instagram.

Όμως να θυμίσω, ότι στο instagram υπάρχει και το photo edit, που μπορεί να δείχνει ακόμα και έναν  ελέφαντα… γαζέλα!

Είναι λυπηρό να αφήνουμε ορισμένες φωτογραφίες, βίντεο ή ακόμα και λόγια να αλλάζουν αυτό που είμαστε ή αυτό που θέλουμε πραγματικά να είμαστε. Τι και αν δεν έχεις κοιλιακούς; Τι και αν η κυτταρίτιδα έχει κάνει την εμφάνισή της; Αυτά δεν έχουν να πουν τίποτα για το ποιός είσαι, ούτε για το πόσο ”sexy” είσαι.

Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί κάποιος να μην είναι τόσο της γυμναστικής; Ή το σώμα του να είναι με τέτοιο τρόπο δομημένο που να μην μπορεί να εμφανίσει τόσο φουσκωμένους μύες όση γυμναστική και να κάνει. Ή ακόμη να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας που να μην του επιτρέπει να ασκηθεί. Από την φύση μας έχουμε διαφορετικές προδιαγραφές, ικανότητες και ταλέντα και αντί να εστιάσουμε σε αυτά, εστιάζουμε στο τι δείχνουν οι εικόνες.

Δενείμαστε όλοι ίδιοι με όλους και ούτε πρέπει να είμαστε.

Τόσες προσπάθειες για να φτάσουμε το ”τέλειο” σώμα, καταστρέφοντας πολλές φορές την υγεία μας. Και όχι δεν φταίνε ούτε τα media ούτε τα σχόλια των άλλων  για αυτό. Αυτά καλώς ή κακώς δεν πρόκειται να σταματήσουν να υπάρχουν όσο και αν το θέλουμε. Εμείς φταίμε. Εμείς που αντί να αγαπήσουμε το σώμα μας και να το φροντίζουμε, το κατηγορούμε και δημιουργούμε στους εαυτούς μας ανασφάλειες και άσχημες σκέψεις.

ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΊΖΟΥΜΕ! Όχι να προσπαθούμε να το κάνουμε κάτι άλλο από αυτό που είναι. Ναι, καλή είναι και η γυμναστική και η σωστή διατροφή και όλα αυτά, αλλά να τα κάνουμε επειδή το θέλουμε και είναι αποδεδειγμένα  καλό για την υγεία μας…όχι γιατί ”έτσι πρέπει να βγω στην παραλία”. Να θαυμάζεις τον εαυτό σου για όλα εκείνα που είναι και μπορεί να κάνει, όχι να τον  υποτιμάς για όλα αυτά που δεν έχει.

Αυτοπεποίθηση, δυναμικότητα και ηρεμία. Αυτά χρειάζεσαι. Το κυριότερο απ’ όλα είναι να είσαι καλά μέσα σου, για να μπορείς να χαίρεσαι την κάθε στιγμή της ζωής σου. Και άσε τους άλλους να νομίζουν  ότι η ευτυχία βρίσκεται σε ένα καλοσχηματισμένο sixpack. Μμμ…σιγά!

Η παραλία λοιπόν σε περιμένει πιο όμορφο/η από ποτέ γιατί τώρα ξέρεις. ΑΓΑΠΑ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!

Υπέροχο δεν ακούγεται;

 

Leave a Response