ΛΟΒΣΧΕΣΕΙΣ

Τι σημαίνει για εμένα “διεκδίκηση” σε μία ερωτική σχέση

651views

Που λέτε, πρόσφατα, είχα μια συζήτηση με κάποιους καλούς μου φίλους και φίλες για το πως οι γυναίκες και οι άντρες βλέπουν το θέμα της “διεκδίκησης” επάνω σε μια ερωτική σχέση. Η αλήθεια είναι ότι είχα εντελώς διαφορετική άποψη και από τους άντρες και από τις γυναίκες της κουβέντας. Και αυτό, γιατί εγώ πάντα στις σχέσεις μου, έβαζα και βάζω και στην τωρινή μου, ένα παράγοντα στα συναισθήματα και την αγάπη, που για άλλους μπορεί να θεωρηθεί και μειονέκτημα και για άλλους πλεονέκτημα. Βάζω ως γνώμονα την λογική.

Η λογική, το μυαλό. Όπως θέλετε πείτε το. Πολλοί βλέπετε μιλάνε για το θέμα της “διεκδίκησης” και μιλάνε για συναισθήματα. Μιλάνε για την τρέλα, μιλάνε για την χημεία, μιλάνε για την θέληση, μιλάνε για το κρεβάτι. Όλες οι πτυχές της διεκδίκησης, όπως τις βλέπει ο κάθε ένας από εμάς. Διεκδίκηση του ερωτικού σου αμόρε για άλλους μπορεί να είναι η ζήλια και το “σκάσιμο” στο στήθος, όταν βλέπεις το κορίτσι ή το αγόρι σου, να μιλάει με άτομο αντίθετου φύλου ή ακόμα να έχει φιλία με άτομο του αντίθετου φύλου, πράγμα το οποίο δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται τόσο “ταμπού” για πολλούς. Διεκδίκηση μπορεί να είναι μέχρι και το να στείλεις μήνυμα όταν βρίσκεσαι έξω με φίλους, δείχνοντας και καλά το ενδιαφέρον σου.

Για εμένα, δεν έχουν καμία σχέση αυτά. Η διεκδίκηση για εμένα είναι τρία απλά πράγματα, τα οποία θα αναλύσουμε και παρακάτω.

1) ΠΊΣΤΗ: Το να είσαι πιστός στον ή στην σύντροφο σου, είναι για εμένα και για πάντα θα είναι το Α και το Ω της σχέσης. Τι να την κάνεις την καύλα και την χημεία, που λέει και ο φίλτατος Δεγαμινιώτης, αν δεν υπάρχει πίστη; Οι πειρασμοί που κυκλοφορούν έξω είναι πολλοί. Υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες, όπου ο καθένας έχει την δική του προσωπικότητα και έχει το δικό του mindset ως προς τον ιδανικό άντρα ή ως προς την ιδανική γυναίκα. Ωστόσο, τα δύο άτομα σε μία σχέση πρέπει να είναι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί σε όλα. Και με την πίστη οδηγούμαστε άμεσα στο επόμενο στοιχείο που πρέπει να υπάρχει, ώστε να θεωρούμε ότι υπάρχει η “διεκδίκηση”.

2) ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ: Ήταν αναμενόμενο ότι πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη μετά την πίστη. Γιατί ναι μεν, μπορεί και τα δύο μέλη της σχέσης να είναι πιστά το ένα στο άλλο, ωστόσο οι κακές σκέψεις που κυκλοφορούν στο μυαλό μας, μας κάνουν πολλές φορές να αμφιβάλλουμε για το άλλο μας μισό. Για αυτό, οφείλουμε να τις μετριάζουμε όσο μπορούμε και να δείχνουμε την εμπιστοσύνη μας στον άλλον. Σίγουρα, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τον κάθε έναν, ωστόσο, δεν μπορείς να στέκεσαι συνεχώς στην αφάνεια και την αβεβαιότητα ότι “κάτι μπορεί να γίνει”. Αφήστε τις χαζές διεκδικήσεις μέσω της ζήλιας ή του να δεις το κινητό του άλλου για να δεις αν παίζει κάτι και απλά αναπτύξτε την εμπιστοσύνη. Όταν ο άλλος θέλει να είναι εντάξει απέναντι σου, θα είναι. Το ιδανικό άτομο για σχέση θα στο δείξει εξαρχής, ότι δεν θέλει να κοιτάξει αλλού, παρά μόνο εσένα. Όταν θες να διεκδικήσεις τον άνθρωπο σου, πρέπει να τον εμπιστεύεσαι και να του το δείχνεις σε κάθε βήμα που θα κάνει.

3) ΣΥΖΉΤΗΣΗ: Για εμένα το τελευταίο κομμάτι που δείχνει ότι διεκδικείς τον άλλον, είναι η συζήτηση, με την οποία φυσικά συνεπάγεται και το ενδιαφέρον. Το να ακούς τους προβληματισμούς του άλλου σου μισού, όσο χαζοί και αν είναι ώρες-ώρες, πιστέψτε με, ανεβάζει πολύ την άποψη του για εσάς. Το να είσαι εκεί για τον άνθρωπο σου στα εύκολα και τα δύσκολα, ανεξαρτήτως των δικών σου προβλημάτων, είναι η καλύτερη διεκδίκηση που μπορεί να κάνει κανείς, για εμένα. Η κουβέντα με τις ώρες, ο χρόνος που θα περνάει σαν “νεράκι”. Όλα παίζουν ρόλο. Σίγουρα θα υπάρξουν οι στιγμές του ρομαντισμού, οι οποίες θα είναι έντονες και γεμάτες πάθος. Παρ’όλα αυτά, δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει μια υγιή σχέση χωρίς να υπάρξουν σοβαρές συζητήσεις και σοβαρό ενδιαφέρον να ακούσεις τον άνθρωπο σου. Το ενδιαφέρον και οι ατέλειωτες ώρες κουβέντας δεν μειώνουν τον ερωτισμό κατά την άποψη μου, αλλά αντιθέτως. Όσο πιο καλά ξέρεις τον άλλον, τόσο πιο αμοιβαίος και αληθινός θα είναι ο έρωτας σας. 

Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι τομείς, όπως το καλό “κρεβάτι”, τα κοπλιμέντα και πολλοί άλλοι που δείχνουν ότι υπάρχει ο παράγοντας της “διεκδίκησης”, ωστόσο βλέπετε από τα τρία τινά που σας παρουσίασα, ότι το μόνο που χρειάζεται μια καλή σχέση, που δείχνεις ότι θες τον άλλον, είναι πολύ απλά η λογική, ο σεβασμός και η κατανόηση μέσω της συζήτησης, της πίστης και της εμπιστοσύνης. Σας κάλυψα; 

Leave a Response