ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη από την Βαλεντίνα Κόρδη, Mindset & High-Performance Coach

239views

Με τη Βαλεντίνα γνωριστήκαμε πριν από λίγο καιρό και μου έδωσε απευθείας την εικόνα μιας γυναίκας που έχει δουλέψει, τα έχει καταφέρει σε πολλά και “μοιράζει” θετική αύρα και εμπειρίες. Για το λόγο αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να κάνουμε μια συνέντευξη μαζί ώστε να μάθουμε όλοι λίγα περισσότερα πράγματα για εκείνη, αλλά και για εμάς! Απολαύστε την!

 

P: Αρχικά πες μας λίγα λόγια για σένα

Βαλεντίνα : Είμαι προπονήτρια Τρόπου Σκέψης & Υψηλής Απόδοσης για επίτευξη επαγγελματικών και επιχειρηματικών στόχων. Συνεργάζομαι με επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και ομάδες εργασίας υψηλής βαθμίδας διοίκησης από όλο τον κόσμο παρέχοντας συνεδρίες, σεμινάρια, προγράμματα ομαδικού coaching και ομιλίες σε events. Βοηθάω τους πελάτες μου να πετύχουν τους εταιρικούς στόχους, μέσα από τους οποίους ταυτόχρονα θα πετυχαίνουν και τους προσωπικούς επαγγελματικούς τους στόχους και με τρόπο που θα είναι ευθυγραμμισμένος με την προσωπικότητά τους, τις προσωπικές τους αξίες και ανθρώπινες ανάγκες προς ικανοποίηση. Με άλλα λόγια, τους βοηθάω να βρουν τον καλύτερο τρόπο για αυτούς (που θα τους επιτρέπει να είναι ο αυθεντικός τους εαυτός) να σκεφτούν για το πώς θα πετύχουν τους στόχους τους, τί επιλογές θα κάνουν και ποιες θα είναι οι ενέργειες που θα τους φτάσουν στην επιτυχία.

 

 

P: Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτόν τον τομέα;

Έχοντας εργαστεί 15 χρόνια ως στέλεχος επιχειρήσεων, μικρών ως και πολυεθνικών και με σπουδές στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο NewPort University της Καλιφόρνιας και στη συνέχεια με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων στο City University of Seattle, ήθελα να στραφώ σε κάτι που θα ήταν πολύ πιο κοντά σε εμένα από έναν ρόλο στελέχους σε μία εταιρεία και θα μπορούσα μέσα από αυτό να προσφέρω πιο ουσιαστικά στους ανθρώπους των επιχειρήσεων. Ανέκαθεν είχα μία μεγάλη αγάπη για τους ανθρώπους και βλέποντας όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί στον επαγγελματικό τομέα (ακόμη και αν επρόκειτο για πολύ υψηλόβαθμα στελέχη) αποφάσισα πως ο καλύτερος τρόπος ήταν με το να τους βοηθήσω να δουν τα πράγματα πιο αποδοτικά γι’ αυτούς και να ξεπεράσουν τα νοητικά εμπόδια, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν επιτυχημένα τα πραγματικά, να τα ξεπεράσουν και να φτάσουν στην επιτυχία.

Γι’ αυτό και εδώ και 8 χρόνια έχω πλέον την δική μου εταιρία, μέσα από την οποία προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως Mindset & High-Performance Coach. Φυσικά πριν από αυτό φρόντισα να γεμίσω την “εργαλειοθήκη” μου με τις κατάλληλες γνώσεις και σπουδές και συνεχίζω φυσικά να το κάνω. Παρακολούθησα 3 προγράμματα coaching σε σχολές της Αμερικής και του Καναδά. Μία από τις σχολές από τις οποίες αποφοίτησα είναι και αυτή του Τόνι Ρόμπινς (Robbins-Madanes Coach Training Center), του πιο επιτυχημένου αυτή τη στιγμή Coach & Strategist παγκοσμίως.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Valentina Kordi, χαμογελάει, κείμενο

P: Πιστεύεις ότι η προσωπική βελτίωση χρειάζεται εξωτερικά ερεθίσματα για να έρθει;

Τα εξωτερικά ερεθίσματα πάντα υπάρχουν. Είναι γύρω μας. Το θέμα είναι εμείς να έχουμε τη δίψα και τη θέληση να τα αναζητήσουμε ή να τα αναγνωρίσουμε και να χρησιμοποιήσουμε ως κίνητρο για την προσωπική μας βελτίωση. Άρα, στην ουσία, η προσωπική βελτίωση είναι κάτι που ξεκινάει ως ανάγκη από μέσα μας.

Προσωπικώς, από μικρή αναζητούσα γύρω μου ανθρώπους που θα με ενέπνεαν να εξελιχθώ και να πετύχω τους στόχους μου. Είδα μεγάλη διαφορά στα αποτελέσματα που πετύχαινα, αλλά και σε εμένα ως προσωπικότητα, όταν αποφάσισα να διαλέγω παρέες και συναναστροφές που θα είχαν μία οπτική των πραγμάτων αισιόδοξη και γεμάτη με όρεξη για δράση, αντί να διαλέγω εκείνες τις παρέες που τα έβλεπαν όλα ακατόρθωτα και μέσα από το πρίσμα της μιζέριας και της βόλεψης.

