ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟΛΙΓΟ ΑΠ'ΟΛΑ

Τύποι συμμαθητών που είχαμε στο σχολείο (Μέρος Β’)

194views

Δεν χρειάζεται να πω πολλά για αυτό το άρθρο. Ξέρω ότι υπάρχει πολλή αγάπη για τα διάφορα είδη ανθρώπων και είναι κάτι το οποίο, θα συνεχίσω εδώ. Ήρθε η ώρα λοιπόν, να συνεχίσουμε τα είδη των συμμαθητών που είχαμε στο σχολείο με το δεύτερο μέρος αυτού του special άρθρου. Οπότε, ας βουτήξουμε μέσα στην μπόλικη νοσταλγία και ας δούμε και τους υπόλοιπους τύπους παιδιών, που λίγο πολύ, όλοι μας είχαμε συμμαθητές στο σχολείο.

1) Οι “παντρεμένοι”

Μιλάμε για τα ζευγαράκια που τυχόν μπορεί να υπήρχαν στο σχολείο. Οι παντρεμένοι κυκλοφορούσαν παντού μαζί, χεράκι-χεράκι, το αγόρι δεν πήγαινε ποτέ σχεδόν στην παρέα του, αφού η κοπέλα φρόντιζε να τον έχει μαζί στην δικιά της (αχ άτιμες,από τότε ξέρατε την έννοια “παντόφλα”) και εννοείται ότι τα απογεύματα θα ερχόντουσαν πάλι στο σχολείο, πηδώντας στα κάγκελα, προκειμένου να έρθουν και πιο κοντά (if you know what I mean).

Δύο ήταν τα πιο σπαστικά στα ζευγαράκια.

Το πρώτο ήταν ότι και οι δύο, αφού ήταν σε σχέση, είχαν το τουπέ της μαγκιάς και της ωριμότητας, κάνοντας συζητήσεις με τις άλλες κοπέλες, περί σχέσεων, μέσα στο μάθημα και ιδιαίτερα για ζητήματα, όπως το ποιος πληρώνει στο πρώτο ραντεβού, το αν πρέπει να κερνάς τυρόπιτα από το κυλικείο ή όχι. Γενικότερα θέματα που βλέπεις και στο POL.

Το δεύτερο, ήταν ότι στα θρανία μας μπορεί να έβλεπες σε μια γωνία γραμμένο το “Σάκης και Χριστίνα= L.F.E”, με αποτέλεσμα έτσι να θες να τα πατήσεις και τα δύο κάτω στον λαιμό.

2) Ο απόβλητος

Μιλάμε για τον νούμερο 1 εγκληματία του σχολείου. Εννοείται πως καθόταν στο τελευταίο θρανίο, με όλα του τα βιβλία να βρίσκονται κάτω από αυτό, είχε πάντα μαζί του, δυναμιτάκια, αμπούλες βρωμιάς, τσιγάρα (συνήθως καπνό) και πάντα έκανε φασαρία, προκειμένου να πάρει απουσία.

Γινόταν πάντοτε το πρώτο θέμα στην συνέλευση γονέων και καθηγητών, ενώ για κάποιον λόγο τα περισσότερα από τα παιδιά, τον θαυμάζαμε και πολλές από τις κοπέλες τον ερωτεύονταν, κυρίως λόγω του στυλ του.

3) Το αγοροκόριτσο

Το κορίτσι που έκανε περισσότερο παρέα με τα αγόρια, παρά με τα κορίτσια, καθώς τα θεωρούσε “μικρά παιδάκια που ασχολούνται μόνο με τα νύχια και τα μαλλιά τους”. Το πιο cool (για εμένα) κορίτσι του σχολείου, που δεν είχε πρόβλημα να ακούει θέματα των αγοριών, ακόμη και για τα μόρια τους και να δίνει την δική της άποψη πάνω στα ζητήματα.

Εννοείται πως στα αθλήματα, έπαιζε πάντα μαζί μας και έπαιζε πιο σκληρά και από εμάς σε μερικά σημεία.

Τέλος, να αναφέρω το ότι τα υπόλοιπα κορίτσια χλεύαζαν το αγοροκόριτσο, αλλά εν τέλει το ζήλευαν, γιατί σε αργότερο στάδιο, μπορούσε κάλλιστα να τα φτιάξει με όποιον γούσταρε, λόγω της δημοτικότητας της στις τάξεις των αγοριών.

4) Ο “πω τι σου είπε τώρα” 

“Πω τι σου είπε”, “Τα μισά να μου έλεγε”, “Εγώ δεν θα τον άφηνα έτσι”.

