STORIESΣΧΕΣΕΙΣ

Βασιλική το σήμερα πολύ βαρύ το πήρες

320views

” Ζεις την καλύτερή σου ηλικία στην χειρότερη εποχή”,

 θα έχεις ακούσει τον εαυτό σου να σιγοψιθυρίζει!

Πολλοί θα κρίνουν το ευφυολόγημα αυτό ως μια στείρα αντίδραση και απροθυμία αντιμετώπισης της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε. Όμως εσύ, όντας ένας ρομαντικός ρεαλιστής, καταλαβαίνεις ότι ανεξάρτητα από την εποχή είσαι στην καλύτερη ηλικία σου και θα πρέπει να τη γευτείς στο έπακρο!

4:00

Άδειοι οι δρόμοι της πόλης. Ίσως μόνο ένα ζευγαράκι να περπατά αγκαλιασμένο, απλά και μόνο για να σου υπενθυμίσει ότι δεν έχει χαθεί η ελπίδα για τον έρωτα. Και κάπου εκεί η Βασιλική!

Ένα ακόμα ξενύχτι της τέλειωσε, σε ένα από εκείνα τα περίφημα μπαρ της πόλης. Ανούσια ξενύχτια, όπως τα αποκαλούσε. Βλέπεις, της αρέσει να συναναστρέφεται με κόσμο. Όμως ο κόσμος είναι κολλημένος σε μια οθόνη. Της αρέσει να χορεύει, αλλά ποιος χορεύει στις μέρες μας; Της αρέσει να φλερτάρει με το βλέμμα, όμως τα ματιά των ανθρώπων αρέσκονται σε φωτογραφίες άψυχες και μηνύματα κενά. Της αρέσουν οι φωτογραφίες, εκείνες που είναι αυθόρμητες, που είναι λίγο παραπάνω ο εαυτός της. Όμως οι άλλοι εγκλωβίζουν τις στιγμές τους σε καθωσπρεπισμούς και θεατρινισμούς, σε γυάλινες βιτρίνες και πλαστικά χαμογέλα.

Γύρισε σπίτι και χάζεψε για λίγο τους άλλους από την κοινή σε όλους κλειδαρότρυπα. Άπειρες ιστορίες, φωτογραφίες από φίλους και γνωστούς να περνούν καλά, να τρώνε, να πίνουν, να χορεύουν… Με κάποιους από αυτούς, μάλιστα, έτυχε να είναι στο ίδιο μαγαζί. Άλλοι χόρευαν, άλλοι γελούσαν κι άλλοι γλεντούσαν. Ο καθένας θα πίστευε ότι πέρασαν το καλύτερο βράδυ της ζωής τους. Ο καθένας , όχι εκείνη. Εκείνη ήξερε! Ήξερε ότι μετά τη λάμψη του φλας σταματούσαν τα γέλια και οι χοροί και επέστρεφαν όλοι στη γνωστή τους θέση. Σαν στημένα ρομποτικά με το ποτό στο ένα χέρι και το κινητό στο άλλο.

Μια ακόμα <<εναλλακτική>> θα βιαστεί να πει κανείς. Όμως όχι! Η Βασιλική εναρμονίστηκε με τη νέα εποχή. Δεν αρνήθηκε να δεχθεί οτιδήποτε καινούργιο κι ας ήταν ακατανόητο στη σκέψη της. Από τη μια, μπορούσε να δικαιολογήσει την ανάγκη των ανθρώπων για καθημερινή επικοινωνία και εκμηδένιση των αποστάσεων. Από την άλλη, όμως, δε μπορούσε ο νους της να χωρέσει τη μανία τους να θυσιάζουν κάθε όμορφη στιγμή τους στο βωμό του <<φαίνεσθαι>>. Ίσως γιατί εκείνη στις καλύτερες και πιο χαρούμενες στιγμές της δεν είχε την ανάγκη να μοιραστεί, να δείξει, να προβάλλει. Γιατί εκείνες τις στιγμές η ευτυχία τη ρουφούσε, το μυαλό της σάλευε και δεν υπήρχε σκέψη για φωτογραφίες (Που στο κάτω κάτω ποιον θα ενδιέφεραν στην τελική;).

Ας πούμε ότι κρατούσε μια τζούρα εαυτού για εκείνη! 

Αν το καλοσκεφτείς πάντως, ακόμη και στην εποχή της κενοδοξίας και του φαίνεσθαι υπάρχουν τόσες Βασιλικές με προσωπικότητα, προβληματισμούς, γνώσεις και ελπίδα. Ίσως και εσύ να κρύβεις μέσα σου μια καταπιεσμένη Βασιλική που προσπαθεί να αναδυθεί, να ζήσει για την ουσία και όχι για το περιτύλιγμα . Αν την ψάχνεις απεγνωσμένα, η λύση είναι απλή: Κλείσε αυτό το μαραφέτι, βγες έξω και βρες την. Πάψε να την ψάχνεις σε ένα προφίλ με πολλούς ακολούθους. Δε θα τη βρεις! Θα τη βρεις έξω, να περιπλανιέται στους δρόμους, σκεπτική και μοναχική. Μοναχική, αλλά όχι μόνη.

Μη φοβηθείς να της μιλήσεις. Αυτή θα σε ακούσει και θα γίνει το αποκούμπι σου. Ακόμα κι αν στην αρχή την θεωρήσεις λίγο απαισιόδοξη, θα δεις πως βαθιά μέσα της δεν έχει σβήσει η ελπίδα για τον κόσμο αυτό.Γιατί όσο σκατά κι αν είναι ο κόσμος, μην αφήνεις πότε το σήμερα να μαραίνεται. Μην αφήνεις τη ζωή να χάνεται σαν την άμμο μέσα από τα δάχτυλα σου. Ζήσε! Κατάλαβες; Ζήσε! Μην βάζεις το σήμερα ενέχυρο σε μια φωτογραφία, αναρτημένη σε ένα άψυχο προφίλ! Το σήμερα δικό σου είναι φίλε.

Ρωτά τη Βασιλική που κρύβεις μέσα σου. Αυτή, ξέρει!

 

Leave a Response