ΣΧΕΣΕΙΣΦΙΛΙΕΣ

Τα ”χαλαρά” ποτά με τους κολλητούς

392views

Και εκεί που έχεις κάνει το μπανάκι σου, έχεις βάλει τις πιο χουχουλιάρικες πιτζαμούλες σου και ετοιμάζεσαι να βάλεις την αγαπημένη σου σειρά γιατί καμία διάθεση δεν έχεις να βγεις και θέλεις να αράξεις σπίτι με την ησυχία σου… τσουπ! Χτυπάει το τηλέφωνο. Έχει κανονίσει λέει όλη η παρέα για ένα χαλαρό κρασάκι. Και πώς να πεις όχι ; Να χαλάσεις την παρέα κρίμα είναι. “Θα έρθω”, λες, “αλλά για λίγο”. «Ναι ρε κι εμείς δεν είμαστε για πολλά». Λέτε και ξεκινάτε με την ελπίδα ότι θα γυρίσετε νωρίς σπίτι. Χωρίς να έχετε στο μυαλό σας τι θα ακολουθήσει.

Και βγαίνετε και το ένα κρασί γίνονται δύο και τα δύο τρία και πάει λέγοντας. Και όσο περνάει η ώρα, τόσο πιο ωραία περνάτε. Και κάπου εκεί που έχει αρχίσει να περνάει η ώρα πετάει κάποιος την ιδέα να συνεχίσετε για ποτό ή ακόμα καλύτερα πάρετε μπουκάλι και να πάτε σε κάποιο σπίτι. Γιατί, μεταξύ μας τώρα, αλλά τα καλύτερα μεθύσια τα έχουμε κάνει σε σπίτια με τους κολλητούς και όχι στα clubs.

Και κάπως έτσι, αντί να γυρίσεις σπίτι νωρίς, γυρνάς νωρίς…το πρωί. Και την επόμενη μέρα, με ένα κεφάλι καζάνι προσπαθείς να θυμηθείς τι προηγήθηκε το τελευταίο βράδυ κι αναρωτιέσαι πως την πάτησες έτσι ενώ είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου ότι θα βγεις για λίγο. Όμως ανάμεσα στα κενά μνήμης έχεις δημιουργήσει τις πιο όμορφες αναμνήσεις.

Και κάπου εκεί έρχεται και η περιβόητη φράση που όλοι την έχουμε πει πάνω από μια φορά – και θα την ξανά πούμε- ‘’δεν θα ξανά πιω’’. Μεταξύ μας τώρα, αλλά είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχουμε πει και κατά βάθος το ξέρουμε. Γιατί ξέρουμε ότι και την επόμενη φορά στο επόμενο τηλεφώνημα για ‘’χαλαρό’’ ποτό πάλι δε θα πούμε όχι, πάλι θα γυρίσουμε πρωί και θα έχουμε περάσει και από τα καλύτερα μας βράδια.

Πόσες βραδιές οργανώναμε μέρες πριν, πόσους εξόδους περιμέναμε πως και πως γιατί πιστεύαμε ότι θα είναι οι καλύτερες και τελικά μας διέψευσαν. Πόσα βράδια αντίθετα δεν είχαμε καμία διάθεση να βγούμε, ήμασταν στα κάτω μας, είχαμε νεύρα ή ήμασταν κουρασμένοι και παρόλα αυτά περάσαμε ανέλπιστα καλά.

Ας ξεχάσουμε λοιπόν τη φράση ‘’χαλαρό’’ ποτό κι ας πάρουμε απόφαση ότι δεν υφίσταται στην παρέα μας και είναι ένα μεγάλο ψέμα. Μάλλον θα ήταν προτιμότερο να βγούμε με τη διάθεση ότι θα γίνει χαμός και εν τέλει να γυρίσουμε σπίτι μια φυσιολογική ώρα ξενερωμένοι. Γιατί όταν θα βγούμε χωρίς καμία διάθεση, τελικά θα περάσουμε καλύτερα από κάθε άλλη φορά  και μάλλον θα γυρίσουμε σπίτι “καροτσάκι”.

Τα βράδια αυτά είναι αυτά που τελικά μας μένουν αξέχαστα, που συζητάμε με τους φίλους μας κατά καιρούς, που έχουμε κάνει ίσως τις μεγαλύτερες γκάφες μας, τις οποίες παρόλο που θα θέλαμε να ξεχάσουμε στην πραγματικότητα γελάμε και μας αρέσει που γελάνε και οι φίλοι μας. Γιατί αν δεν είχαμε αυτά με τι θα γελούσαμε τώρα; Τι θα είχαμε να θυμόμαστε;

Τα καλύτερα βράδια τελικά ξεκίνησαν με ένα “εγώ δε θα βγω” , “δεν είμαι για πολλά σήμερα” , ” θα γυρίσω νωρίς” και άλλα παρόμοια και τελικά καταλήξαμε να φτιάχνουμε όμορφες και ανεπανάληπτες αναμνήσεις.

Leave a Response