Αυτές είναι κλασσικές ατάκες από τον συγκεκριμένο συμμαθητή που απλά θέλει να ξεκινήσει καυγά για να έχει να μιλήσει με τους φίλους του ή να του δώσεις αφορμή να βγάλει το κινητό του και να τραβήξει την στιγμή. Ο “πω τι σου είπε τώρα” ήταν πάντοτε αυτός που, όποτε η κατάσταση “μύριζε μπαρούτι”, θα προσπαθούσε να βάλει και άλλο λάδι στην φωτιά, λέγοντας μέχρι και ψεύτικες φήμες, για να δει απλά τον καυγά που λαχταράει.

Εν τέλει μαλάκας ήταν, αλλά τον έκανες παρέα, γιατί τον έκαναν τα υπόλοιπα παιδιά.

5) Ο θηλυκός Bob Ross.

Η κοπέλα που θα έπαιρνε έναν μαρκαδόρο, ανεξίτηλο κιόλας και θα ζωγράφιζε παντού στον θρανίο της, κάνοντας μέχρι και τον θρυλικό Bob Ross, να της βγάζει το καπέλο.

Είτε θα ζωγράφιζε το κλασσικό και αγαπημένο “Smile”, είτε θα έγραφε love quotes (έλεος), για να βγάλει από μέσα της τον καημό που έχει για τον έρωτα της, ή στίχους τραγουδιών που της αρέσουν.

Πάντως, αυτήν την μανία θα την κολλούσαν και άλλα κορίτσια που εν τέλει θα κατέληγαν να φάνε τιμωρία από τον διευθυντή, καθαρίζοντας όλα τα θρανία τους, μέχρι να τα ζωγραφίσουν ξανά.

6) Η κουτσομπόλα

Αυτό το είδος πάει και για άντρα και για γυναίκα, αλλά χλευαστικά και μόνο, το αφήνω έτσι.

Η κουτσομπόλα θα ξεκινούσε πάντα μια φήμη, για ένα παιδί, κάνοντας την ζωή του μαρτύριο στο σχολείο, ενώ αν πήγαινες σ’αυτήν να μάθεις τα πάντα για το αγόρι ή το κορίτσι που λαχταράς, εκείνη θα σου είχε ετοιμάσει ήδη από μόνη της, την ταυτότητα του/της, με όνομα, ηλικία και τα αγαπημένα ενδιαφέροντα, ενώ φυσικά θα σε ενημέρωνε και για τις προηγούμενες εμπειρίες του/της (αν δεν είχε, απλά θα σου έλεγε τι ψάχνει), κάνοντας σου ολόκληρη ανάλυση του πως χώρισε.

7) Ο “Facebookας” 

Για αυτόν γράφτηκε το τραγούδι “Στο Facebook τελειώνει η δική σου ζωή. 24 ώρες το μυαλό σου εκεί” (1η αναφορά σε τραγούδι σήμερα. Εντάξει κρατήθηκα πολύ). Ο νούμερο ένα πελάτης του Zuckenberg, ο άνθρωπος που θα έβγαζε το κινητό μέσα στην τάξη και το 0 bit Facebook θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανε σε αυτό.

Μηνύματα, φωτογραφίες για να ανεβούν στο Facebook, με λεζάντες όπως “Πρώτοι στο σχολείο”, “Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο” (καθόσουνα στο διπλανό θρανίο, εντάξει σταματάω!) και φυσικά το “B.F.F.E”. Όταν έβλεπε μια αστεία εικόνα, πάντα θα γέλαγε δυνατά, ενώ θα θεωρούσε το Facebook ως την καλύτερη εφαρμογή που έχει βγει ποτέ.

8) O “μαγκιόρος” 


Για τελευταίο είδος συμμαθητή, σας έχω τον “μαγκιόρο”. Ο άνθρωπος που έλεγε πιο πολλά “με θυμάσαι ρε π**στη” και από τον Σταμάτη Γαρδέλη. Ο άνθρωπος που σου κόλλαγε πάνω σου σαν βδέλλα, άπαξ και έλεγες κάτι που θα τον ενοχλούσε. Εριστικός μέχρι αηδίας και τόσο εκνευριστικός, που έβγαζε μέχρι και τον “Σούπερμαν” από το προηγούμενο άρθρο, από τα ρούχα του.

Εν τέλει τις έτρωγε αλλά ήταν σαν να είχε έναν αυτόματο μηχανισμό μέσα του που κάθε φορά που τον χτυπούσαν, να κολλάει ακόμα περισσότερο την μαγκιά του, την κλανιά του και την ιδέα του στην μούρη σου, με αποτέλεσμα έτσι, να γίνεται ο αγαπημένος σάκος του “μποξ” μεταξύ των παιδιών του σχολείου.

Αυτά ήταν λοιπόν τα είδη συμμαθητών. Αν έχετε να προσθέσετε ένα ακόμη είδος, περιμένω την προσθήκη στα σχόλια. Μέχρι το επόμενο άρθρο, μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα, εδώ στους Passengers. 

Leave a Response