ΤΑΞΙΔΙΑ

Sun την Χαλκιδική δεν έχει!

255views

Tο καλοκαίρι έχει ήδη φτάσει και, παρά την εξεταστική, εμάς το μυαλό μας είναι στις διακοπές και στις παραλίες. Και δε λέω ωραία τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου αλλά ειδικά εμείς στη Θεσσαλονίκη δε γίνεται να μη πάμε έστω για ένα σαββατοκύριακο στη Χαλκιδική. Γιατί μέσα σε όλα τα ωραία που έχει η Θεσσαλονίκη είναι και ότι έχει δίπλα τη Χαλκιδική.

Από πού να ξεκινήσουμε από το πρώτο πόδι και τη ξέφρενη ζωή που έχει και ενδείκνυται κυρίως για τους νέους ή για το δεύτερο πόδι με τις υπέροχες παραλίες του που είναι πιο ήσυχα κυρίως πιο οικογενειακά.

  • Πρώτο Πόδι

Το πρώτο πόδι είναι γνωστό για τα ξέφρενα πάρτι και τη νυχτερινή ζωή. Βρίσκεται πρώτο στις προτιμήσεις της νεολαίας για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις. Το δίδυμο Καλλιθέα – Χανιώτη αποτελούν το ‘’κλαμπίστικο’’ δίδυμο. Η Καλλιθέα με τις όμορφες παραλίες αλλά φημίζεται κυρίως για τη νυχτερινή ζωή, ενώ από την άλλη η Χανιώτη και το Πολύχρονο είναι γνωστά για τα beach bar που το πάρτι ξεκινάει από το μεσημεράκι και φτάνει μέχρι αργά το βράδυ.

Από την άλλη είναι και το Ποσείδι για τους λάτρεις του camping με το φοιτητικό camping του ΑΠΘ, το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και όχι μόνο. Διοργανώνοντας ολονύχτια πάρτι στο beach bar.

Επίσης για όσους θέλουν να απολαύσουν μια πανέμορφη παραλία με ωραία θάλασσα υπάρχει και το Σάνι.

  • Δεύτερο πόδι

Το δεύτερο πόδι θα το χαρακτηρίζαμε ως πιο οικογενειακό προορισμό καθώς θα λέγαμε ότι είναι πιο «ήσυχος» προορισμός συγκριτικά με το πρώτο πόδι. Παρόλα αυτά έχει φοβερές παραλίες που μπορούν να απολαύσουν οι νέοι.

Μαγευτικές παραλίες όπως ο «Παράδεισος» , λίγο πριν φτάσουμε στο Μαρμαρά. Πρόκειται για μια αμμώδη παραλία λίγο ιδανικά για οικογένειες. Άλλη μία παραλία που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα μετά τη Νικήτη προς το Μαρμαρά είναι η Ακτή Ελιάς πρόκειται για μια παραλία τεσσάρων χιλιομέτρων. Πήρε το όνομα της από τους απέραντους ελαιώνες που υπάρχουν στη περιοχή.

Δε θα μπορούσα φυσικά να μην αναφέρω και τις Καβουρότρυπες , μία ίσως από τις πιο εξωτικές παραλίες της Χαλκιδικής. Σήμα κατατεθέν της είναι μια γοργόνα την οποία έχει σκαλίσει κάποιος ανώνυμος καλλιτέχνης στον βράχο. Αποτελεί επίσης ένα από τα αγαπημένα καταφύγια γυμνιστών.

Για το τέλος άφησα τον Αρμενιστή ένα κάμπινγκ που είναι πρώτο στις προτιμήσεις της νεολαίας.

 

Ότι και να κάνεις το καλοκαίρι είτε πας Χαλκιδική είτε όχι να περάσεις τέλεια! Λίγη υπομονή με την εξεταστική και το καλοκαίρι είναι κοντά!

Leave a Response