ΤΑΞΙΔΙΑΤΣΙΛ

Τα φοιτητικά χρόνια είναι για ταξίδια!

264views

Τα φοιτητικά χρόνια είναι τα πιο ξέγνοιαστα της ζωής μας. Έχουμε τελειώσει το σχολείο, έχουμε περάσει σε κάποια σχολή παρόλα αυτά όπως και να το κάνουμε δεν είναι το ίδιο με το σχολείο, δεν υπάρχει η καθημερινή επαφή , το τόσο φορτωμένο πρόγραμμα. Τη θέση του φόρτου εργασίας έχουν πάρει οι καφέδες, τα τσιγάρα , τα ποτά και τα ξενύχτια. Αυτόν τον ελεύθερο χρόνο που έχεις φρόντισε να τον αξιοποιήσεις εποικοδομητικά. Ταξίδεψε! Μην αφήνεις το χρόνο που έχεις ανεκμετάλλευτο.

Τα ταξίδια είναι εμπειρίες, είναι μαθήματα ζωής. Γεμίζεις μπαταρίες, γνωρίζεις νέους πολιτισμούς, νέες γεύσεις, νέους ανθρώπους. Κάθε ταξίδι μας φέρνει πιο κοντά στον εαυτό μας, στην προσωπική μας αναζήτηση. Μας κάνει να ανακαλύψουμε κρυφές πτυχές του εαυτού μας , βαθύτερες ανησυχίες και επιθυμίες μας. Ανοίγει τους ορίζοντες μας.

Είτε ταξιδεύεις μόνος σου είτε με παρέα τα οφέλη είναι απεριόριστα. Κάπου είχα διαβάσει ότι «το ταξίδι είναι το μόνο πράγμα, που ξοδεύοντας χρήματα θα σας κάνει πιο πλούσιους». Όταν θα ταξιδέψεις μόνος σου θα γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου , θα έρθεις πιο κοντά με τις σκέψεις σου, τις απόψεις σου , τις ιδεολογίες σου. Από την άλλη όταν ταξιδεύεις με φίλους είναι διαφορετικά. Έρχεστε πιο κοντά, φτιάχνετε μαζί αναμνήσεις, μαθαίνεις μικρές καθημερινές τους συνήθειες.

Οι λόγοι για να ταξιδέψει κάποιος μπορεί να είναι πολύ και διαφορετικοί. Από τις διακοπές του καλοκαιριού, από ένα απλό τριήμερο για ξεκούραση μέχρι ένα ταξίδι στο εξωτερικό για την ανακάλυψη νέων τόπων, πολιτισμών και ανθρώπων. Όποιος κι αν είναι ο σκοπός του ταξιδιού καν’ το χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μπορεί να περάσεις μήνες κάνοντας οικονομία για να μαζέψεις τα χρήματα για το πολυπόθητη ταξίδι. Σα φοιτητής να περάσεις μέρες ατελείωτες με μακαρόνια. Αλλά πίστεψε με η ανταμοιβή που θα λάβεις από το ταξίδι θα αξίζει και με το παραπάνω. Οι εμπειρίες που θα προσκομίσεις θα είναι ανεκτίμητες.

 

Επειδή λοιπόν τα φοιτητικά χρόνια δε γυρίζουν πίσω όπως και οι ευκαιρίες επίσης δε γυρίζουν πίσω κάνε όσα περισσότερα ταξίδια μπορείς, είτε κοντινά είτε μακρινά, είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή ακόμα κι απ’ αυτή θα βγεις κερδισμένος. Τα ταξίδια είναι εμπειρίες ζωής που κουβαλάς μια ζωή.

Leave a Response