ΤΣΙΛ

Τηλεοπτικές φιλίες

315views

Συνήθως στις ελληνικές σειρές το βασικό κονσεπτ είναι κάποια ιστορία αγάπης. Κατά καιρούς όμως έχουμε δει να υμνείται και η φιλία. Είτε μέσα από διάφορες ιστορίες διακρίνοντας τη φιλία, είτε έχοντας ως βασικό θέμα τη φιλία. Όπως και να έχει έχουμε δει φιλίες που είτε τις ζηλέψαμε λίγο είτε ταυτιστήκαμε. Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις φιλίες που ξεχώρισαν μέσα από την ελληνική τηλεόραση.

Νικηφόρος – Μίμης – Παύλος(50-50)

Η τριάδα  Νικηφόρος – Μίμης – Παύλος νομίζω είναι η προσωποποίηση της φράσης ” Οι φίλοι δε σ’αφήνουν να κάνεις ποτέ βλακείες … μόνος σου” . Δεν υπήρχε τίποτα που να σκεφτεί ένας από τους τρεις , όσο τρελό κι αν ήταν και να μην το υποστηρίξουν οι άλλοι δυο χωρίς δεύτερη σκέψη. Παράλληλα βλέπουμε να εξυμνείται η αντρική φιλία καθώς και η κρίση της μέσης ηλικίας.

Ράνια – Λίλα ( Singles)

Τόσο αταίριαστες κι όμως τόσο αγαπημένες, η λίγο οξύθυμη Ράνια και η λίγο πιο κεφάτη Λίλα, όσο διαφορετικές κι αν ήταν όσους καβγάδες κι αν είχαν δεν έλειψε στιγμή η μία από το πλευρό της άλλης. Τις βλέπουμε στο πρώτο κύκλο να γνωρίζονται με τη Λίλα να αποτελεί την ενοχλητική γειτόνισσα που σπάει τα νεύρα της Ράνιας. Ενώ στους επόμενους κύκλους βλέπουμε τη Λίλα να αποτελεί την πιο πιστή φίλη και να τη βοηθάει ακόμα και στο μεγάλωμα του παιδιού της.

Στέλλα – Τούλα ( Είσαι το ταίρι μου)

Και ποιος δε το αγάπησε αυτό το δίδυμο; Μια φιλία στηριγμένη σε γερές βάσεις…στο φαγητό. Και μπορεί όντως οι περισσότερες ατάκες που συνδέθηκαν με τις δύο φίλες να είχαν σχέση με το φαγητό…και μεταξύ μας κορίτσια όλες λίγο πολύ έχουμε ταυτιστεί με κάποιες από τις ατάκες τους. Παρ’όλα αυτά δε θεωρώ πως το μόνο που τις έδενε ήταν το φαγητό αλλά αντίθετα υπήρχε μια ουσιαστική και αληθινή φιλία.

Θεοπούλα – Σοφία ( Παρά Πέντε)

Μπορεί μέσα από τη σειρά η βασική φιλία να ήταν αυτοί των πέντε πρωταγωνιστών που όσοι διαφορετικοί κι αν ήταν να δέθηκαν και να αγαπήθηκαν μεταξύ τους. Εγώ όμως διέκρινα και μια εξίσου δυνατή φιλία, αυτή της Σοφίας και της Θεοπούλας, που μας αποδεικνύει και τη διαχρονικότητα της φιλίας. Και ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το πόσο δυνάτη ήταν η φιλία τους; Και όποιος πάει να το κάνει τον προκαλώ να δει το τελευταίο επεισόδιο της σειράς όπου πεθαίνει η μία εκ των δύο αγαπημένων μας γιαγιάδων και στη συνέχεια ακολουθεί και η Θεοπούλα μη μπορώντας να αντέξει το χαμό της αγαπημένης της φίλης. Και ποιος δεν έχει συγκινηθεί με αυτό το τέλος;

Μπία – Σούλα – Καίτη ( Σαββατογεννημένες)

Άλλη μία σειρά του Καπουτζίδη, άλλη μια φορά που βλέπουμε διαφορετικούς ανθρώπους να ενώνονται από τη μοίρα και τελικά να γίνονται φίλοι. Και φυσικά αναφέρομαι που αλλού στη Καίτη , τη Σούλα και τη Μπία από τις Σαββατογεννημένες. Τρεις απατημένες και εξαπατημένες γυναίκες από τον ίδιο άντρα που έχουν κάθε λόγο να μισούν η μία την άλλη τους ενώνει ένας στόχος τα λεφτά. Κι ενώ στην αρχή προσπαθούν να εξοντώσουν η μία την άλλη στη πορεία δένονται και καταλήγουν όλες για μία και μία για όλες.

Ντένη – Φλώρα ( Δυο ξένοι)

Άλλο ένα αχτύπητο δίδυμο με άτακες που άφησαν εποχή. Μαλώνανε σα το σκύλο με τη γάτα. Όμως όταν αρρώστησε η Φλώρα και έπρεπε να ταξιδέψει στο εξωτερικό, η Ντένη στάθηκε στο πλευρό της όχι μόνο σα φίλη αλλά και σαν οικογένεια.

Φίλιππος – Στέφανος (Κλείσε τα μάτια)

Δε ξέρω πόσοι από εσάς έχετε δει αυτή τη σειρά. Ξέρω ότι ο Παπακαλιάτης φημίζεται για τις ερωτικές του ιστορίες και τις ερωτικές σκηνές κάτι που φυσικά δε το αμφισβητώ. Παρόλα αυτά, εγώ σε αυτή τη σειρά διέκρινα και τον πραγματικό ορισμό της φιλίας. Είδα τον έναν από τους δύο να μένει τυφλός και τον άλλον να παραμένει μαζί του να τον στηρίζει στον αγώνα και, πιστέψτε με, για καμία από τις δύο μεριές δεν ήταν εύκολο. Χρειάζεται τεράστια ψυχική δύναμη.

Leave a Response