 

 

P:  Τι είναι αυτό που μας μπλοκάρει από το να κάνουμε το επόμενο βήμα;

Η συνήθεια. Έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο, να λειτουργούμε με συγκεκριμένο τρόπο, να κάνουμε επιλογές με συγκεκριμένο τρόπο. Και ακόμη και αν ήμαστε δυστυχισμένοι με τις συνθήκες ζωής ή εργασίας μέσα στις οποίες ζούμε δεν θέλουμε να ξεβολευτούμε και να κάνουμε τη δουλειά που χρειάζεται. Συνεχίζουμε να ζούμε μέσα σε αυτές και απλώς να γκρινιάζουμε για ό,τι δεν μας αρέσει.

 

 

P:  Υπάρχουν πολλοί φοιτητές που θεωρούν πως δε μπορούν να κάνουν κάτι
καλά – δεν έχουν στόχους. Τι προτείνεις;

 

Η λέξη-κλειδί εδώ είναι το “θεωρούν”. Άρα, δεν το ξέρουν στα σίγουρα. Απλώς υποθέτουν. Στηρίζονται σε μία πεποίθηση. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουν όταν “θεωρούν” ΄τοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι είναι να ρωτούν τον εαυτό τους: “Και που το ξέρεις; Τι αποδείξεις έχεις; Τι ενέργειες έκανες για να το λες αυτό;” Επίσης, πολλές φορές πιστεύουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι, επειδή εστιάζουν σε όσα τους λείπουν για να το πετύχουν. Αυτό δεν βγάζει πουθενά! Θα πρέπει να κοιτάζουν πάντα τι διαθέτουν ήδη (γνώσεις, δεξιότητες, στοιχεία του εαυτού τους, πόρους) και να τα αξιοποιήσουν με τον βέλτιστο τρόπο για να πάνε παρακάτω και σιγά σιγά να φτάσουν στην επιτυχία.

Τώρα όσον αφορά στο ότι δεν έχουν στόχους, αρκεί να σκεφτούν ποιοι θέλουν να είναι. Να έχουν όραμα. Οι στόχοι θεσπίζονται όταν ξέρουμε που θέλουμε να πάμε. Αν δεν έχουμε προσδιορίσει αυτό, πώς να ξέρουμε τι στόχους να επιδιώξουμε να πετύχουμε;

 

 

P: Ποια πιστεύεις ότι είναι τα απαραίτητα Skills που πρέπει να αναπτύξει
ένας φοιτητής;

Θα μιλήσω για soft skills. Ευελιξία, εφευρετικότητα, επιμονή, υπομονή και να έχει πάθος για ό,τι θέλει να πετύχει. Χωρίς αυτό, όλα τα άλλα δεν έχουν και τόσο σημασία.

 

 

P: Θα ήθελες να μας πεις την άποψη σου σχετικά με τη νεανική επιχειρηματικόητα; Τι θα ήθελες να πεις στο κοινό μας σχετικά με αυτή;

Να στραφούν σε αυτή, όσοι δεν φοβούνται τη δουλειά, την αφοσίωση σε κάτι και είναι διατεθειμένοι να αποτυγχάνουν ξανά και ξανά, ώσπου να φτάσουν στην επιτυχία. Η επιχειρηματικότητα είναι τρόπος ζωής. Δύσκολος, αλλά αξίζει τον κόπο για όσους θέλουν αυτό.

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Valentina Kordi, κείμενο

 

P:  Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για το βίβλιο σου;

Το βιβλίο μου “Η επιτυχία είναι παιχνίδι του μυαλού: Η Επιτυχία Είναι Παιχνίδι του Μυαλού – Πώς να πετυχαίνεις τους επαγγελματικούς και εταιρικούς σου στόχους αλλάζοντας τον δικό σου τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς, αλλά και της ομάδας σου” είναι ένα βιβλίο που ασχολείται με την απόκτηση του τρόπου σκέψης σε 9 απλά βήματα που θα φτάσει τους αναγνώστες του στην επιτυχία. Είναι ένα βιβλίο που βασίστηκε στην βιωματική μου εμπειρία και γι’ αυτό τα όσα περιγράφονται σε αυτό είναι εφικτά. Τα έχω κάνει εγώ ήδη και το ίδιο και οι πελάτες μου. Η ελληνική έκδοση κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2018 από τον εκδοτικο οίκο Bookstars, έχει γίνει ήδη best seller και μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.bookstars.gr/User/BookDetails.aspx?Id=5buTeBJYhjaoOBYFQQGMAA==&CId=VSbGUqhXYbM= , ενώ η αγγλική έκδοση κυκλοφορεί από την Amazon και μπορείτε να τη βρείτε εδώ: https://www.amazon.com/gp/product/B07QQ59RY2?pf_rd_p=2d1ab404-3b11-4c97-b3db-48081e145e35&pf_rd_r=ZC159088F11QE038JG6V

Leave a Response